20.5.09

Παπαθεμελής για Τούρκο αρχηγό στη Λάρισα

Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, για την οποία είχε συμφωνήσει το ΠΑΣΟΚ το 2003 και την οποία τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ συμφώνησε με την Τουρκία να εφαρμοστεί στο Αιγαίο θα έχει μόνο αρνητικές συνέπειες για τη χώρα μας.

Με αυτήν Νατοποιείται το Αιγαίο και θεσμοθετείται η συνδιαχείριση του με την Τουρκία, αφού στην διοίκηση του Νατοϊκού Κέντρου Λάρισας θα εναλλάσσονται Έλληνας και Τούρκος διοικητής.

Αμεσο αποτέλεσμα αυτής της συνδιαχείρισης θα είναι αντί η Ελλάδα να συνεχίσει να εγκαλεί την Τουρκία για τις, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, συνεχείς, προκλητικές και επικίνδυνες για την ειρήνη παραβιάσεις του εθνικού μας εναερίου χώρου και τις παράνομες αμφισβητήσεις των συνόρων μας στο Αιγαίο, θα έλθει το ΝΑΤΟ, μέσω του Τούρκου διοικητή του στρατηγείου της Λάρισας, να εγκαλεί την Ελλάδα για τα δέκα ναυτικά μίλια , για τα «στρατιωτικοποιημένα» νησιά μας, για τις αναχαιτίσεις. των Νατοϊκών μεν Τουρκικών δε αεροσκαφών κλπ.

Βαρύτατη η ευθύνη της Κυβερνήσεως για αυτή τη συμφωνία , βαρύτατη επίσης η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, τόσο γιατί αυτό πρώτο ως κυβέρνηση συμφώνησε στη νέα δομή του ΝΑΤΟ, όσο και για την σημερινή σιωπήρη αποδοχή της νέας συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: