18.4.12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ εδόθη συνέντευξη τύπου κατά την οποία ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Αποσκίτης ανάγγειλε τα ακόλουθα :

Με δεδομένη την άνευ προηγουμένου  κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας,  τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης στηριζόμενα από διάφορα  Κινήματα Πολιτών  αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:
Ο Χ Ι
Στόχος της συνεργασίας  είναι να εκφράσει το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και να αναδείξει  ικανούςκαι έντιμους εκπροσώπους που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού

Νομοτυπικά  επικεφαλής και εκπρόσωπος του ΟΧΙ ορίζεται  η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγήτρια κα.  Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη.
 Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές και να υποστηρίξουν την δημιουργηθείσα εκλογική πατριωτική συνεργασία αποφεύγοντας την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα που ευνοούν το καταρρέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Οι όροι εκλογικής συνεργασίας του ΟΧΙ είναι οι ακόλουθοι και όλοι οι φορείς, κόμματα και κινήματα, που τους αποδέχονται καλούνται να συμπαραταχθούν και να την ενισχύσουν.

Πολιτικοί  Όροι της Συνεργασίας 

  • Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.
  • Τιμωρία  των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
  • Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
  • Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
  • Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
  • Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά.
  • Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική  αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο.

Στη συνέχεια ομίλησαν  οι ακόλουθοι,
Καθηγήτρια κα. Μαρία Νεγρπόντη Δελιβάνη,  τέως πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονία, Νομοτυπικός εκπρόσωπος του ΟΧΙ
Στέλιος Παπαθεμελής, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης   
Δημήτριος Καζάκης, Εκπρόσωπος του Ε.ΠΑ.Μ. 
          
Εκ μέρους των  συνεργαζόμενων  Κομμάτων  και  Κινημάτων Πολιτών ομίλησαν οι κ.κ.
Αϋφαντής Γεώργιος,  ΣΚΕΠ
Παπανικόλας Κ. , Οικολόγοι Ελλάδος
Χατζηαναστασίου Χ., Ελλήνων Πολιτεία
Χατζηπέρος Π.,  Πρώην στελέχη του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών
Χουλιάρας Παντελής, Ε.Λ.Α.Δ.Α
 Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα.
 Τατιάνα Ζγάρα, εκπρόσωπος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!! ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

MacGyver © είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=McD-2eHnTXQ&feature=player_embedded
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ -> ΚΥΔΩΝ TV 01/04/2012

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 100 ΠΡΩΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/100.html

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαθεμελή, ήμουν ψηφοφόρος σας στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις εκτιμώντας το ήθος, τον πατριωτισμό και την προσήλωσή σας στην Ορθοδοξία. Η επιλογή σας να συνεργαστείτε με το ΕΠΑΜ του οποίου προΐσταται ένας δημαγωγός κομμουνιστής κρίνεται τουλάχιστον ατυχής και ανεξήγητη. Δε βλέπω ειλικρινά καμία ιδεολογική συγγένεια και προγραμματική σύγκλιση μεταξύ των δύο κομμάτων και δε νομίζω ότι οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Αναγέννησης έχουν κοινό αξιακό σύστημα και πολιτικοκοινωνικές προτεραιότητες με τους υποστηρικτές του ΕΠΑΜ. Δε μένει τίποτα από να σας αποχαιρετήσω και να ευχηθώ να ξανασυνατηθούμε κάποια στιγμή στο μέλλον αν και εφόσον η Δημοκρατική Αναγέννηση επιστρέψει στον δεξιό, πατριωτικό χώρο χωρίς ευκαιριακές εκλογικές συμμαχίες με ιδεολογικούς αντιπάλους. Σας ευχαριστώ και ελπίζω να δημοσιευτεί.

Ανώνυμος είπε...

Προς 22 Απριλίου 2012 12:20 μ.μ.:
Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι μέτωπο για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Η συμπόρευση με αυτό είναι αυτονόητη για όσους αντιλαμβάνονται ότι η χώρα τελεί υπό κατοχή και συμφωνούν στα προτάγματα που έχει θέσει.
Πόσο πατριωτική και πόσο ορθόδοξη μπορεί να είναι μια δεξιά της υποταγής στις αγορές και σε επιχειρηματικά συμφέροντα, της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας, της κοινωνικής αδικίας;
Αν και εσύ αναλογίζεσαι τα παραπάνω, τότε ας μην αναπαράγεις εμφυλιακά στερεότυπα. Η παραδοσιακή πολιτική γεωγραφία μάς βλάπτει. Τα γνήσια συμφέροντά μας ως έθνους, ως λαού υπονομεύονται από μια ασαφή διάκριση αριστεράς και δεξιάς αφού ένθεν κακείθεν υπάρχουν πρόθυμοι υποστηρικτές της νέας τάξης πού θέλουν να μας φέρουν κάτω από το ζυγό της παγκόσμιας δικτατορίας.
Στηρίζω το Ε.ΠΑ.Μ. και έχοντας ψηφίσει Παπαθεμελή-Ζουράρι στις ευρωεκλογές χαιρετίζω τη σύμπραξη.