20.4.12

Μια κοινωνία από πρόβατα, εύκολα αποκτά κυβέρνηση από λύκους


Του Στέλιου Παπαθεμελή
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης


Πηγαίνουμε σε εκλογές εξπρές που κύριο θέμα τους αν πετάξει κανείς τις διάφορες ψιμυθιώσεις που μηχανεύονται οι συστημικοί, είναι η τιμή ξεπουλήματος της πατρίδας μας.
Οι λεγόμενες  αντιμνημονιακές δυνάμεις, δεν θέλησαν να βρουν ένα modus operandi για να συλλειτουργήσουν για το εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Κατακερματισμένες,  προς τέρψιν των καθεστωτικών που τρίβουν τα χέρια τους με την ασυνεννοησία των δυνητικών ανατροπέων τους.
Σε πείσμα εν τούτοις εγγενών δυσχερειών, η Δημοκρατική Αναγέννηση, το ΕΠΑΜ και άλλες αξιόλογες συσπειρώσεις συγκροτήσαμε το εκλογικό σχήμα του ΟΧΙ.
Δεν παρακάμπτουμε την επιστροφή της χώρας στις αγορές, ιεραρχούμε  ωστόσο σε απόλυτη προτεραιότητα την επιστροφή στην αξιοπρέπεια. 
                         

Λέμε «όχι» στα Μνημόνια και τους μνημονιακούς, «όχι»  στους κρυπτομνημονιακούς και «όχι» στους όψιμους αντιμνημονιακούς (κατά δήλωσή τους). Των περισσοτέρων η στάση θυμίζει την Τουρκία, που εισήλθε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τις παραμονές της λήξεώς του…                     
Ο γνώριμος του γράφοντος Γκίντερ Βάλραφ, μας προειδοποιεί για γερμανικό σχέδιο εξουδετέρωσης της ελληνικής οικονομίας, με την επιβολή ενός «μοντέλου φτώχειας» με αποβιομηχάνιση, διάλυση του κοινωνικού ιστού, αύξηση καταστολής, κλπ. (Έθνος 14-15/4/12).
Το Μνημόνιο είναι «έργο Ελλήνων» (Στρος Καν). Ο καλά πληροφορημένος Μιχάλης Ιγνατίου, επιβεβαιώνει το αληθές: «οι εκπρόσωποι των δανειστών, κάθονται απέναντι από τους Έλληνες αρμοδίους και τους ζητούν την πρότασή τους για την ελληνική οικονομία. Αυτοί απαντούν ότι δεν είναι έτοιμοι και εισηγούνται να τους δώσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών το σχέδιο σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας για να το αντιγράψουν και να τους το παραδώσουν» (Έθνος 14-15/4/12).
Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!
Δεν θα μας σώσουν, σε καμία περίπτωση, αυτοί που μας κατέστρεψαν. Οι ολετήρες δεν δικαιούνται να παριστάνουν τους σωτήρες. Ούτε και οι στενοί εξ ιδεολογίας συγγενείς τους που καμώνονται ως να προέρχονται από παρθενογένεση.
Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος σωτηρίας. Όμως, αποκλείεται ο δικός τους που οδηγεί στην Κόλαση να είναι μονόδρομος, όπως ισχυρίζονται αυτοί και οι εγκάθετοί τους.
Οι Έλληνες  «πληρώνουν το κόστος ενός ανόητου οικονομικού πειράματος», έγραψε προχθές η Ιndependent . Στο ίδιο μήκος κύματος ο Guardian  σημείωνε ότι η Ελλάδα «πληρώνει το τίμημα ενός ηλίθιου πειράματος». Στρογγυλεύοντας το ευρωπαϊκό πλέον χάλι ο Κρούγκμαν μίλησε  για «οικονομική αυτοκτονία  της Ευρώπης». Αιτία, η γερμανική συνταγή Βερολίνου- (Μέρκελ)- Φραγκφούρτης (Ντράγκι, γνωστού και ως επίτιμου Γερμανού). Δίκιο έχει ο νομπελίστας, θυμίζοντας το μάθημα που απομνημονεύουν οι φοιτητές του: Οι οικονομίες σε ύφεση, βυθίζονται σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση. Αλλά οι κατώτεροι των περιστάσεων ευρωηγέτες, «είναι αποφασισμένοι να σπρώξουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους  στο γκρεμό.»
Αυτό είναι και μία ισχυρότατη προειδοποίηση στους αθεράπευτους εραστές μιας  Ευρώπης,που είναι πια η σκιά του εαυτού της. Ένα πουκάμισο αδειανό.
Άσχετα με το αδιέξοδο δρόμο τους, αυτοί οι άνθρωποι που διεκδικούν να ξανακυβερνήσουν τον τόπο, τον διέλυσαν κυριολεκτικά.
Παραδείγματα: 1. Από τα έσοδα 7,5 δισ. € που έχουν τελεσιδίκως επιδικάσει τα δικαστήρια οι εφορίες εισέπραξαν μόλις το 7,5%. 2. Από 83 κατηγορουμένους του ποδοσφαιρικού υποκόσμου 10 μήνες μετά το σκάσιμο της βόμβας, οι 68 από αυτούς δεν έχουν ακόμα κληθεί στον εισαγγελέα!
Επίκαιρα να θυμίσουμε τη ρήση του Μπερτράν ντε Ζουβενέλ «Μια κοινωνία από πρόβατα, θα αποκτήσει οπωσδήποτε μιαν Κυβέρνηση από λύκους».
Για να μη (ξανα)συμβεί αυτό, ψηφίστε δαγκωτό «ΟΧΙ».

2 σχόλια:

Χρήστος Κοτσιρέας είπε...

Στις δύο προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ορμώμενος από την εντιμότητα και το πολιτικό ήθος του Στέλιου Παπαθεμελή καθώς και από την ιδιόμορφη κατά πολλούς ιδεολογία μου καθότι αυτοχαρακτηρίζομαι και προοδευτικός και χριστιανός ψήφισα Δημοκρατική Αναγέννηση.
Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα από τα αποτέλεσμα των εκλογών και κατάλαβα ότι η εντιμότητα και η αλήθεια δεν χωρούσαν στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό.
Πριν μερικούς μήνες όταν γινόμουν μέλος του ΕΠΑΜ πίστεψα ότι πρεσβεύει ακριβώς τις ίδιες αξίες. Θέλω να ευχαριστήσω στον Στέλιο Παπαθεμελή και το ΕΠΑΜ που με δικαίωσαν.
Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναδώ την πατρίδα μας ελεύθερη να πορεύεται στο δρόμο της δημοκρατίας της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας.

Χρήστος Κοτσιρέας
Μέλος του ΕΠΑΜ Πυρήνας Λαγονησίου

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια κυριε Παπαθεμελη για την συνεργασια σας με το ΕΠΑΜ.