18.12.13

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

   Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Η σερβική κυβέρνηση ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις επόμενες μέρες τριήμερη Διάσκεψη Σερβίας – Τουρκίας – Βοσνίας, διότι ο Ερντογάν δεν ανεκάλεσε την αναίσχυντη δήλωσή του ότι «το Κόσσοβο είναι Τουρκία και η Τουρκία Κόσσοβο».

   Στον αντίποδα της σερβικής γενναιότητας η κωφάλαλη ελληνική Κυβέρνηση δεν άκουσε το αχαλίνωτο ξεσάλωμα του νεοοθωμανού στην Κεσάνη (09/12/13) που ούρλιαζε ότι «η Θράκη έχει για μας ιδιαίτερη σημασία. Η Θράκη είναι ταυτόχρονα και Θεσσαλονίκη, είναι και Κομοτηνή και Ξάνθη»! Γι’ αυτό και δεν αντέδρασε πέρα από μια καθυστερημένη, άχρωμη και υποτονική δήλωση υπαλλήλου του ΥΠΕΞ. Ούτε φυσικά ματαίωσε την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα. Αντίθετα τον υπεδέχθη έν χορδαίς και οργάνοις.

    Σε   αποκορύφωση της εμφανούς  δουλικότητάς μας, οι δικοί μας τον παρακολουθούν - με βαθιά κατανόηση - να μας  καθυβρίζει, διότι τάχα δεν «φροντίζουμε»  το τζαμί του Μοναστηρακίου, κάτι  που του προκάλεσε, λέει, εξαιρετική θλίψη ….

     Θα περιμέναμε από τον Έλληνα ομόλογό του, να αποστομώσει τον αυθάδη και ξεδιάντροπο νεοοθωμανό βεζύρη  για την κατά συρροήν και κατά εξακολούθηση πολιτιστική γενοκτονία των ιερών της Ορθοδοξίας μας στην τουρκική επικράτεια.

Όπως για παράδειγμα, την πρόσφατη μετατροπή σε τζαμί  της  Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας, το εν εξελίξει σχέδιο τζαμοποίησης του Τιμίου Προδρόμου της ιστορικής Μονής του Στουδίου,  την επικρεμάμενη μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινουπόλεως και άλλες τουρκικές αθλιότητες ών ούκ έστι αριθμός.

   Η ρωμαλέα και αποφασιστική στάση της σερβικής κυβέρνησης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δείχνει το δρόμο της τιμής και της ευθύνης σε όλους. Και ιδίως σ’ αυτούς που τον έχουν χάσει….

* Προέδρος της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: