19.12.13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Εικόνα πρώτη:
Διατελέσας υπουργός Συγκοινωνιών και Πολιτισμού, κατά τεκμήριον έχων και κατέχων, συλλαμβάνεται να κυκλοφορεί χάριν αναψυχής σίγουρα, το πολυτελές όχημά του με πλαστές πινακίδες.
Εικόνα δεύτερη:
Φτωχοί μεροκαματιάρηδες παροπλίζουν τα ταπεινά οχήματα-εργαλεία τους επειδή αδυνατούν να πληρώσουν φόρους, ασφάλειες και λοιπό κόστος λειτουργίας τους.
Ουδείς από αυτούς διανοήθηκε να μιμηθεί τον πρώην υπουργό, να παραδώσει τις πραγματικές και να τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του κίβδηλες και παραποιημένες για να γλιτώσει το φορολογικό βάρος.
Οι έντιμοι προτιμούν τα πόδια και το λεωφορείο από το όνειδος της πλαστογραφίας.
Ο δράστης αυτού του θλιβερού συμβάντος τιμώνταν  στις εκλογές της τελευταίας 20ετίας με την ψήφο πολλών χιλιάδων πολιτών οι οποίοι τώρα πρέπει να αισθάνονται τύψεις για την επιλογή τους. Και για αυτήν και για πλείστες άλλες…
Τέτοιες τύψεις όμως μπορούν υπό προϋποθέσεις να αποβούν σωτήριες, αν συνοδεύονται από έμπρακτη μετάνοια.
Η κατάσταση την οποία βιώνουμε στη χώρα επιβεβαιώνει τον λόγο του Αντισθένη «Τας πόλεις απόλλυσθαι, όταν μη δύνωνται τους φαύλους από τον σπουδαίων διακρίνειν»(Διογένης Λαέρτιος στ, 1,5). Δηλαδή οι πολιτείες αφανίζονται, όταν οι πολίτες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους φαύλους από τους ότι άξιους.
Και το χρέος να ξεχωρίζουν είναι το ζητούμενο.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: