20.7.09

Το ΠΑΜΜΕ Αλμωπίας Ν. Πέλλας για τις κινητοποιήσεις των ροδακινοπαραγωγών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τιμών των ροδάκινων, αλλά και μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλαδος, συγκλήθηκε έκτακτο συμβούλιο της Τ.Ο. ΠΑΜΜΕ Αλμωπίας και αποφάσισε τα παρακάτω:

Καταγγέλλει την στάση όσων μιλούν για απόσυρση 250.000 τόνων ροδάκινων περσινής σοδιάς για να διαμορφωθούν από την αρχή οι τιμές.

Πως είναι δυνατόν να μιλάνε οι βιομήχανοι για αυτές τις εξευτελιστικές τιμές στο ροδάκινο όταν όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα αυτό γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα έξοδα παραγωγής ανά κιλό είναι 0,30 και άνω και αυτοί θέλουν να αγοράσουν με 0,15.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν αφού το κόστος παραγωγής είναι εξ αρχής υψηλότερο να ζητούν κάποιοι να αγοράσουν στην μισή τιμή.

Όταν οι αγρότες αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στο κράτος και τις τράπεζες , αλλά και πιο ειδικά απέναντι στα έξοδα παραγωγής, πως περιμένει η Κυβέρνηση να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι;

Κατόπιν όλων αυτών εμείς το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ, είμαστε κοντά στον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας και παλεύουμε μαζί με όλο τον κόσμο της Αγροτιάς για μια καλύτερη και πιο δίκαια πολιτική απέναντι σε όσους θα ήθελαν ακόμη και να εκμεταλλευτούν τον τίμιο αγώνα των αγροτών, ακόμη και απέναντι σε όσους θέλουν να καπελώσουν αυτόν τον αγώνα.

Ραντεβού στους τίμιους αγώνες για μια περήφανη αγροτιά, για μια ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: