23.4.12

Έλληνες ή πληβείοι;


γράφει η Μαρία Νεοχωρίτη
υποψήφιας με το "ΟΧΙ¨" στο νομό Φθιώτιδας

Στην αρχαία Ρώμη όλοι οι πολίτες είχαν τον τίτλο του πατρικίου. Με την πάροδο των χρόνων, μέσα από τους πατρικίους, άγνωστο πως και γιατί, δημιουργήθηκε και μια άλλη τάξη, αυτή των πληβείων. Οι πληβείοι, οι επονομαζόμενοι και πελάτες, ήταν αυτοί που ενίσχυαν πολιτικά τους πρώτους, ήταν οι ακόλουθοί τους, οι υποστηρικτές τους.  
Σύμφωνα με το Σύνταγμα τις Ελλάδας όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι. Δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων αυτό το δικαίωμα, αργά αλλά σταθερά, παραχωρήθηκε  από τους νεοέλληνες στους ανεπάγγελτους γόνους πολιτικών οικογενειών και μη, με αντάλλαγμα μια θέση εργασίας. Εξ ου και το «ψηφίστε Σούλα  για … μια θεσούλα». Και κάποιοι έγιναν …πιο ίσοι… Το αποτέλεσμα; Αυτοί που όφειλαν να υπηρετούν τον ελληνικό λαό τον κατέστησαν υπηρέτη και ισόβια υπόχρεο. Γιατί; Για ό,τι  είχαν χρέος να του παρέχουν.
Πόσοι εξ αυτών που παραχώρησαν το δικαίωμα της ελευθερίας της ψήφου τους συνειδητοποίησαν ότι μετέτρεψαν εαυτούς από ισχυρούς πολίτες σε αδύναμα και υποτελή πιόνια επιτήδειων επιχειρηματιών της πολιτικής; Και πόσοι ακόμη και σήμερα που η χώρα καταρρέει αντιλαμβάνονται ότι δεν χρωστούν τίποτα και σε κανένα αφού εξ ορισμού όλοι έχουν, ή τουλάχιστον είχαν, ίσα δικαιώματα στην εργασία, ότι απλά έπεσαν θύματα μιας καλοστημένης απάτης, υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών τους, στερήθηκαν την αξιοπρέπειά τους, υποτίμησαν την αξία τους για να διεκδικήσουν κάτι που εξ αρχής δικαιούνταν;

Μήπως ήρθε η ώρα να επανεξετάσουν τις έως σήμερα επιλογές τους και να διεκδικήσουν ό,τι τους οφείλεται;  
Εν μέσω τεχνηέντως προβεβλημένων σκανδάλων (βλέπε A.Τσοχατζόπουλος) με σκοπό τον αποπροσανατολισμό τους από το μείζον πρόβλημα του τι μέλλει γενέσθαι την επομένη των εκλογών, οφείλουν να ψηφίσουν για όσους έμειναν άστεγοι, άνεργοι, για όσους αυτοκτόνησαν εξαιτίας μιας τεχνητά δημιουργημένης κρίσης, που σκοπό είχε την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και την δημιουργία μιας Κίνας μέσα στην Ευρώπη.
Με την ψήφο τους θα αποφασίσουν αν επιθυμούν ή όχι την τιμωρία των ενόχων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, αν θα απαιτήσουν ή όχι την καταγγελία των μνημονίων, την παύση πληρωμών προς τους διεθνείς τοκογλύφους, την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία, τον ορισμό της ΑΟΖ, την ανάπτυξη, την αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου και της γεωγραφική μας θέσης, την εκμετάλλευση των  πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την επίλυση του καυτού θέματος της λαθρομετανάστευσης που ως απόρροια έχει την μαύρη εργασία και όχι μόνο. 
Σε αυτές τις εκλογές δεν θα κριθούν μόνο οι υποψήφιοι των διαφόρων κομμάτων αλλά πρωτίστως οι ίδιοι οι ψηφοφόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: