3.2.09

Ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση κατά του Αττίλα Ολγκάτς και κατά παντός υπευθύνου.

Ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση κατά του Αττίλα Ολγκάτς και κατά παντός υπευθύνου. Στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η υπόθεση της μήνυσης Παπαθεμελή.

Με ταχύτατους ρυθμούς ξεκίνησε από την ελληνική δικαιοσύνη η προκαταρκτική εξέταση κατά του Αττίλα Ολγκάτς και των εμπλεκομένων στις δολοφονίες των Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων, κατά και μετά την εισβολή στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιο Παπαθεμελή, στην συνάντηση που είχαν στο γραφείο του ανώτατου δικαστικού λειτουργού το μεσημέρι της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, ήδη από την Εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, ξεκίνησε η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης κατά παντός υπευθύνου, των φυσικών και ηθικών αυτουργών και αναγκαίων συνεργών, στα εγκλήματα πολέμου και τα της ανθρωπότητας που διέπραξε εκείνη την περίοδο το τουρκικό κράτος.

Ο κ. Παπαθεμελής ζήτησε από τον κ. Σανιδά λόγω της εξαιρετικής σημασίας της διερευνώμενης υπόθεσης, την εκ του σύνεγγυς παρακολούθησή της , ώστε να υπάρξει εξονυχιστική εις βάθος και έκταση έρευνα των ειδεχθών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου από την Τουρκία.

Σχολιάζοντας εξάλλου στα ΜΜΕ ο κ. Πρόεδρος της Δ.Α. τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού ότι «εύχεται η παρέμβαση Παπαθεμελή να μήν δημιουργήσει σύγχυση» διαβεβαίωσε πως «τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: