16.7.12

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα λόγια του "Υμνου !..


Το τελευταίο τετελεσμένο ανοσιούργημα κατά της ελληνικής γλώσσας, ήλθε στο φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες. Δράστης το επίσημον ελληνικό κράτος, διά χειρός της μέχρι πρότινος Υπουργού Παιδείας.
«Τρισβάρβαρα τα ελληνικά των οι άθλιοι», θα ξεσπούσε ο μεγάλος Αλεξανδρινός.
«Τσιβαϊρικόν πολυτίμητον», όπως θα έλεγε ο Μακρυγιάννης, η γλώσσα των Ελλήνων στην οποία έχουν γραφεί τα σημαντικότερα κείμενα του παγκοσμίου πολιτισμού, ο Όμηρος, οι τραγικοί, ο Θουκυδίδης, τα Ευαγγέλια, βάλλεται εκ των ένδον τα τελευταία χρόνια από ημιμαθείς και ανασφαλείς πολιτικούς προϊσταμένους της Εκπαίδευσης.
Στα έργα και τις ημέρες της πρώην Υπουργού Παιδείας και ηγερίας του υπαρκτού εκσυγχρονισμού, ανήκει η Νέα Ελληνική Γραμματική των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.
Όλες οι ελληνικές Γραμματικές, από κτίσεως Ελληνισμού, ορίζουν ότι τα φωνήεντα είναι 7 (α,ε,η,ι,ο,υ,ω), αλλά η διαμαντοπούλειος Γραμματική τα κάνει 4 (α,ε,ι,ο), κατασκευάζει ένα νέο, το ου. Ταυτόχρονα, καταργεί τα σύμφωνα ξ, ψ, μετατρέποντάς τα σε κς, πσ και ανακαλύπτει νέα γκ, μπ, ντ!!!
Είναι προφανές ότι η πρώην ηγεσία του Παιδείας που είχε ταχθεί και υπέρ της θεσμοθέτησης της αγγλικής ως εθνικής γλώσσας της χώρας μας, προώθησε σύστημα ενδιάμεσης φωνητικής γραφής, ένα βήμα πριν τον εκλατινισμό της.
Τερατουργείται σχεδόν στα μουλωχτά από την ίδια την πολιτεία η συστηματική εκποίηση της γλώσσας μας, πριν και ταυτόχρονα με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ζητούμε να αποσυρθεί αμελλητί το άθλιο αυτό τερατούργημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: