5.3.12

Mέτωπο Απελεύθερων, κάλλιο αργά παρά ποτέ

Του Στέλιου Παπαθεμελή
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης

     
Το γερμανικό Κοινοβούλιο ψήφισε τα «μέτρα» μας, αφού φυσικά τα είχε κόψει στα μέτρα του.
Μόνον αφελείς μπορούν να πιστεύουν ότι με το PSI και τα παρακολουθήματά του αντιμετωπίζεται δραστικά το ελληνικό πρόβλημα. Απλώς η Διεθνής των τοκογλύφων κέρδισε χρόνο για τον εαυτό της, παρέχοντας στην Ελλάδα ένα κάποιο αμφίβολης διάρκειας παυσίπονο.
Στην Ελλάδα κατελύθη και η κυριαρχία και η δημοκρατία. Η χώρα «εποπτεύεται» σε όλες τις λειτουργίες της: Το σύνολο των δημοσίων εσόδων πηγαίνει σε Ειδικό δεσμευμένο Λογαριασμό, τον οποίο θα νέμονται αποκλειστικά οι δανειστές. Εμείς θα πασχίζουμε όπως ο πτωχός Λάζαρος της Παραβολής «χορτασθήναι από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης του πλουσίου» (Λουκ.17,21). Οι ψευδάδελφοι των Βρυξελλών, επιβάλλουν αναθεώρηση του Συντάγματος για την αδιατάρακτη πρόταξη των απαιτήσεών τους. Το άκρον άωτον του κυνισμού τους, αφού δεν μπορούν να καταργήσουν τις εκλογές [προς το παρόν], είναι να προσδιορίσουν το αποτέλεσμά τους. Διατάσσουν τον ελληνικό λαό διά στόματος Γιουνκέρ, να υπερψηφίσει μνημονιακά κόμματα και να μην δώσει δύναμη σε αντιμνημονιακά.
Πάμε σε εκλογές με προκάτ αποτέλεσμα. Αλλά όποιο και αν είναι αυτό η αναλύτρια του Ιδρύματος Roubini Μέγκαν Γκριν επισημαίνει ότι «τις αποφάσεις στην Ελλάδα θα τις λαμβάνει η Τρόικα». Και επομένως «οι ελληνικές εκλογές δεν έχουν καμία σημασία πλέον»!
Οι δυνάστες στοχεύουν σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αν δεν τους βγει, στη συνδρομή  των λοιπών, αείποτε «προθύμων».
Την ώρα που το ενιαίο «Κόμμα του Μνημονίου», πασχίζει να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο για το νέο πακέτο «διάσωσης», το δημοσιογραφικό όργανο του αμερικανικού κεφαλαίου, η Wall Street Journal, αποκαλύπτει ότι το πακέτο «θα τσακίσει την ελληνική οικονομία και θα υποβαθμίσει τη δημοκρατία». Δυστυχώς ούτε αυτοί εισακούονται.
Η «διάσωση» απλώς καθυστερεί την χρεοκοπία μας, αλλά διασώζει τις τράπεζές τους.
Αισιόδοξα ωστόσο σημεία διακρίνονται για μια, ελπίζουμε, γενικότερη αφύπνιση, με το κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες». «Στακάτη» η ομάδα των Γάλλων διανοητών, που καταγγέλλει ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε «εργαστήρι κοινωνικής μετάλλαξης», πρελούδιο επέκτασής του σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Θετικό το ξύπνημα, αν και ακόμη εμβρυώδες, της Ελληνοαμερικανικής Ομογένειας. Εκεί όντως λεφτά υπάρχουν και αν λειτουργήσει επιτέλους ένα Εθνικό Κέντρο παραγωγής πολιτικής, θα ξεσηκωθούν αδρανούσες συνειδήσεις, ικανές να καταστήσουν περιττούς και αυτομάτως αποδιοπομπαίους  τους κερδοσκόπους δανειστές.
Ευθύβολη έρχεται η πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα από την Μεγαλόνησο, να διαθέσει στην Ελλάδα η Κύπρος «ένα από τα ελπιδοφόρα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ, έτσι ώστε να έχουμε μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, σημαντικά έσοδα από το φυσικό αέριό της». Πρόταση-ράπισμα στην υπνώττουσα ελλαδική πλευρά.
        Αγουροξυπνημένοι ιθαγενείς μνημονιακοί, για εκλογική κατανάλωση, ανακαλύπτουν καθυστερημένα την επικατάρατη γι’ αυτούς λέξη ανάπτυξη. Την εισάγουν ολοταχώς και βιαίως στο ξύλινο λεξιλόγιό τους, επαναλαμβάνοντας την κάθε δέκα λέξεις.
        «Για την Ελλάδα όλα εξαρτώνται από την επιστροφή στην ανάπτυξη», λέει ο οξφορδιανός Κλέμενς Φουστ. Αλλά αυτό προϋποθέτει εθνική στρατηγική εξόδου και εναλλακτική πορεία εξόδου, εντελώς απίθανο να παραχθούν απ’ το Πάσοκο-νεοδημοκρατικό κατεστημένο.
Οι ελπίδες εναποτίθενται στους απελεύθερους των κατεστημένων κομμάτων να βρουν, έστω τώρα, τρόπο συγκρότησής τους σε Μέτωπο.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.Δεν υπάρχουν σχόλια: