5.5.12

Τώρα είναι η ώρα


Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και περιμένουμε τον πυροβολισμό, πιστεύοντας ότι η σφαίρα θα βρει τον διπλανό μας. Όχι εμάς. Όχι τους οικείους μας. Όχι τα παιδιά μας. Ότι η  σφαίρα θα βρει κάποιους … άλλους.
Στην πραγματικότητα η σφαίρα θα μας βρει όλους. Και το ξέρουμε, αλλά επιμένουμε να αυταπατώμεθα ότι δεν θα συμβεί έτσι. Αυτή η ανομολόγητη γνώση μας οδήγησε στην εθνική κατάθλιψη. Στον φόβο που παραλύει την χώρα. Και μας γονατίζει, όχι για να προσευχηθούμε αλλά για ν’ αυτομολήσουμε. «Σφάξε αγά μου τον διπλανό μου ν’ αγιάσει». Και για εμάς έχει το … ΔΝΤ.
Έχει όμως; Και τι έχει; Πόση ελευθερία μας μένει πολλαπλασιάζοντας την εξάρτησή μας;
Χρειάζεται επειγόντως ν’ αλλάξουμε. Όχι για να ξαναβγούμε στις Αγορές με πρόσωπο, αλλά για να ξαναβρούμε το ίδιο μας το πρόσωπο. Να αρνηθούμε την λεηλασία της ζωής μας και την εκποίηση της πατρίδας μας. Να αρνηθούμε τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που φιμώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας.
«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν». Όχι σε αυτούς που φοβούνται. Όχι σε αυτούς που το αρνούνται. Χρειαζόμαστε μια Νέα Μεταπολίτευση για να πορευτούμε με αξιοπρέπεια. Μια νέα μεταπολίτευση, χωρίς εκείνα τα υλικά αυτής που μας χρεωκόπησε οικονομικά, πολιτικά, ηθικά, ιδεολογικά και εθνικά. Κι επειδή δεν περιμένουμε πλέον κανέναν από τα Παρίσια, αυτή την φορά, η ευθύνη είναι ολότελα δική μας.
Χρειαζόμαστε μια πατρίδα που δεν θα την βλαστημάμε. Χρειαζόμαστε μια πατρίδα που θα την υπερασπιζόμαστε. Και την χρειαζόμαστε πριν γίνουμε γιουσουφάκια της γείτονος  ή κιμάς στην κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης.
Αυτή την πατρίδα την χρωστάμε στα γονικά μας και στα παιδιά μας.
Την Κυριακή των εκλογών, ας ξαναπούμε «ΟΧΙ».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

α>απο αθηνα.Δεν θα μπωρουσα να ψηφησω μαρξιστες.φως με σκοτος δεν μπωρουν και δεν πρεπει να συνυπαρχουν.