3.12.08

Νέα παρέμβαση της Δ.Α. για τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών

Μία ακόμη παρέμβαση της Δημοκρατικής Αναγέννησης, στο ζήτημα των περιουσιών των Χειμαριωτών και της καταπάτησής τους από την Αλβανική Κυβέρνηση, με αφορμή μάλιστα την μεγάλη σε όγκο και παλμό διαδήλωση των Βορειοηπειρωτών έξω από την Αλβανική Πρεσβεία, που έγινε την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της η Δ.Α. προς όλους τους Διεθνείς Φορείς και Οργανισμούς, τους εμπλεκόμενους στην προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, τους καλεί για μια ακόμη φορά να προβούν αμέσως σε όλες εκείνες τις προβλεπόμενες από το Διεθνές Δίκαιο ενέργειες για την προστασία της περιουσίας των Χειμαριωτών και γενικότερα των Βορειοηπειρωτών. Δεδομένου μάλιστα ότι, η προστασία αυτή προβλέπεται τόσο από το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες όπως αυτή της Κέρκυρας του 1914, όσο και από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Αλβανία στους Διεθνείς Οργανισμούς, μέσα από το ίδιο της το Σύνταγμα.

Παράλληλα, η Δημοκρατική Αναγέννηση καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών, να καλέσει αμέσως τον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα, στον οποίο να του καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα, δεν πρόκειται να ανεχθεί τις ωμές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, σε βάρος των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών.

Να τονίσουμε εδώ ότι, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αναγέννησης με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Σταύρο Βιτάλη, παρέστη στην κινητοποίηση των Βορειοηπειρωτών μπροστά στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, και παρέδωσε στη Συντονιστική Επιτροπή την παρέμβαση της Δημοκρατικής Αναγέννησης στους Διεθνείς Οργανισμούς και την ελληνική κυβέρνηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 2/12/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: