21.2.12

Χαιρετισμός από τον Στέλιο ΠαπαθεμελήΑγαπητοί φίλοι

Λυπάμαι γιατί ευρισκόμενος εκτός Αθηνών αδυνατώ να παρίσταμαι σωματικά στην σημερινή εκδήλωση.
Ο στενός συνεργάτης μας κ. Γιώργος Κανιάρης θα με εκπροσωπήσει και θα αναλύσει τις θέσεις της Δημοκρατικής Αναγέννησης.
Επιτρέψτε μου ωστόσο συνοπτικά να επισημάνω τα ακόλουθα:
1. Συνάξεις πολιτών όπως η παρούσα, έγιναν πολλές τον τελευταίο καιρό και θα εξακολουθήσουν πιθανόν να γίνονται, όπου διατυπώνονται προβληματισμοί και έντονη αγωνία για το αύριο της πατρίδας. Κατά κανόνα λέγονται σωστά πράγματα, αλλά συνήθως αφήνεται μετέωρο το πρακτέο.
2. Οι δυνάμεις του Κακού στον τόπο, έχουν την εξυπνάδα να συντονίζονται, να συνενώνονται, να δρουν από κοινού και να έχουν έτσι εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα.
        Αντίθετα, οι δυνάμεις του Καλού, εξακολουθούν να πορεύονται κατακερματισμένες, ασυλλογικοποίητες, ασυντόνιστες και μάλλον αλληλοϋποβλεπόμενες και γι’ αυτό τελικά αυτοϋπονομευόμενες.
        3 Η χώρα, σπρωγμένη σε άτακτη χρεοκοπία, με μια στιγματισμένη κυβέρνηση, ένα ανίκανο πολιτικό προσωπικό και ένα παραλυμένο κράτος, οδεύει, εκτός απροόπτου σε εκλογές.
        Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις αποτελούν σήμερα την κοινωνική πλειοψηφία.
        Αν εξακολουθήσουν να παραμένουν σκόρπιες, αδιαμόρφωτες και ασυντόνιστες και αναποφάσιστες για το τελικό πρακτέο, θα έρθει η μέρα των εκλογών και θα διερωτώνται να απόσχουν, να προσέλθουν και να ρίξουν άκυρο-λευκό, ή να μαντρωθούν ξανά στις στάνες των κομμάτων της συμφοράς;
Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη.
Η Δημοκρατική Αναγέννηση προτείνει και αγωνίζεται για ένα Εκλογικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο Εξουσίας.


Ιδέα μας είναι, από τη σημερινή Συνάντηση να βγει μια Πρώτη Επιτροπή, με εντολή να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη γρήγορη κίνηση της συγκρότησης του Μετώπου.
Αυτό είναι επείγον, επιβεβλημένο και εφικτό. Αύριο θα είναι αργά.

                                       Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


                                       Στέλιος Παπαθεμελής

Δεν υπάρχουν σχόλια: