3.7.10

Αρνούμαστε να πεθάνουμε σα χώρα

γράφει οΣτέλιος Παπαθεμελής
Η διαδικαστική απόσυρση του π.δ. υπό την κατακραυγή του Πανελληνίου, αποδεικνύει την δύναμη της λαϊκής αντίδρασης και των μονάδων που απέμειναν όρθιες στο Κοινοβούλιο. Όμως αυτό δεν είναι υπόθεση διαδικασίας. Είναι ζήτημα ουσίας. Και η ουσία του παραμένει ανέγγιχτη, αφού ολόϊδιο επανέρχεται ως άρθρο του επίμαχου εργασιοασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Μας έταξαν «Δανία του Νότου», μας έκαναν Τανζανία του Βορρά. Άξιος ο μισθός τους!...

Ελεύθερες και δωρεάν απολύσεις, νέα γενιά των 500 ευρώ αν βρούνε δουλειά.
Όλα εν ονόματι του Μνημονίου. Υπήγαγαν την Ελλάδα στην κατοχή του ΔΝΤ και τώρα πολιτεύονται ως Γραικύλοι.
Γραικύλοι στην ιστορία είναι συνέλληνες οι οποίοι καθώς έβλεπαν την άνοδο της Ρώμης έσπευδαν να υπηρετήσουν τον κατακτητή ως ορντινάντσες του. Αρνούνταν τη δική τους πολιτιστική ταυτότητα υιοθετούσαν του κατακτητή και ήταν η χλεύη του.
Ωχριούν οι απαιτήσεις του Μνημονίου μπροστά στις προσφορές εθελοδουλείας των ιθυνόντων. Όσο κακοί και βάρβαροι να είναι οι επικεφαλής του κακόφημου Ταμείου – το αφεντικό τους μάλιστα ο κ. Στρός Κάν δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει ως σοσιαλιστής την γαλλική προεδρία – δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι τα μέτρα προκαλούν αφαίμαξη και της τελευταίας ρανίδας του αίματος των λαϊκών στρωμάτων. Πολίτες που περιάγονται εις εσχάτην ένδεια είναι οιονεί νεκροί για τα εισπρακτικά όργανα του λεγόμενου «μηχανισμού διάσωσης» ή… πνιγμού! Και οι νόμιμοι κλέφτες πρέπει να έχουν αντικείμενο να κλέψουν. Αλλοιώς ισχύει η ένσταση του Μενίππου «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».
«Ο κόσμος θ’ αρχίσει να μας δέρνει» (Καρατζαφέρης, Ελευθεροτυπία 22/6/10). Καλά θα κάνει αφού δηλώνετε υπερηφάνως (sky και Λαζόπουλος 16/3/10): «Πηγαίνοντας στο ΔΝΤ, ή μάλλον απειλώντας ταρακουνήθηκε όλη η Ευρώπη. Αυτός ήταν ένας σχεδιασμός Καρατζαφέρη». Άλλωστε το διαβόητο Μνημόνιο είναι νόμος δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.
Κατά τα λοιπά όπως έλεγε ο αξέχαστος Σουρής:
«Όλα σ’ αυτή τη γή μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,

οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρουμε τι λέγεται ντροπή».
Το Μνημόνιο όπως κάθε δαιμονικό επινόημα διακρίνεται για πλήθος ασάφειες. «Εποικοδομητικές» τις λένε οι εκάστοτε αρχιτέκτονες της Καταστροφής, στην πραγματικότητα είναι κατεδαφιστικές. Αποδομούν εν ριπή οφθαλμού όλο το συλλογικό εργατικό δίκαιο και το από αυτό εκπορευόμενο ατομικό. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μεγάλου Ελευθερίου Βενιζέλου που 90 χρόνια πριν (ν. 2112/1920) με την διορατικότητα που τον διέκρινε νομοθέτησε για το μέλλον, σε αντίθεση με τους τωρινούς που μας επιστρέφουν νομοθετικά στον Μεσαίωνα.
Το δίλημμα και πάλιν και πολλάκις για τους Έλληνες είναι αντίσταση ή υποταγή.
Οι Ισλανδοί αρνήθηκαν τον εκβιασμό να πληρώσει καθένας τους από 20.000 ευρώ για να αποζημιωθούν οι Βρετανοί πελάτες μιας ιδιωτικής ισλανδικής τράπεζας που χρεωκόπησε. Τους απείλησαν ότι δεν θα πήγαινε το ΔΝΤ να τους … σώσει, (τη γλίτωσαν!) και τους εξεβίασαν ότι θα διακοπούν οι ενταξιακές τους διαδικασίες με την ΕΕ. Απτόητοι περιφρόνησαν τις απειλές. Προχθές το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ αποφάσισε τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Η αντίσταση των Ισλανδών νίκησε.
«Πεθαίνω σα χώρα» τιτλοφορεί δοκίμιό του που γεννά γόνιμους προβληματισμούς ο πεζογράφος Δ. Δημητριάδης.
Επειδή η βαθύτερη υφή και της παρούσας ελληνικής τραγωδίας είναι πνευματική και ηθική, - οικονομικό είναι το εποικοδόμημά της, - χρωστούμε να ανακαλύψουμε ξανά την εθνική μας ταυτότητα. Και να την προστατεύσουμε απορρίπτοντας τίς μεθοδεύσεις αφελληνισμού που ενεργοποίησαν κάποιοι βαρύτατα ένοχοι για το σημερινό αδιέξοδο που πασχίζουν να ολοκληρώσουν οι επίγονοί τους, στοχεύοντας οι Έλληνες να πάψουν να είναι Έλληνες, για να ευημερήσουν…
Εφημερίδα "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" 27/6/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: