20.7.12

Φτάνει πια «ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα»


Του Στέλιου Παπαθεμελή
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης

Ο Τόμσεν, ο Μαζούχ και ο Τράα, οι άσχετοι, ανίδεοι  και εν ταυτώ ανίκανοι, εγκάθετοι της διεθνούς των αγορών τροϊκανοί επανήλθαν δριμύτεροι στην Αποικία. Στόχος τους να ολοκληρώσουν το έργο διάλυσης της Ελλάδος. Ηγεμονικώς αμειβόμενοι μεσαίοι υπάλληλοι, ενός οργανισμού που δεν μετράει στο ενεργητικό του καμίαν επιτυχία.
Η Ισπανία είχε ένα Ραχόι που βροντοφώναξε προχθές «δεν είμαστε Ουγκάντα!». Εδώ ποιος θα φωνάξει «δεν είμαστε Μποτσουάνα!»;
«Δεν θα πάρετε ούτε 1 ευρώ αν δεν επαναφέρετε το πρόγραμμα σε πορεία υλοποίησης». Αποφάσισαν και διέταξαν. Με το καλημέρα τους νέα μέτρα 3 δισ. «Πρόγραμμά» τους ο οικονομικός ερασιτεχνισμός και ο κοινωνικός σαδισμός. Πρώτα θα εφαρμόσουμε τη συνταγή που σκοτώνει και μετά, αν επιζήσουμε, θα μας την αλλάξουν!...
Κατά την μαρτυρία του Ευαγγελιστή Ματθαίου όταν ο Χριστός αντίκρυσε το πλήθος των ανθρώπων «ιδών τους όχλους εσπλαχνίσθη περί αυτών ότι ήσαν εκλελυμένοι (=ταλαιπωρημένοι) και ερριμένοι (=εγκαταλειμμένοι) ως πρόβατα μη
έχοντα ποιμένα»(Ματθ. 9, 36).
Οι Έλληνες είναι πράγματι σήμερα πρόβατα μη έχοντα ποιμένα. Οι ηγέτες τους,
καθησυχάζουν τη συνείδηση τους, ισχυριζόμενοι ότι τηρούν μνημόνια και δανειακές για να αποτρέψουν την (άτακτη) χρεοκοπία και να κρατήσουν τη χώρα στο ευρώ.
Η πολιτική τους  όμως σπρώχνει τον τόπο στο χείλος του γκρεμού και παρέχει την ratio legis στους «διασώστες» να μας διώξουν από το ευρώ. Το τελευταίο δεν είναι στις ευτυχέστερες στιγμές του. Κλονίζεται συνθέμελα λόγω του τυφλού γερμανικού υπερεθνικισμού και της εθελοδουλείας ουκ ολίγων εταίρων. Η γερμανική συνταγή δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας, ενώ η κρίση του ευρώ κάνει `μεταστάσεις και ολόκληρη η Ευρώπη βυθίζεται στην ύφεση. Εμείς 10%. Η τελευταία υποχώρηση της Γερμανίας είναι «λίγη». (Krugman , N.Y Times/Νέα 4/7/12). Πολύ μικρή σε σχέση με την κλίμακα των ευρωπαϊκών προβλημάτων.
Πρότασή του: μεγάλες αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ και υψηλότερος πληθωρισμός.
Πρόσφατη δήλωση της κας Μέρκελ αποτελεί κόλαφο και αφυπνιστικό ταρακούνημα για την υπνώττουσα ελλαδική άρχουσα τάξη :« Η κατάρρευση της Ευρωζώνης, ή ακόμα και η έξοδος της Ελλάδος από αυτήν, θα είχε τις χειρότερες δυνατές συνέπειες για τη  Γερμανία».(“Καθημερινή” 1.7.12).
Αντί η χώρα να σέρνεται έρμαιο των δανειστών, κάποιος να πατήσει πόδι, να χτυπήσει χέρι να υψώσει φωνή και να πει της γερμανίδας  : «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» - και των άλλων… «φίλων».!
Τότε θα καταλάβει καλά και εκείνη και οι άλλοι των Βρυξελλών που φρόντισαν να ικανοποιήσουν αυτούς που προβλέπεται να έχουν πρόβλημα, εξαιρώντας εκείνους που τηγανίζονται ήδη μέσα σ΄ αυτό.
        Ιδού το απόλυτον όπλο της Ελλάδος.
Αναζητείται αυτός που θα θελήσει να το χρησιμοποιήσει. Τα αφεντικά μας θέλουν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, εντός, εκτός και επί τ’ αυτά της Ευρώπης. Με κοινωνία πολιτικά αδρανοποιημένη και θεσμικά ελεγχόμενη. Εφ ω και η διαφοροποίηση-απομόνωσή μας σε σχέση με τη ρύθμιση Ισπανίας- Ιταλίας. Το δόγμα Σόιμπλε είναι η κορύφωση μιας σχιζοφρενικής γερμανικής εμπάθειας κατά των Ελλήνων. Αποσκοπεί στον συνολικό γερμανικό έλεγχο της Ευρώπης: δημοσιονομική ενοποίηση = πλήρης γερμανοποίηση- και επιβολή περισσότερων φόρων με βερολινέζικο εισπρακτικό μηχανισμό.
Και επειδή οι αποκρατικοποιήσεις είναι στην κορυφή των επισπεύσεων της Τρόικας, προσέξτε λίγο τον αποκαλυπτικό Μάξ Κάιζερ (Επίκαιρα 28/6/12) που χτυπά το καμπανάκι: «Η Ελλάδα έχει δεχθεί εχθρική επίθεση» - «Η ιδέα της κατάληψης της Ελλάδας στοχεύει στην αρπαγή της περιουσίας της»!
Στην Αθήνα ο τροϊκανός ανθύπατος Μπόμπ  Τράα (όνομα κι αυτό) έγινε δεκτός εν χορδαίς και οργάνοις, ενώ έχει ζητηθεί παλαιότερα η απέλασή του από το Εκουαδόρ για ανάλογη συμπεριφορά με την εδώ.
Τεκμηριωμένο το αντιτροϊκανό κατηγορητήριο δια γραφίδος του κατά τα λοιπά συστημικού – Ι.Κ.Πρετεντέρη: «Η ελληνική εμπειρία δίδαξε σε όλους ότι η τρόικα είναι και προσβλητική και επικίνδυνη και ανίκανη»  (Νέα 2/7/12).
Επί 2,5 χρόνια, η Τρόικα χτυπάει τη μισθωτή εργασία και τα ακίνητα. Η συνταγή συνεχίζεται με τους απαραίτητους εξωραϊσμούς. Ιδού δείγμα από τις προγραμματικές: «Τέλος στο τέλος ακινήτων από το 2013». Αλλά μη γελιέστε: «Θ’ αντικατασταθεί από το νέο φόρο που θα ενσωματώνει και τον φόρο ακίνητης περιουσίας»! (δήλωση αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών). Θαύμα, άλλαξε ο Μανωλιός, έβαλε τα ρούχα του αλλοιώς…
Τελικά, όπως και να το κάνουμε, «το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσι» (Ισοκράτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: