19.11.10

Κάντε ό,τι έκανε η Αργεντινή!

γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής
Την περασμένη Κυριακή απέσχε το 55% των εκλογέων, έριξε άκυρο - λευκό το 10% και ψήφισε (εγκύρως) το 35%.Οι νικητές (το α ή το β κόμμα εξουσίας) έλαβαν το μισό του 35%+ που κατακύρωσε τη νίκη τους. Έχουν ειπωθεί ποικίλα,άλλα σωστά και άλλα γλυκερά και αφορήτως ευήθη, όπως π.χ. ότι «νίκησε η κοινωνία των πολιτών» (ποια κοινωνία και ποιων πολιτών) και άλλα ηχηρά παρόμοια.
Η απεξαρτημένη κοινωνία των πολιτών(55+10=65%) κατεδίκασε το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα μη καταδεχόμενη ούτε να το καταψηφίσει. Οι άλλοι, το 35% συγκροτούν τον πυρήνα των δύο κομμάτων, είναι (με κάποιο συν - πλην) σημαδεμένη τράπουλα....

Οι (εγκύρως) ψηφίσαντες λειτούργησαν μαζοχιστικά: εξουσιοδότησαν την κυβέρνηση για άλλα μέτρα, πιο κτηνώδη. Κατά των αδυνάτων βέβαια...
Είναι απερίγραπτη η ευτυχία με τη οποία χαιρέτισε το αποτέλεσμα ο «σοσιαλιστής» του κακόφημου ΔΝΤ Στρός-Κάν: «... η Αριστερά στην εξουσία νίκησε (...) η Κυβέρνηση με το πρόγραμμα του ΔΝΤ έγινε κατανοητή (…) η κοινή γνώμη υποστηρίζει την Κυβέρνηση».
Μας δουλεύει «ψιλό γαζί» ο Γάλλος. Ξέρει καλά ότι το 17,5%+ δεν αποτελεί –άπαγε της βλασφημίας!– πλειοψηφία. Ξέρει ότι το «δόγμα του σοκ» έχει λεηλατήσει τις συνειδήσεις των Ελλήνων πολιτών και τους απωθεί στην ιδιώτευση. Όμως έχει δίκιο… Οι απόντες πέταξαν τη δύναμή της ψήφου τους στα σκουπίδια. Και καθώς η πολιτική όπως και η φύση μισεί το κενό, αυτό καλύφθηκε από τους παρόντες.
Η συνέχεια ήταν εκ των προτέρων γνωστή: Το Μνημόνιο απέκτησε επηυξημένη ισχύ. Δυστυχώς «αυτό το κακό κρατάει από μεγάλο σπίτι» όπως θα έλεγε ο Σαίξπηρ. Είναι μεγάλο κακό.
Η Μέρκελ ωρύεται και ζητεί την κεφαλήν επί πίνακι των υπερχρεωμένων της Ευρωζώνης. Παρασυρμένη από τον ελληνικό ενδοτισμό που υπέκυψε στις πιέσεις της αισθάνεται ικανή να προκαλέσει κρίση χρέους α λά ελληνικά στην Ιρλανδία αμέσως, και στη συνέχεια στην Πορτογαλία και την Ισπανία κ.λ.π. Οι πληττόμενες από το γερμανικό κυνισμό χώρες οφείλουν να συντονισθούν και να αποκρούσουν τη γερμανική επίθεση. Η Ελλάδα είναι το αντιπαράδειγμά τους. Επί τέλους ψηλαφούν τα έργα και τις ημέρες των εδώ Τροϊκανών και μπορούν να αντιληφθούν τί τους αναμένει. Αν οι Ιρλανδοί αντισταθούν στις πιέσεις υπαγωγής τους στο Μηχανισμό δημιουργούν ένα αγωνιστικό προηγούμενο και για τους άλλους. Αν υποκύψουν θα γενικευθεί η επίθεση κατά των οικονομικά πιο αδύνατων χωρών και κατά του κόσμου της εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και επειδή στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται έσπευσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ να ζητήσει – «τροϊκότερος» της τρόικας – απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα!
Αντιλαμβανόμαστε τους δισταγμούς και τις τύψεις της υπουργού Εργασίας να προωθήσει την επικράτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων (ευελιξία χρόνου, μισθούς κατώτερους απ΄τον κατώτατο , ελεύθερες απολύσεις) έναντι των κλαδικών και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κοντολογίς την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Αλλά όπως υπενθύμισαν οι Τροϊκοί «Εσείς υπογράψατε το Μνημόνιο. Να ξέρατε τι υπογράψατε»!
Ορθή, η καθυστερημένη έστω, αντίδραση Παπανδρέου στις μεθοδεύσεις της Καγγελαρίου, αλλά πότε επιτέλους η επίσημη Ελλάς θα θέσει δυναμικά το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων. Είναι κυνική η αναίδεια με την οποία η Γερμανίδα συμπεριφέρεται απέναντι στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία οδηγώντας μια σειρά από κράτη σε «ελεγχόμενη πτώχευση».
Η Γερμανία α) οφείλει στην Ελλάδα: - από το λεγόμενο κατοχικό δάνειο το ισόποσο της αγοραστικής του αξίας 54 δισ € - για τις καταστροφές των υποδομών το ισόποσο της αποπληρωμής τους 108 δισ € - και απροσδιόριστα ποσά για τα άπειρα θύματα της θηριωδίας των στρατευμάτων κατοχής.
β) πρέπει να αισχύνεται για την κατά σύστημα ηθική εκπόρνευση του δημόσιου βίου της Ελλάδας με τα σκάνδαλα της Siemens και τις οίδε πόσων άλλων γερμανικών εταιρειών.
γ) πρέπει να είναι ευγνώμων γιατί η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης της πολεμικής της βιομηχανίας και ανέχεται να παραλαμβάνει ελαττωματικά συστήματα όπως π.χ. υποβρύχια που γέρνουν.
δ) οι αποδοκιμαζόμενοι από μας νεόπλουτοι συμπατριώτες μας ξοδεύουν απίστευτα ποσά για πολυτελή γερμανικά προϊόντα όπως π.χ. Πόρσε Καγιέν. Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει στρατηγική εξόδου από την Κρίση. Ούτε στην αρχή διαπραγματεύθηκε, ούτε τώρα διαπραγματεύεται.
Ο καθηγητής Steve Hanke που αναδιαπραγματεύθηκε πέρισυ επιτυχώς το χρέος του Ντουμπάι λέει (Ελευθεροτυπία 7/11/10) ότι η ελληνική Κυβέρνηση «κάλεσε τους ξένους γιατρούς [Τρόικα] για θεραπεία», αλλά «αυτό μπορεί τελικά να είναι μια περίπτωση όπου οι γιατροί σκοτώνουν τον ασθενή»!
Ο προσφάτως εκδημήσας Αργεντινός πρόεδρος Νέστωρ Κίρτσνερ έχει δώσει ισχυρό και άριστο παράδειγμα, το 2003 παραλαμβάνοντας μια κατεστραμμένη από τις συνταγές του ΔΝΤ χώρα, το εξεδίωξε, και δήλωσε στους δανειστές της ότι θα πληρώσει μόνο το 35% των απαιτήσεών τους. Έτσι μπήκε η Αργεντινή στο δρόμο της ραγδαίας ανάπτυξης (8% ετησίως).
Για ένα τέτοιο στόχο πρέπει να ζητήσει ομοφωνία ο κ. Παπανδρέου και σ΄ένα τέτοιο στόχο οι ψηφίζοντες και οι θετικές ψήφοι θα είναι 35%+55%+10%=100%!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σπίτια Χριστιανών Κοπτών Καήκαν Στην Άνω Αίγυπτο
Εξ Αίτιας Χριστιανό-μουσουλμανικής Ιστορίας Αγάπης


Φωτογραφια στο διαδυκτιο
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ , ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΟΠΤΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ

