21.4.12

ΑΛΑ ΚΑΡΤ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"


«Έκτακτη» επιχορήγηση  ύψους 12  εκ. ευρώ υπέκλεψε το καρτέλ των κοινοβουλευτικών κομμάτων από το χρεωκοπημένο κρατικό ταμείο, δηλαδή από τις άδειες τσέπες των φορολογουμένων πολιτών, αφού με τροπολογία στο παρά πέντε απελευθερώθηκε η τέταρτη δόση του 2011 καθώς και οι δύο πρώτες δόσεις του τρέχοντος έτους της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων και των συνασπισμών τους.

Χαρακτηριστικό της προκλητικότητάς τους, είναι το γεγονός ότι απαίτησαν να δοθεί το σύνολο της εκλογικής ενίσχυσης πριν από τις εκλογές και όχι μόνο το 60% όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι ότι με την εν λόγω τροπολογία απελευθερώθηκαν οι κρατικές χρηματοδοτήσεις,  καθώς είχαν «παγώσει» λόγω των ανεξόφλητων υποχρεώσεων των κομμάτων προς τις τράπεζες, υποχρεώσεις που μόνο για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ φθάνουν τα 244, 2 εκ.ευρώ!

Στην κρατικοδίαιτη δημοκρατία τους λέμε «ΟΧΙ» και καταθέτουμε το δικό μας αγώνα με όρους διαφάνειας και πραγματικής δημοκρατίας.
Η εκλογική σύμπραξη του «ΟΧΙ» κατέρχεται σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, αποκλεισμένη όχι μόνο από κάθε κρατική επιχορήγηση αλλά και αρνούμενη κάθε «ευγενή» χορηγία επιχειρηματικών ομίλων. Συγχρόνως  είναι  αποκλεισμένη από τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις που απεγνωσμένα προσπαθούν να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα, θέλοντας να εξασφαλίσουν την παραμονή των κομμάτων του Μνημονίου και των faux αντιμνημονιακών κομμάτων στην διακυβέρνηση της χώρας.

Σε αυτό το πολιτικό τοπίο της αλά καρτ «Δημοκρατίας» το «ΟΧΙ», αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να υπερασπιστεί με ελάχιστα οικονομικά μέσα και με εθελοντική εργασία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική αξιοπρέπεια.
Κύριος αρωγός σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα είναι οι ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου και όσοι δημοσιογράφοι παραμένουν πιστοί στο λειτούργημά τους.
Το παιχνίδι είναι στημένο.
Μπορούμε όμως να τους το χαλάσουμε.


για το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ:Γεωργία Μπάστα & Θεόδωρος Παντούλας
email: oxi.grafeiotypou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: