28.7.09

Το ΠΑΜΜΕ Αλμωπίας για τις εξευτελιστικές τιμές των σιτηρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΜΕ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ

Το ΠΑΜΜΕ Αλμωπίας καταγγέλλει ότι φέτος οι τιμές πώλησης στα σιτηρά έχουν πέσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Οι αγρότες μας, όχι μόνο δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα τους, αλλά πλέον αδυνατούν να ζήσουν τις οικογένειες τους από το επάγγελμα που έμαθαν από τους γονιούς και τους προγόνους τους.

Κάποιος επιτέλους σε αυτόν τον τόπο, να μας δώσει μια απάντηση, γιατί το κόστος παραγωγής είναι διπλάσιο από τα πενιχρά έσοδα που βάζουν οι αγρότες στις τσέπες τους μετά από φόρους και ζημιές.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την πλήρη εικόνα ΕΣΟΔΩΝ και ΕΞΟΔΩΝ σε πίνακα ανά στρέμμα για να πειστεί ακόμη και ο πιο κακοπροαίρετος πολίτης.

17 ευρώ Λίπασμα

13 ευρώ Σπόρος

5 ευρώ Σπαρτική μηχανή

5 ευρώ Προετοιμασία χωραφιού

2 ευρώ Φάρμακο

ΣΥΝΟΛΟ: ΕΞΟΔΑ 54 ΕΥΡΩ

?ρα τα έξοδα ανά στρέμμα είναι 54 ευρώ. Όταν η τιμή πώλησης ανά κιλό είναι 0,10 λεπτά και το στρέμμα βγάζει 250 κιλά με αυτούς τους υπολογισμούς, το έσοδο ανά στρέμμα είναι 30 ευρώ .

Ο αγρότης λοιπόν, βάζει και από την τσέπη του 24 ευρώ ανά στρέμμα, για να συντηρήσει την καλλιέργειά του.

Το ΠΑΜΜΕ Αλμωπίας, μπροστά σε αυτήν την κοροϊδία του αγρότη, δεν μπορεί παρά να συντονισθεί με τον αγώνα των αγροτών για επιβίωση. Για μια ακόμη φορά ζητάμε να δικαιωθεί το αίτημα των αγροτών για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου, μέσα από το οποίο θα πωλούνται τα αγροτικά προϊόντα. Έτσι ώστε να προστατεύεται ο αγρότης από τους εμπόρους και τους μεσάζοντες.

Τέλος ζητάμε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει την προτεραιότητα τους στην επίλυση των προβλημάτων των αγροτών της ακριτικής ΑΛΜΩΠΙΑΣ, αν ακόμη κάποιοι στην Αθήνα, θέλουν Έλληνες να φυλάνε τα σύνορα μας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΓΡΟΤΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο Αλμωπίας Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: