6.5.11

Κίνα φόβου τους Έλληνες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εφαρμογή του νόμου για ελαστικό 10ωρο χωρίς «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις» ζητάει η τρόικα από την υπουργό εργασίας, ενώ οι επιπλέον ώρες ,των εβδομαδιαίων σαράντα, θα αφαιρούνται από άλλες χρονικές περιόδους  είτε με τη μορφή μειωμένης εργασίας είτε με τη μορφή ρεπό και ο χρόνος αυξημένης ή μειωμένης απασχόλησης  να αυξηθεί ,από τους 4 μήνες σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, στους 6.
Επίσης,  ζητάει αύξηση από τα 2 χρόνια στα 3 για τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, γεγονός που καθιστά για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τον εργαζόμενο έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας , χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα όπως δώρα, επιδόματα, αποζημιώσεις αλλά και ανθρώπινους όρους εργασίας γενικότερα.
Φυσικά, εννοείται, ότι η κυβέρνηση, ως συνήθως, θα αντισταθεί σθεναρά, πριν υποκύψει για πολλοστή φορά, στους όρους των δανειστών.   
Εμείς εκ των προτέρων θα θέλαμε να συγχαρούμε τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου αφού συντομότερα απ’ ότι και ο ίδιος ήλπιζε κατάφερε να οδηγήσει την Ελλάδα ακόμη πιο κοντά στις πύλες του ανταγωνισμού με την Κίνα.

Κίνα φοβού τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: