24.8.10

Ξεκίνησε η κυρίως προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Παπαθεμελή

Το «εναρκτήριο λάκτισμα» στην κύρια φάση της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Παπαθεμελή δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας 23 Αυγούστου, με συγκέντρωση στελεχών του συνδυασμού στα γραφεία της παράταξης, Ερμού 55. Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Παπαθεμελής, αναφέρθηκε στα κύρια χαρακτηριστικά του συνδυασμού του, που είναι:
- Καμιά σχέση εξάρτησης με κόμματα και συμφέροντα. «Δεν είμαστε παράρτημα κανενός κόμματος, δεν θα κάνουμε τον Δήμο παραμάγαζο οποιωνδήποτε ''κύκλων'', απευθυνόμαστε σε όλους όσοι αγαπούν τη Θεσσαλονίκη και επιθυμούν να τη δουν, επιτέλους, να προκόβει», τόνισε συγκεκριμένα.
- Ο σαφής αντι-Μνημονιακός χαρακτήρας. «Η ψήφος στην παράταξή μας είναι ψήφος κόντρα στην Τρόικα και τα Μνημόνιά της, που γίνονται ολοένα και πιο απαίσια», τόνισε.
- Η προστασία του τίμιου ονόματος της Μακεδονίας. «Θα εμποδίσουμε σθεναρά την παράδοση με οποιαδήποτε φόρμουλα (σύνθετη, διπλή κ.λ.π.) του ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων», κατέστησε σαφές.
Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της προεκλογικής δράσης, ήδη συγκροτούνται πυρήνες του συνδυασμού σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης, που θα αναλάβουν την αυτοοργάνωση της δημοτικής παράταξης, ενώ έχει «κλείσει» και η πρώτη ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, η οποία θα ανακοινωθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, μαζί με το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού.
Αύριο Τετάρτη 25 Αυγούστου, ο κ. Παπαθεμελής θα επισκεφτεί στις 9 π.μ. το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Σωτήρη Μαγόπουλο και τη διοίκηση και στις 11 π.μ. το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, συναντώμενος με το Πρόεδρο Μιχάλη Ζορπίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία και ευχές απο Κύπρο

Ανώνυμος είπε...

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές μου θέσεις ότι ο κ.Παπαθεμελής, ως υποψήφιος δήμαρχος, επιδιώκει να δημιουργήσει την εντύπωση του παντελώς ακομμάτιστου (ενώ ίδρυσε και παραμένει πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης) και με την συγκεκριμένη φρασεολογία που χρησιμοποιεί στρέφεται συλλήβδην κατά του κομματισμού, επεισάγοντας στον πολιτικό του λόγο μία επικίνδυνη παράμετρο, την αμφισβήτηση της οργάνωσης των πολιτικών δυνάμεων σε αυτοτελείς ανταγωνιζομένους κομματικούς σχηματισμούς. Στο πλαίσιο δε εξάρσεως του λατρεμένου του, τον τελευταίο καιρό, τοπικισμού, φαίνεται να προτάσσει το ζήτημα του ονόματος, ενώ άλλα σοβαρότερα και κρισιμότερα εθνικά θέματα βρίσκονται σε τροχιά αρνητικών εξελίξεων, ως προς τα οποία άλλωστε και ο ίδιος εξακολουθεί να αρθρογραφεί μαχητικά και τεκμηριωμένα. Ευτυχώς πάντως η Δ.Α. δεν διαλύθηκε και εξακολουθεί έτσι να παραμένει η αξιοπρεπέστερη πολιτική επιλογή για τις εθνικές εκλογές. Ωστόσο, όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές, η εκλογή του κ.Παπαθεμελή στην θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης θα ήταν άκρως επιζήμια για τον ίδιο και τον πολιτικό σχηματισμό του οποίου προεδρεύει, διότι θα επέφερε τον οριστικό εγκλωβισμό του σε τοπικιστικά σχήματα, συστήματα και προβλήματα και το τέλος της μικρής αλλά αξιόλογης προσπάθειας δημιουργίας μίας μεγάλης εθνικής παράταξης με σύγχρονα ιδεώδη.
Επί πάσι δε τούτοις, ευχόμεθα στον κ.Πρόεδρο σιδηρά υγεία και κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς, εθνικούς όμως και όχι τοπικούς, αγώνες του.
Με άκρα υπόληψη,
Γ.Ν.Ιωαννίδης, Αριστοτέλους αρ.21, Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ... ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ;

Κ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.