26.12.11

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής προέβη στην ακόλουθη δήλωση :   
    Αν το υπό κατάρρευση σύστημα φαντάζεται ότι η προφυλάκιση ενός ηγουμένου  θα το σώσει  , γελιέται .
Δεν μπορεί ο Εφραίμ να είναι το άλλοθι  Πολιτείας και Δικαιοσύνης  για την ανικανότητα τους επί τόσα χρόνια να συλλάβουν και τιμωρήσουν ,  ένα έστω, φυσικό αυτουργό της  Κλεπτοκρατίας και της δημόσιας  Διαφθοράς .
   Πότε έχει ξαναγίνει να μην αγγίζονται οι φυσικοί αυτουργοί και να την πληρώνουν οι ( υποτιθέμενοι ) ηθικοί αυτουργοί ; 
Ο χρόνος και ο τρόπος του συμβάντος προκαλεί εύλογα αναπάντητα ερωτηματικά :
   Πρώτον  :  Γιατί επελέγη αυτή η στιγμή , παραμονή των Χριστουγέννων ;  Δεν μπορούσε να γίνει αυτό , αν έπρεπε , δύο εβδομάδες μετά , ή έστω πριν  ;
   Το τετριμμένο <<  ύποπτος φυγής και επικίνδυνος για τέλεση άλλων αξιοποίνων πράξεων >> , είναι για αφελείς .
   Δεύτερον :  Ένας ηγούμενος με χειροπέδες  χριστουγεννιάτικα , αποτελεί παγκόσμια ερεθιστική  είδηση . Και επειδή το Βατοπαίδι  το κατέστησαν επίκεντρο του ενδιαφέροντος  τα εγχώρια ΜΜΕ   την τελευταία 5ετία , είναι εύκολο για το σύστημα να εκτρέψει την προσοχή της δεινά  χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας από τα φλέγοντα και κινδυνώδη , στα ακίνδυνα και δευτερεύοντα. 
   Έτσι το σύστημα θα  έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο .Άρα δικαιολογημένα ο σκεπτόμενος πολίτης συμπεραίνει ότι πρόκειται για στημένο παιχνίδι  αποπροσανατολισμού και παραπλάνησής του .
    Τρίτον : Η καθημερινή όξυνση της κρίσης προκαλεί ένα κύμα επιστροφής στο Θεό και την Εκκλησία . Το σύστημα τρέμει κάτι τέτοιο γι αυτό επιχειρεί  παντί σθένη   να το ανακόψει .
    Τέταρτον :  Της προφυλακίσεως του Ηγουμένου προηγήθηκε  η επίσκεψη του στη Ρωσία με την Τιμία Ζώνη , όπου ο ρωσικός λαός με επί κεφαλής τον Πατριάρχη του και τον Βλαντιμίρ Πούτιν , του επιφύλαξαν ενθουσιωδέστατη υποδοχή .
   Μήπως αυτό εκλαμβάνεται από γνωστούς εξωελλαδικούς κύκλους ως προάγγελος ενός ορισμένου διορθοδόξου άξονα και γι αυτό αντιδρούν σπασμωδικά  και βίαια ;

4 σχόλια:

maximos είπε...

Ο αείμνηστος αντιεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου Χοϊδάς είχε πει ότι: “ αι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι κτήμα του λαού και υπόκεινται στην κρίση του κάθε πολίτη και έτσι πρέπει να γίνεται γιατί η κριτική είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας”

Ετσί και εμείς κρίνουμε μία απόφαση που στέλνει στην φυλακή τον Εφραίμ, όταν τα λαμόγια που πήραν τα υποβρύχια που γέρνουν, οι παράγοντες της ποδοσφαιρικής παράγκας κυκλοφορούν ελεύθεροι, ο Χριστοφοράκος πήρε το αεροπλάνο ανενόχλητος και την κοπάνισε, τα ονόματα των πληρωμένων από την Siemens δημοσιoγράφων σβήστηκαν με blanko, οι παραδικαστικοί παραμένουν άφαντοι. Η δικαιοσύνη δεν αρκεί να παριστάνει την ανεξάρτητη και αδέκαστη, αλλά πρέπει και να είναι. Ο πατήρ Εφραίμ πληρώνει το ΟΧΙ του στο σχέδιο Ανάν. Πέταξε έξω απο το γραφείου του τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Υποδέχθηκε τον Πούτιν, τον έφερε σε επαφη με τον Καραμανλή και τώρα πρέπει να πληρώσει. Τον ρόλο του τιμωρού ανάλαβε η ελληνική δικαιοσύνη. Ο Τερτσέτης και ο Πολυζωίδης θα γυρνάν στους τάφους τους.

ΣΑΒΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ είπε...

ευγε προεδρε εχεις το θαρρος και την αξιοπρεπεια να παιρνεις θεση.

ΣΑΒΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ είπε...

ευγε προεδρε. εχεις θαρρος και δεν κρυβεσαι

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ.ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ.ΟΙ ΔΕ ΕΝΝΕΑ ΠΟΥ?