http://4.bp.blogspot.com/_QfVWU-2pVL4/TObZ0JyhvCI/AAAAAAAAQAQ/g3o8Hqw4R00/s400/copt_boy_burnt_alive_attraction_Muslim_girl.jpgΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΧΑΛΙΑ . ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ , ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑ ΗΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΣΕΠΕΣ .
Χριστιανοί Κόπτες της Άνω Αιγύπτου, στο χωριό του el-Nowahed, Abu-Tesht, στην επαρχία Κένα, ήταν τα θύματα μιας επίθεσης από έναν όχλο χιλίων περίπου μουσουλμάνων .Δευτέρα 15 Νοεμβρίου . Η επίθεση ξεκίνησε από σχεδόν 22 μ.μ. τη Δευτέρα το απόγευμα και κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης.
Ο μεγάλος όχλος των μουσουλμάνων από την el-Nowahed και τα γύρω χωριά πολιόρκησε και εξαπέλυσε επίθεση κατά των σπιτιών των Κοπτών Χριστιανών ανάμεσα σε κραυγές «ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος" και άλλες ισλαμικά τζιχάντ συνθήματα. Έριξαν βολίδες , βενζίνη και πέτρες σε Κοπτικά σπίτια και πυροδότησαν φιάλες με αέριο Βουτανίου .Σπίτια που ανήκαν σε Χριστιανούς λεηλατήθηκαν πριν παραδοθούν στις φλόγες . Λεηλάτησαν επίσης τα καταστήματα τους τα οποία και τελικά έκαψαν. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.
Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το κάψιμο των είκοσι δύο κατοικιών που ανήκουν σε Χριστιανούς Κόπτες
Το Κοπτικό Δελτίο Ειδήσεων μετέδωσε μια καταγραφή των τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποίησαν διάφοροι Κόπτες μέσα από το καιόμενο χωριό Τρομοκρατημένοι Χριστιανοί Κόπτες είχαν κρυφτεί στις σκεπές των σπιτιών τους, φοβούμενοι να βγουν στους δρόμους, μπορούσαν μόνο να φωνάζουν: "να μας βοηθήσει, κάποιος , μας καίνε . Κανένας από αυτούς δεν θα μπορούσε να συγκεντρωθεί αρκετά , για να πει στον δημοσιογράφος τον λόγο ο οποίος κρυβόταν πίσω από την ξαφνική επίθεση των μουσουλμάνων. Το μόνο που έκαναν , ήταν , συνεχής έκκληση για βοήθεια. .

Η έξαλλη συμπεριφορά εναντίον των Κοπτών κάτοικων του χωριού ήρθε στον απόηχο μιας ιστορίας που κυκλοφόρησε στην πόλη τρεις μέρες νωρίτερα, σχετικά με μια ιστορία αγάπης μεταξύ 19-χρονου Χριστιανού Κόπτη Hossam Noel Attallah και ένα 17-χρονών κορίτσι , Rasha Mohamed Hussein , μουσουλμάνα, ένας συγγενής του ο δήμαρχος του χωριού. Σύμφωνα με τον Άγιο Κύριλλο, επίσκοπο της Επισκοπής της Nag Hamadi, ορισμένοι μάρτυρες είδαν το εφηβικό ζευγάρι να περιπατάει μαζί προς τα νεκροταφεία.
Στην Αίγυπτο, ένας μουσουλμάνος , μπορεί να απαγάγει μια χριστιανική κοπέλα, να την βιάσει [ακόμη και ομαδικούς βιασμούς] και η αιγυπτιακή νομοθεσία να του κάνει πλάτες. Αυτό ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΩΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ . Και σε αυτή την κατάσταση, όπως και με άλλους χριστιανούς που πολλές φορές έχουν δεχτεί ανοιχτά επίθεση , από όχλους μουσουλμάνων = ΤΕΛΙΚΑ αυτοί που ανακαλύπτουν ότι έχουν συλληφθεί ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ .
Το ζήτημα όμως που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το ότι , οι Χριστιανοί εκεί χαίρουν μιας πολύ χαμηλής υπολήψεως =''dhimmi.'’= (ισλαμικός νομικός χαρακτηρισμός) = σύμφωνα με το τοπικό δίκαιο = ΔΕΝ υπάρχει για τους χριστιανούς το δικαίωμα να πληρώνονται αποζημιώσεις

Φωτο από διαδικτυο

Σκηνή των τελευταίων ετών [2009] επιθέσεις κατά των Κοπτών καταστημάτων και ακινήτων , που κράτησε για μέρες.


http://1.bp.blogspot.com/_QfVWU-2pVL4/TOba8kNQ0UI/AAAAAAAAQAU/0-00UZmGj8o/s640/the+scene+of+ongoing+Muslim+mob+violence+against+Coptic+Christian+inhabitants.jpg


HEIL GAP