2.12.09

Τουρκία - Ευρώπη

Σε εξαιρετικό Σεμινάριο Εξωτερικής Πολιτικής εξελίχθηκε η εκδήλωση με θέμα: Τουρκία - Ευρώπη: Διλήμματα και στρατηγική, την οποία οργάνωσε ο Πολιτικός Όμιλος για την Δημοκρατία και την Πατρίδα, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος: Οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου Νεοκλής Σαρρής και Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, οι δημοσιογράφοι, Γιώργος Δελαστίκ και Σταύρος Λυγερός, ο πρέσβης επί τιμή Μάνος Μεγαλοκονόμος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Στέλιος Παπαθεμελή. Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής φιλοσοφίας Δημήτριος Τρυφιάτης.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών, διακρίθηκαν από έντονο πατριωτικό παλμό, πολιτική σωφροσύνη, βαθειά γνώση και ακριβοδίκαιη αγανάκτηση για την κατευναστική και άκρως επικίνδυνη ελληνική εξωτερική πολιτική η οποία, ενισχύει τα συμφέροντα της Τουρκίας και όχι αυτά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν πως η Τουρκία προσβλέπει όχι στον εξευρωπαϊσμό της αλλά στην τουρκοποίηση της Ευρώπης. Με δεδομένο ότι, η Τουρκία δεν τηρεί συμφωνίες που έχει υπογράψει στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαδικασιών, οι εισηγητές συμφώνησαν επίσης ότι, η Ελλάδα πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της και ξεπερνώντας τα φοβικόά της σύνδρομα, να πει όχι στην ένταξη της Τουρκίας εκτός και αν η Τουρκία αποσύρει τώρα τα στρατεύματά της και τους εποίκους από την Κύπρο, και αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία .

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Είμαστε ένα νέο blog ανοιχτό προς όλους τους blogger ευχόμαστε και ελπίζουμε και στην δική σας στήριξη και είμαστε πάντα στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

www.ksipnistere.blogspot.com
email : ksipnistere1@gmail.com