15.4.12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


"Ο Χ Ι"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,   ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)
& ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αθήνα 15 Απριλίου 2012

Με δεδομένη την άνευ προηγουμένου  κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας,  τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:
"Ο Χ Ι"
Στόχος μας είναι να εκφράσουμε το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και η ανάδειξη ικανών και έντιμων εκπροσώπων που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού.
Νομοτυπικά  επικεφαλής και εκπρόσωπος του "ΟΧΙ" ορίζεται  η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγήτρια κα.  Μαρία Νεγρεπόντη  Δελιβάνη.
 Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές και να υποστηρίξουν την δημιουργηθείσα εκλογική πατριωτική συνεργασία αποφεύγοντας την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα που ευνοούν το καταρρέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Οι  όροι εκλογικής συνεργασίας του "ΟΧΙ" είναι οι ακόλουθοι και όλοι οι φορείς, κόμματα και κινήματα, που τους αποδέχονται καλούνται να συμπαραταχθούν και να την ενισχύσουν.

Πολιτικοί  Όροι της Συνεργασίας 

  • Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.
  • Τιμωρία  των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
  • Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
  • Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
  • Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
  • Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά.
  • Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική  αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο.


Οι  Συνεργαζόμενοι
Στέλιος Παπαθεμελής                     Δημήτρης Καζάκης
Πρόεδρος                                           Εκπρόσωπος 
Δημοκρατικής Αναγέννησης              Ενιαίου Παλλαϊκού  Μετώπου            

4 σχόλια:

free mind είπε...

Mε ενθουσιασμό και αναπάντεχη χαρά υποδεχόμαστε την συνεργασία,με ανακούφιση υπό την θέαση των μεθοδεύσεων για πάσει θυσία νίκη του σάπιου πολιτικού συστήματος που δεν εννοεί να μετανοήσει και να εγκαταλείψει την εξουσία,ζητώντας ταπεινά συγνώμη για τα εγκλήματα του.Η συνεργασία με επίσης αποδεδειγμένα αδιάφθορες δυνάμεις των οποίων την τιμιότητα και ευθύτητα δεν μπορεί να θίξει κανείς είναι μια αχτίδα φωτός που μας δυναμώνει περαιτέρω στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαίων του λαού που έχει περάσει στο περιθώριο και πλήττεται από αυτούς που ορκίστηκαν να τον υπηρετούν.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι κάθε καλή επιτυχία, για το συλλογικό καλό της Ελλάδας.
Η δημιουργία του νέου πολιτικού σχηματισμού σας, πρέπει να γίνει ευρέως γνωστή στο λαό, έγκαιρα.
Είναι μεγάλο κρίμα, που δεν υπάρχει συστράτευση μαζί και με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθεί ένας πολύ ισχυρότερος πατριωτικός σχηματισμός.

manos είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ....

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη συνεργασία!!
Είμαι από Αθήνα, θεωρώ τον εαυτό μου προοδευτικό και αριστερό. Παλιός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, στις δύο τελευταίες εκλογές έχω ψηφίσει την Δημοκρατική Αναγέννηση γιατί θεωρώ ότι ο Παπαθεμελής είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς με αρχές που δεν θα τις προδώσει. Και επειδή παρακολουθώ με προσοχή τον Καζάκη, χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτή τη συνεργασία. Όμως θα πολλαπλασιάζονταν οι ελπίδες μου ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε την αλλαγή στη χώρα, αν όλοι μαζί προχωρούσαμε, κι εννοώ συνεργασία και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες όπως έκανε ο Δημαράς και ο Μαριάς. Ίσως παραμένω ρομαντικά αφελής, αλλά δεν βλέπω διαφορές που πρέπει να σταματήσουν το αντιμνημονιακό μπλοκ. Γιατί όσο κι αν οι θέσεις μας και οι θεωρίες είναι σωστές, όλους θα μας κρίνει η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αν θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που έχει ανάγκη η χώρα. Και αυτή είναι η διαφορά των ηγετών από τους θεωρητικούς.