17.3.12

Δεν αρκεί να αλλάξουν οι υπουργοί πρέπει να αλλάξει το χρεοκοπημένο σύστημα


Σε εποχή που οι επενδύσεις στη χώρα μας είναι η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου της οικονομίας, αποκαλύπτεται ότι αδιστάκτως χρηματιζόμενοι υπάλληλοι βάζουν εμπόδια στην ολοκλήρωση επενδυτικών έργων.
Προτείναμε στο παρελθόν και επανερχόμαστε εκ νέου. Κάθε αίτηση νέας επένδυσης πρέπει να χρεώνεται σε ένα υπάλληλο και να τη παρακολουθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να αναφέρεται εγγράφως σε εποπτεύουσα Επιτροπή Ελέγχου, όπου θα αναφέρει τυχόν προβλήματα και θα ελέγχεται σε αντιπαράσταση με τον επιχειρηματία. Η εξέλιξη του υπαλλήλου θα συναρτάται με την επιτυχία της ολοκλήρωσης της επένδυσης. Εξυπακούεται ότι τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα, υποχρεούται να τα αντιμετωπίσει ο υπάλληλος και όχι ο επιχειρηματίας. Με αυτό τον τρόπο θα αναγκαστεί και ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες του.
Στο υπουργείο Ανάπτυξης πρέπει να φυσήξει επιτέλους άνεμος αλλαγής. Όλοι να αντιληφθούν ότι απειλείται η ύπαρξη αυτής της χώρας. Χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν.
Η Ελλάδα δοκιμάζεται. Οι Έλληνες αγωνιούν και παλεύουν για να επιβιώσουν. Ας «κουνηθεί» η μνημονιακή  κυβέρνηση να ξεπαγώσει και να ενεργοποιήσει το ΕΣΠΑ και της λοιπές χρηματοδοτήσεις, για την επανεκίνηση της οικονομίας.
                                                             Χαράλαμπος Αργυριάδης
                                                                Εκπρόσωπος Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: