6.6.11

Δεν είμαστε απλώς αγανακτισμένοι είμαστε αποφασισμένοι.

«Δεν είμαστε απλώς αγανακτισμένοι είμαστε αποφασισμένοι» ήταν το κεντρικό σύνθημα της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Αναγέννησης που πραγματοποιήθηκε χθες 5 /6/2011 στην καρδιά της Αθήνας.

Στη Συνδιάσκεψη μίλησαν ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής πρόεδρος του κόμματος, η κ. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μάνος Μεγαλοκονόμου Πρέσβης ε.τ., ο κ. Θεόδωρος Παντούλας Γενικός Γραμματέας, ο κ. Νίκος Σπέντζος Οργανωτικός Γραμματέας, ο κ. Χαράλαμπος Αργυριάδης, οικονομολόγος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν την άποψή τους για την πολιτική κατάσταση φίλοι και μέλη ενώ αίσθηση έκανε και η παρέμβαση του Πατήρ Γεωργίου Σχίζα, ο οποίος, όντας θύμα ο ίδιος, κατέθεσε μια σειρά περιπτώσεων που αφορούν επιθέσεις, από μέρους αλλοδαπών, εναντίων ιερέων κάνοντας έκκληση για προστασία τόσο των ιερωμένων όσο και των εκκλησιαζομένων πολιτών.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση καταδικάζοντας τον παλαιοκομματισμό ζήτησε τον απεγκλωβισμό των πολιτών από τον φαύλο κύκλο της Μεταπολίτευσης.
Δεν συνεργούμε στην εκποίηση της πατρίδας δήλωσε ο Πρόεδρός, της Στέλιος Παπαθεμελής, απαιτώντας τον ακριβή προσδιορισμό του νόμιμου χρέους. Εκτενέστερα αναφέρθηκε στο θέμα και η κ. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη τονίζοντας ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι δύσκολος δρόμος και σαφώς δεν επιδιώκεται αλλά είναι προτιμότερος από την παραμονή στο μνημόνιο αφού τουλάχιστον έτσι η χώρα θα έχει την δυνατότητα της ανάπτυξης.
Τα αιτήματα που διατυπώθηκαν από την Δημοκρατική Αναγέννηση είναι σαφή και ξεκάθαρα:
• Εξυγίανση και εξορθολογισμός του Δημοσίου με διαδικασίες αξιοκρατικής και όχι κομματικής αξιολόγησης.
• Ανάκτηση της αγροδιατροφικής και βιοτεχνικής φυσιογνωμίας της χώρας και ο προσανατολισμός σε οργανωμένες παραγωγικές δράσεις.
• Έλεγχος και κολασμός όσων δεν τίμησαν τα δημόσια αξιώματα και το δικαίωμα υπογραφής τους διασπαθίζοντας το δημόσιο πλούτο με δήμευση των περιουσιών και καταθέσεων τους.
• Έντοκη επιστροφή των αποζημιώσεων και δανείων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα.
• Συντακτική Εθνοσυνέλευση για την επανίδρυση του κράτους, κατάργηση των παράλογων βουλευτικών προνομίων όπως η βουλευτική ασυλία ακόμα και για υποθέσεις που δεν αφορούν την πολιτική τους δραστηριότητα, μείωση του αριθμού των βουλευτών οι οποίοι θα εκλέγονται σε μικρές μονοεδρικές περιφέρειες και τέλος διαχωρισμό της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία.
• Συγκεκριμένη μεταναστατευτική πολιτική. Η χώρα πρέπει να αποφασίζει πόσους και ποιους οικονομικούς μετανάστες αντέχει η οικονομία της και η κοινωνική συνοχή της. Αυτό συνεπάγεται ακύρωση όλων των πράξεων ιθαγένειας και επανεξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου με επαναπατρισμό όσων δεν πληρούν τα κριτήρια που θα έχει θέσει η πολιτεία.
Όσον αφορά τα εθνικά θέματα δηλώνει ότι μια χώρα με αυτοπεποίθηση:
- Δεν συζητά με τους σκοπιανούς τον σφετερισμό των συμβόλων και των ονομάτων της.
- Δεν συζητά με τους πολιτικούς προϊστάμενους του στρατού κατοχής στην Κύπρο.
- Ανακηρύσσει την Α.Ο.Ζ. και ζητάει δημοψήφισμα για την είσοδο ή μη της ουρκίας στην Ε.Ε. Όπως τονίστηκε είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σύσσωμη η Δημοκρατική Αναγέννηση δήλωσε την συμπαράστασή της στο αγνό κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε:
«Το δείχνουμε καθημερινά εμπράκτως συμμετέχοντας οι ίδιοι και δηλώνοντας την αγανάκτησή μας μαζί με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: