5.2.09

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ

Με εντολή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Σιούφα, διαβιβάστηκε στα Υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, η παρέμβαση της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην υπόθεση του Έλληνα συγγραφέα Χάρη Νικολαϊδη, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Ταυλάνδης, επειδή «προσέβαλε» τον Μονάρχη της Χώρας.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως η Δ.Α., με παρέμβασή της στην Πρέσβειρα της Ταυλάνδης κ. Asha Dvitiyananda, απο τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Πρέσβη Ε.Τ. κ. Μάνο Μεγαλοκονόμο, ζήτησε στις 26/1, την απονομή χάριτος στον Νικολαϊδη, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής αντιμετώπισης του ζητήματός του. «Ένα απλό σύγγραμμα μυθιστορηματικής υφής, που καμία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό από Έλληνες και Ευρωπαίους γενικότερα, πως μπορεί να γίνει αιτία φυλάκισης ενός πολίτη» τόνιζε στην επιστολή του ο Πρέσβης Μεγαλοκονόμος, και συμπλήρωνε: «Μια Βασιλική χειρονομία όπως η απονομή χάριτος θα γίνει ευρύτατα εκτιμητέα και την ίδια ώρα θα αποδείξει την άμεση συνάφεια της πολιτιστικής παράδοσης της χώρας σας, η οποία είναι συνδεδεμένη άμεσα με την φιλοξενία που παρέχει στους ξένους τουρίστες».

Σε νέα της ανακοίνωση εξάλλου η Δημοκρατική Αναγέννηση, με δεδομένη μάλιστα την παρέμβαση και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, καλεί τα Υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, «να εξετάσουν με κατεπείγουσα προτεραιότητα το ζήτημα του εγκλεισμού του Έλληνα συγγραφέα, στις φυλακές της Ταυλάνδης». «Κάποτε επιτέλους» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Δ.Α. πρέπει να βρει απάντηση και η πικρή διαπίστωση του μεγάλου μας ποιητή Σεφέρη, «όπου κι΄ αν πάω, η Ελλάδα με πληγώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: