21.1.09

Στα μπλόκα των αγροτών ο Παπαθεμελής

Τα μπλόκα των αγροτών στο Κάστρο της Θήβας και στην Αλαμάνα της Λαμίας επισκέφτηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής. Τους αγρότες που βρίσκονται εδώ και μερικές μέρες στους δρόμους, ο κ. Παπαθεμελής διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος, στα τεράστια προβλήματα που έχουν επισωρευτεί στους ώμους τους τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα και αναφερόμενος στα επιμέρους προβλήματα των αγροτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους:

1. Το τριετές πάγωμα όλων των χρεών των αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.
2. Την κάλυψη για τη φετινή χρονιά του χαμένου εισοδήματος των αγροτών από τις μειώσεις που επέφερε η Νέα ΚΑΠ, με παράλληλη απαίτηση από την κυβέρνηση να θέσει κατεπειγόντως στο Συμβούλιο Υπουργών το Γεωργίας της Ε.Ε., το τεράστιας σημασίας ζήτημα της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
3. Την πλήρη επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, όπως εξάλλου γίνεται με όλους τους επαγγελματίες, και σε όλο το φάσμα πρωτογενούς παραγωγής οικονομικών μεγεθών.
4. Την μείωση του κόστους παραγωγής με δραστικές μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείτε στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και των καυσίμων των αγροτικών ελκυστήρων (τρακτέρ).
5. Την οικονομική στήριξη για τον πρωτογενή τομέα με τον ίδιο τρόπο που αποφασίστηκε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
6. Την άμεση χρηματοδότηση για κατασκευή και συνέχιση των αρδευτικών έργων για την αποταμίευση και την παροχή αρδευτικού νερού.
7. Την άμεση προσαρμογή του επιτοκίου της ΑΤΕ για τους αγρότες στο ύψος του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.
8. Την κάλυψη της μικροκαρπίας και ακαρπίας και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.
9. Την άμεση απόδοση των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στις ζημιές από τις βροχοπτώσεις και στις δενδρώδεις καλλιέργειες.
10. Την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων προς το Δημόσιο.
11. Την προστασία του ελληνικού φρέσκου γάλακτος, ψηφίζοντας τον καινούργιο Κώδικα τροφίμων και Ποτών και αναγραφή της προέλευσης σύστασης όλων των διατροφικών προϊόντων.
12. Την άμεση αύξηση των αγροτικών συντάξεων.
13. Την εξασφάλιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους φτωχομεσαίους αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: