25.11.08

Καταδικάζει η Δ Α τα επεισόδια σε βάρος των κατοίκων του Αγ Παντελεήμονα

Δελτίο τύπου 25 Νοεμβρίου 2008

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Δημοκρατική Αναγέννηση, για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, έξω από το Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, σε βάρος διαμαρτυρομένων κατοίκων της περιοχής.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά παρακολουθήσαμε λογικές που θύμιζαν παλιές σκοτεινές εποχές, όταν οι προβοκάτσιες ήταν καθημερινή πραγματικότητα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Σε μια ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής, νέων, ηλικιωμένων, παιδιών, οικονομικών μεταναστών, κατά της αυξανόμενης εγκληματικότητας, τον ρόλο του «δικαστή και εκτελεστή» επέλεξαν να παίξουν οι «γνωστοί άγνωστοι», φορώντας αυτή τη φορά την «κουκούλα» του αντιρατσιστή, ενώ την ίδια ώρα και παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων για τη μη συμμετοχή οργανώσεων ξένων προς τους πολίτες, συγκεκριμένες ομάδες επέλεξαν να κατέλθουν με τις δικές τους σημαίες.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά της εγκληματικότητας, περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους. Από όλους αυτούς που «παίζουν» πάνω στην ίδια τους την επιβίωση, σπεκουλάροντας πάνω στην λογική ότι, μπορούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από το δράμα του βιώνουν οι κάτοικοι του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση, υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, πως τέτοιου τύπου ζητήματα, που αφορούν στην διάλυση του κοινωνικού ιστού, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και εκτόνωσης πολιτικών παθών. Καταδικάζουμε τον ρατσισμό από όπου κι αν προέρχεται, αλλά ξεκαθαρίζουμε πως πρέπει να σκύψουμε άμεσα και σοβαρά πάνω στο ζήτημα της εγκληματικότητας που κατακαίει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Προτείνοντας λύσεις, όχι κομμένες-ραμμένες στα μέτρα του κάθε τυχοδιωκτικού πολιτικού σχεδιασμού ή των όποιων ιδεοληψιών, αλλά με γνώμονα το συμφέρον του λαού και ιδιαίτερα των πολιτών που κατοικούν στο ιστορικό κέντρο.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αναγέννησης, βρέθηκε στην κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, στην συντονιστική επιτροπή των οποίων παρέδωσε και τις προτάσεις του κόμματος για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αναγέννησης, συνοψίζονται στα εξής σημεία:

Ίδρυση Κεντρικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, με υπαγωγή της κατευθείαν στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και με αρμοδιότητες:
1. Την διαμόρφωση από την ΚΥΑΑΙΚΑ ολοκληρωμένων προτάσεων αστυνόμευσης και ασφάλειας, με προσαρμογή των στις ιδιαιτερότητες του ιστορικού κέντρου.
2. Την οργάνωση ιδιαίτερης δύναμης της Τουριστικής Αστυνομίας, για την εξυπηρέτηση των Τουριστών και ένταξή της στην ΚΥΑΑΙΚΑ.
3. Την δημιουργία και ένταξη στην ΚΥΑΑΙΚΑ, ειδικής αστυνομικής δύναμης, με ιδιαίτερη εκπαίδευση και εμπλουτισμένη με αστυνομικούς που γνωρίζουν τη γλώσσα τα ήθη και τα έθιμα των μεταναστών.
4. Την δημιουργία και ένταξη στην ΚΥΑΑΙΚΑ, ειδικής αστυνομικής δύναμης, με ιδιαίτερη εκπαίδευση στην πρόληψη και καταστολή των ναρκωτικών.
5. Την ένταξη στην ΚΥΑΑΙΚΑ, ειδικής αστυνομικής δύναμης δίωξης και καταστολής των νεόκοπων για τα ελληνικά πράγματα συμμοριών, που λυμαίνονται το Κέντρο.

Ίδρυση Διυπουργικής Υπηρεσίας του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες και επικεφαλής Γενικό Γραμματέα, με στόχο:
1. Την εκπόνηση σχεδίου προτάσεων για την διαμόρφωση, καλλωπισμό, χωροταξικό υγειονομικό και περιβαλλοντικό έλεγχο, κλπ που αφορούν, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο αρκετά πετυχημένο πρότυπο της Πλάκας.
2. Την ενοποίηση των συναρμόδιων κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων και πολυδαίδαλων γραφειοκρατικών προβλημάτων που υφίστανται σήμερα οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
3. Την ενίσχυση των προγραμμάτων αναπαλαίωσης κτιρίων.
4. Την αποθάρρυνση δημιουργίας όλων των τύπων των γκέτο που υφίστανται σήμερα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
5. Την δημιουργία ειδικού γραφείου αδειοδότησης επιχειρήσεων, με στόχο τον έλεγχο των καταστημάτων κάθε είδους, που ξεφυτρώνουν χωρίς κανέναν έλεγχο, στο ιστορικό κέντρο.
6. Τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό σχεδίου ανάκτησης οριζόντιων ιδιοκτησιών με παροχή γενναίων κινήτρων στους ιδιοκτήτες των, με στόχο την αξιοποίησή τους από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57 Σύνταγμα Αθήνα
Τηλ. 213314314 Φαξ: 2103217771
Ηλ. Διεύθυνση: press@danagennisi.gr
Ιστότοπος: www.danagennisi.eu
Διαδικτυακό Ραδιόφωνο: www.e-radio.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
http://youtube.com/watch?v=VeHqkAFzrfE
ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ http://antidrastikostoixeio.blogspot.com/2008/07/blog-post.html
Στείλτε email διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.
info@ypes.gr,
ypourgosypes@syzefxis.gov.gr
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΔΕ ΟΤΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟ 2015 ΣΕ 14,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ 3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ-ΜΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ EE.
http://antipliroforisi.tk
Δείγμα επιστολής & περαιτέρω πληροφόρηση για τις ετοιμαζόμενες μειονότητες & τη διάσπαση της Ελλάδας στο http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2008/07/e-mail.html