22.11.08

Κατά Σκοπίων, μετωπική αντεπίθεση.

Η περιβόητη Ενδιάμεση συμφωνία υπήρξε λεόντειος υπέρ Σκοπίων και ετεροβαρής εις βάρος μας. Την υφήρπασε ο Χόλμπρουκ, από τον βαρέως ασθενούντα τότε πρωθυπουργό. Τις λεπτομέρειες περιγράφει ο αμερικάνος με ένα μείγμα φλέγματος και κυνισμού σε βιβλίο του.

Σκοπός η εντός επταετίας διευθέτηση του ονόματος. Η πρώτη παρήλθε άπρακτη. Τελειώνει και η δεύτερη. Ευτράπελον, πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά, στο κείμενό της αποσιωπώνται τα ονόματα των συμβληθεισών χωρών! Τα Σκόπια την αξιοποίησαν εδραιώνοντας τον σφετερισμό και τη διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας και κλιμάκωσαν τον αλυτρωτισμό τους. Εμείς αφεθήκαμε να κατρακυλήσουμε στο ναδίρ των απαιτήσεων και εκτοξευθήκαμε στο ζενίθ των υποχωρήσεων.

Ο Μακεδονικός, αλλά και σύμπας ο Ελληνισμός της Διασποράς αντιστάθηκαν από εποχής Μητσοτάκη και ως τώρα, στους πειρασμούς του μικροελλαδικού ενδοτισμού: Στις «σύνθετες», τις «διπλές» και τα λοφία τους.

Οι ανά τον κόσμον ελληνικής καταγωγής κοινοβουλευτικοί υπήρξαν προχθές αποδέκτες μηνύματος του Προέδρου της Βουλής με οδηγίες του ΥΠΕΞ. Τους καλεί να εργασθούν «για την υιοθέτηση οριστικής ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό του όρου Μακεδονία». Λάθος μήνυμα, αφού με αυτόν τον τρόπο χαρίζουμε εμείς στους σκοπιανούς το Μακεδονία και επομένως απελευθερώνονται να επικεντρωθούν στα υπόλοιπα. Και λάθος αποδέκτες, αφού οι συγκεκριμένοι αγωνίζονται ανένδοτοι ενώπιον των κυβερνήσεων και της κοινής γνώμης των χωρών τους από το ’92 για «ονομασία χωρίς το Μακεδονία, ή παράγωγά του».

Τα Σκόπια έχουν προ πολλού καταστήσει την «Ενδιάμεση» κουρελόχαρτο, ποδοπατώντας την ασύδοτα. Εμείς ηλιθίως, αλληθωρίζοντες 13 χρόνια, ούτε καταγγείλαμε, ούτε λάβαμε αντίμετρα. Ώσπου αντί να τους πάμε εμείς στη Χάγη, μας πηγαίνουν αυτοί!

Ας μας αφυπνίσει η προσφυγή τους. Ως εδώ και μη παρέκει! Ώρα να αλλάξουμε στρατηγική και τακτική:

α) Καταγγελία της Ενδιάμεσης. Καθαρά πράμματα. Μια και έξω εξαφάνιση της νομικής βάσης της σκοπιανής προσφυγής.

β) Αντεπίθεση μετωπική εφ’ όλης της ύλης. Διεθνής εκστρατεία ενημέρωσης. Χρησιμοποίηση της πλούσιας τεκμηρίωσης για αλυτρωτισμό, ακατάσχετο μακεδονισμό, βουνό από ιταμές παραβιάσεις. Το προτεκτοράτο δεσμεύτηκε (άρθρο 7) «να απαγορεύσει εχθρικές ενέργειες, ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνει από ιδιωτικές οντότητες να υποδαυλίσουν βία, μίσος, εχθρότητα κατά της Ελλάδος».

Έπραξε και πράττει το αντίθετο. Παραβιάζει ταυτόχρονα την ευρωενωσιακή νομιμότητα, δημοκρατικές αρχές, ανθρώπινα δικαιώματα, καλή γειτονία. Και αναπαράγει μακεδονισμό και αλυτρωτισμό.

Η αντεπίθεση οφείλει να είναι καταιγιστική. Η άθλια συμπεριφορά των Σκοπίων πρέπει να τους επισύρει δυσβάστακτο κόστος. Τα καλοπιάσματα μετρήθηκαν ως αδυναμία.

γ) Άμεση ανάκληση της πρότασης για σύνθετη. Η απερχόμενη αμερικανική Διοίκηση, είναι πίσω από όλες τις μεθοδεύσεις Γκρουέφσκυ. Σίγουρα και από την τελευταία την οποία επιβεβαιώνει με τη χλωμή «διάψευσή» της. Αξίζει ένα ελληνικό μάθημα.

Η επανάληψη των διαπραγματεύσεων είναι νοητή μόνον από μηδενική βάση, χωρίς δηλαδή το Μακεδονία ή παράγωγο.

Διαρρέει πρόθεση ΥΠΕΞ για «ανταίτηση» (άρθρο 80 Καν. ΔΔ). Μεσοβέζικη επιλογή που μπορεί να αγάγει σε απόρριψη της προσφυγής, αλλά θα διαιωνίζει το καρκίνωμα της Ενδιάμεσης.

Καιρός του ποιήσαι!

Στέλιος Παπαθεμελής (21/11/2008)


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια

Γ.Π

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κε Παπαθεμελή. Να είστε βέβαιος ότι εκφράζετε σύμπαντα τον Ελληνισμό. Μακάρι να εισακουσθείτε . Απο το στόμα σας και στου Θεού το αυτί που λέει και ο ταλαιπωρημένος από Μητσοτάκηδες , Σημίτιδες και άλλους επαγγελματίες οσφυοκάμπτες λαός.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε και πραγματικά αγαπητέ κύριε Παπαθεμελή.
Σας εύχομαι κάθε καλό για εσάς και για τα συγγενικά σας πρόσωπα.
Κύριε Παπαθεμελή, είστε ένας από τους λίγους πολιτικούς της Ελλάδας, που έχετε κερδίσει την ειλικρινή και βαθιά συμπάθεια πολλών πολιτών.

Συνεχίστε, κύριε Παπαθεμελή, ανυποχώρητα το δημόσιο πολιτικό και κοινωνικό έργο σας, για το καλό ολόκληρης της Ελλάδας, για το καλό όλων των Ελλήνων. Ο Ελληνικός λαός, κύριε Παπαθεμελή, σας έχει πραγματική ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει που ο Παπαθεμελής φάνηκε λίγος επί Ανδρέα. Τόσοι και τόσοι χειρότεροι πέρασαν. Αλλωστε σήμερα δεν είναι παρά μιά χρήσιμη φωνή που απομακρύνεται στο χρόνο... Εν τω μεταξύ όμως έχουν θεριέψει οι θρασείς εντεταλμένοι των αγγλοαμερικάνων. Πχ ο Τζερόνυμο, το φιλαράκι του Γκιόργκος τώρα ξεσπαθώνει.

Αηδιασμένος από την πατριδολαγνεία και την εθνοκαπηλία ο Ιερώνυμος.

Στην τελευταια συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος απαντά και στις επικρίσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς ότι δεν μιλάει συχνά και, κυρίως, για τα εθνικά θέματα.

«Αγαπώ τόσο την πατρίδα μου, που θα έδινα ευχαρίστως και τη ζωή μου. Αλλά μ΄έχει κουράσει, μ΄έχει απογοητεύσει και έχω αηδιάσει την πατριδολαγνεία και την εθνοκαπηλία. Γνώρισα τέτοιους ανθρώπους πολλούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, ως σύνθημα και βόλεμα», υπογραμμίζει, ενώ αίσθηση προκαλεί η φράση του ότι Αίσθηση επίσης, προκαλεί η φράση του ότι Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ότι έχει γνωρίσει «αριστερούς πολίτες που πιστεύουν στο Θεό περισσότερο απο τους δεξιούς».

Όσο για τις σχέσεις του με τους πολιτικούς, ο κ. Ιερώνυμος δηλώνει ότι συνεργάζεται με όλους «κι αυτή είναι η διάθεση μου για το μέλλον».

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα, ελπίζω η συμμετοχή σας σε αυτή να είναι προσωπική σας επιλογή και όχι επικοινωνιακή πρόταση διαφημιστών και συμβούλων εικόνας

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ke Papa8emeli ta autonoita letai! Toulaxiston oson afora tous patriwtika skeftomenous!
Apo tin alli meria ta logia einai kala alla i dinatotita na ta kaneis pra3i metra apeirws perissotero.
Apo autin tin optiki gwnia i taktiki vendettas me to LAOS mou fainetai pragmatika akatanoiti! Oso kai i apofasi sas na pai3etai to rolo lagou tis ND sti proigoumenes ekloges!!
Nomizw oti exei er8ei i wra na afisetai tous egwismous kata merous kai na sizitisetai anoixta tin dynatotita prosxwris ssto LAOS!
O patriwtikos xwros autin tin stigmi den exei kammai polyteleia poludiaspasis!

Olloi krinontai kai apo ta logia tous all prwtista apo ta erga touS!

Filikous xairetismous apo tin Megali Bretania

Nuclear & Radiological Disasters είπε...

Αποκάλυψη: Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων σε τρομοκρατική οργάνωση!
Από Disaster Press (http://nrdisaster.blogspot.com/)
Δημοσίευμα στο Ιντερνετ «φωτογραφίζει» το αρχηγείο του ενώ η Αμερικανική Αντιτρομοκρατία δικαιώνεται.