11.4.11

Ρήξη με τη φαυλότητα, την αναξιοκρατία και τη διαφθορά

Του Στέλιου Παπαθεμελή,
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης
Ζοφερή η περιρρέουσα οικονομική ατμόσφαιρα. Παραπαίει το πολιτικό σύστημα. Μακροημερεύουν η αδράνεια και η αναξιότητα.
Οι κυβερνώντες πνίγονται σε μια κουταλιά νερό: λιμνάζουν 280 εκ. € κοινοτικοί πόροι με τους οποίους μπορεί να απασχοληθούν προσωρινά για ένα εξάμηνο 50.000 άνεργοι άνω των 55 ετών με 625 € μηνιαίως + ασφάλιστρα και οι σοφοί της εξουσίας δεν βρίσκουν φορέα πρόσληψης!
Στο μεταξύ η ανεργία είναι ...
στο 15% και τραβάει την ανηφόρα. Άλλης διαστάσεως η πρόβλεψη του ΙΝΕ για 1.200.000 ανέργους ως το τέλος του χρόνου=22%. Αυτό βέβαια, πέρα από τα οικογενειακά δράματα (ενδεικτικός ο διπλασιασμός των αυτοκτονιών) είναι η ραγδαία κατάρρευση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος το οποίο όσο αυξάνονται οι άνεργοι τόσο απομειώνονται οι πόροι του. Δυστυχώς ο φοροεισπρακτικός και ο εισφοροεισπρακτικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Εκεί δεν γνωρίζει η δεξιά τους, τι ποιεί η αριστερά τους. Χάος!
Είχε δίκαιο να ψέξει προχθές την Ευρώπη και εμάς ο Πέδρο Παέζ του Εκουαντόρ ότι ακολουθούμε χωρίς τον παραμικρό κριτικό έλεγχο τις χρεοκοπημένες συνταγές λιτότητος της Λατινικής Αμερικής. Κάνουμε ό,τι απέτυχε οικτρά στη Λατινική Αμερική.
Η Κυβέρνηση ούτε είχε όταν παρέλαβε την εξουσία σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Μόνος «άσσος στο μανίκι» του ΓΑΠ ήταν να σπρώξει τη χώρα του-στο στόμα του λύκου ΔΝΤ. Ούτε δυστυχώς μετά 18 μήνες κατάφερε να διαμορφώσει ΣΧΕΔΙΟ. Βολοδέρνει στα κύματα. Ο έμπειρος Λούλα φώναζε προχθές: Πορτογαλία μην μπαίνεις στο ΔΝΤ. Ο παθός μαθός!
Βομβάρδιζαν το λαό με καταιγίδες ψεύδους. Αράδιασαν ψέμματα με ουρά. Δεν διαπραγματεύθηκαν με τους τοκογλύφους, παραδόθηκαν αμαχητί. Με τη δανειακή σύμβαση παρητήθησαν από κάθε δικαίωμα που διεθνώς επιφυλάσσεται στους δανειολήπτες. Σε ολόκληρη τη χώρα από άποψη ανάπτυξης βασιλεύει άκρα του τάφου σιωπή. Νέκρωσαν τα πάντα: αγορές, δουλειές, οικοδομές, δημόσια έργα. Άφαντοι οι εθνικοί εργολάβοι. Στον άξονα Ε65 οι δύο στους τρεις κατασκευαστές «την έκαναν» και από τους 1000 εργαζόμενους απολύθηκαν οι 700.
Στο μεταξύ η στρατηγική απόσπασης της προσοχής του κόσμου, δηλαδή εκτροπής της από τα σοβαρά και σημαντικά στα δευτερεύοντα και ασήμαντα, παίρνει τρομακτικές διαστάσεις. Ο γνωστός ιστότοπος Twitter δέχεται 1 δισεκατομμύριο μηνύματα την εβδομάδα από τα οποία το 40% είναι «άσκοπες κουβέντες», δηλαδή βλακείες! Εθίζουν τον κόσμο στην εξηλιθίωση. «Προωθείστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος αμόρφωτος»! (Τσόμσκυ).
Νέο πακέτο «μέτρων» 22 δισ. € για την περίοδο 2012-14 υπαγορεύει η Τρόϊκα. Ο χάρος (ξανά) βγήκε παγανιά… Και ακόμα δεν ξεκίνησε η «αξιοποίηση» (=εκποίηση) της δημόσιας περιουσίας. Πόσο εύστοχος στις αναλύσεις του αποδεικνύεται ο Νόαμ Τσόμσκυ: «Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους». Αυτό (δια) πράττουν οι ημέτεροι.
Η προπαγάνδα καλλιεργεί το αίσθημα της αυτοενοχής. «Μαζί τα φάγαμε»! Οπότε αντί να εξεγείρονται εναντίον του συστήματος και των σταυρωτών τους, «υποτιμούν εαυτούς και νιώθουν ενοχές». Η αυτοενοχή προκαλεί κατάθλιψη και η κατάθλιψη συμπνίγει κάθε διάθεση δράσης. Άρα απενεργοποιεί τους πολίτες.
Η εξουσία έχει προσώρας πετύχει τον στόχο της, μέχρις ότου οι λίγοι εξεγερμένοι γίνουν πολλοί! Πρέπει να γίνουν πολλοί. Μπορούν να γίνουν πολλοί να επιβάλουν τη ρήξη με την φαυλότητα, την πλεονάζουσα αναξιοκρατία και την εκχειλίζουσα διαφθορά. Στην τελευταία αυτή η Ελλάς το 2010 τερμάτισε πρώτη ανάμεσα στα 15 παλαιότερα μέλη της Ε.Ε. και τελευταία στους δείκτες ευημερίας ανάμεσα σε 110 κράτη…
Ο λαός πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η σημερινή πολιτική τάξη πρέπει να σταλεί στο σπίτι της… Αναγκαία η γρηγορότερη αλλαγή του πολιτικοοικονομικού παραδείγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: