28.12.13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες εβδομάδες η αιθαλομίχλη πνίγει τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Δραματική είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, ιδίως στις δυτικές συνοικίες της.

          Τέσσερις φορές πάνω από τα όρια της Ε.Ε. η τοξικότητα των αιωρούμενων σωματιδίων. Δεκαεννέα καρκινογόνες ουσίες ανίχνευσε επιστημονική μελέτη του Α.Π.Θ. στη σωματιδιακή ρύπανση των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης.

          Ώσπου να βρεθούν οι δέκα συναρμόδιοι υπουργοί προς δόξαν της ελληνικής γραφειοκρατίας για να συνυπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υποτίθεται αντιμετωπίζει το πρόβλημα, οι βλάβες στην υγεία των πολιτών θα είναι ανήκεστες.

          Πάντως, η πολυθρύλητη απόφαση, οψέποτε ληφθεί, περιλαμβάνει σειρά μέτρων, τα οποία είναι ημίμετρα και εξ ορισμού ανεπαρκή να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

          Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα ενός εστί χρεία: της μείωσης  του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

          Οι « σοφοί » της εξουσίας να στίψουν το μυαλό τους να βρουν το ισοδύναμο εσόδων, αλλά και να πατάξουν την λαθρεμπορία, που επικαλούνται ως επιχείρημα της απραξίας τους. Μπορούν αν θέλουν να χτυπήσουν το βρώμικο πανίσχυρο κύκλωμα της λαθρεμπορίας.
www.danagennisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: