21.9.11

Θα βρεθεί κάποιος να πει το «ΟΧΙ»;

Του Στέλιου Παπαθεμελή
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης


      Ο νεοοθωμανός πεχλιβάνης της Άγκυρας προκαλεί για άλλη μια φορά τον Ελληνισμό. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το φιλότιμό μας. Εξαγγέλλει γεώτρηση εντός της ελληνικής ΑΟΖ του Καστελορίζου. Απειλεί με κατάληψη και την ελεύθερη Κύπρο. Χλευάζει τους οικοδεσπότες της ΕΕ για την κυπριακή προεδρία της. Πουλάει προστασία στον αραβικό κόσμο και παριστάνει τον Σεϊχουλισλάμη των όπου γης Ισλαμιστών.
      Αυτός ο μικρομεσαίος νταής ακκίζεται ως τάχα μέγας πλανητάρχης!
      Προσώρας οι πάντες τον χαϊδεύουν.

      Η απόφαση για την γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι μείζονος στρατηγικής σημασίας. Όλα όμως θα κριθούν στην πράξη. Ο σύμμαχος της Κύπρου ζει και αναπνέει στρατιωτικά, δεν πτοείται επομένως από τους πολεμικούς βρυχηθμούς του νεοοθωμανού. Το ερώτημα ε΄ναι ως ποιο σημείο οι ΗΠΑ που βρίσκονται πίσω απ΄το εγχείρημα θα προχωρήσουν τη ρήξη με τον επιτιθέμενο, αλλά επίσης χαϊδεμένο τους Ερντογάν. Η αμερικανική στάση είναι το κλειδί των εξελίξεων. Αν αφήσουν τους Ισραηλινούς να κάνουν τη δουλειά τους, όπως αυτοί ξέρουν, τότε τα πράγματα θα πάνε καλά για την Κύπρο.
      Και θα αποδειχθεί η σοφία των αμφοτεροβαρών συμμαχιών.
      Αν οι ΗΠΑ λακίσουν, θα ανασταλούν, ή θα διακοπούν οι γεωτρήσεις. Κακό αλλά, όχι μέγα κακό.
      Ο Τούρκος ξέρει πως στην Κυπριακή ΑΟΖ όπως έχουν τα πράγματα δεν τον παίρνει να αναμετρηθεί. Θα μετακομίσει επομένως στο ελληνοτουρκικό γήπεδο, όπου κυριαρχούν τα χρόνια φοβικά σύνδρομα και όπου και ο λεκτικός στρατιωτικός εκβιασμός  αποφέρει αποτελέσματα.
      Έχουμε ήδη προπαρασκευαστικές ενέργειες εισβολής στην ΑΟΖ του Καστελορίζου. Η Άγκυρα δεν διαθέτει ΑΟΖ ανάμεσα Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου. Παρεμβάλλεται το Καστελόριζο που έχει χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Ο μοιραίος γείτων επιχειρεί στρατιωτικό εκβιασμό για να αποδεχθεί η Ελλάδα ότι το Καστελόριζο είναι … ανυπόστατο!
      Με αστόχαστη ανακοίνωση το ημέτερον ΥΠΕΞ (15/9/11) ισχυρίζεται ότι οι εξαγγελθείσες τουρκικές έρευνες θα γίνουν σε περιοχή που (άπαγε της βλασφημίας) «επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα, νοτίως του Καστελορίζου»!
      Η δήλωση αποτελεί φανερό προάγγελο πανικόβλητων ευ- ένδοτων  επιλογών μας. Ερντογάν και Νταβούτογλου έχουν ξεσαλώσει αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την ένταση για να ματαιώσουν την κυπριακή γεώτρηση προωθώντας ταυτόχρονα το βρώμικο παιχνίδι τουρκοποίησης του Αιγαίου.
      Η κατοχική κυβέρνηση και η κωφάλαλη συνοδοιπορούσα πολιτική τάξη χτυπιόνται αγρίως στις συμπληγάδες Τρόικας και Γερμανικού σαδισμού. Το συλλογικό μας όμως υποκείμενο υπνώττει. Εκπαίδευση και Επικοινωνία κυριαρχούνται απ΄ τον εθνομηδενισμό. Φιμώνονται όλοι που ενοχλούν. Κατεπείγον να απελευθερωθούν οι φωνές φρονηματισμού, αντίστασης, γεωπολιτικού δυναμισμού και υπεράσπισης των ελληνικών αξιών.
      Αι ημέραι  πονηραί εισί. Θα χρειασθεί ένα ρωμαλέο ΟΧΙ της ηγεσίας στον εκβιασμό της χώρας. Θα απαιτηθεί Ευρώπη πρωτίστως. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα να τεθούν προ των ευθυνών τους να φρονηματίσουν τους τρελλαμένους της Άγκυρας.
      Το Καστελόριζο είναι ζήτημα κυριαρχίας και ακεραιότητας της χώρας και αυτό είναι εξ ορισμού ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.
         Ηγεσία και λαός πρέπει να δημιουργήσουμε επίγνωση ότι ο πόλεμος αποτρέπεται μόνο αν στείλουμε μήνυμα στον Τούρκο ότι είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε υπέρ βωμών και εστιών και όχι να κατεβάσουμε τα… σώβρακα. (Θουκυδίδης Ι,144,3).
      «Ειδέναι δε χρη ότι ανάγκη πολεμείν, ην δε εκούσιοι μάλλον δεχώμεθα, ήσσον εγκεισομένους τους εναντίους έξομεν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: