31.10.17

«Μην ελπίζετε εις ξένους / και υιούς νενοθευμένους»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Καλά, πολλά και μεγάλα λόγια από την επίσημη Αμερική περίσσεψαν στις πρόσφατες ελληνοαμερικανικές συναντήσεις στην Ουάσιγκτον. Ο χρόνος θα δείξει εάν θαυπάρξουν κάποια θετικά εμπράγματα αποτελέσματα. Στο μείζον ζήτημα της εθνικής μας ασφάλειας πάντως εν όψει της ωμής τουρκικής απειλής δεν ακούσαμε τίποτε. Θα χορηγηθεί πλεονάζον στρατιωτικό υλικό; Αναμένουμε να υπάρξει εμπάργκο στην τουρκική παραγγελία και αντίστοιχα αμερικανική δέσμευση για παραχώρηση F-35 στην Ελλάδα; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Αντ’ αυτών αμερικανικό κερδοσκοπικόdeal 2,4 δισ. ευρώγια εκσυγχρονισμό τώνF-16 [επιχειρήθηκε να μειωθεί το νούμερο] που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Αντίτιμοανέξοδες διακηρύξεις συμπάθειας και στήριξης όπως: «Η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και στρατηγικό σύμμαχο των ΗΠΑ στην ΝΑ Μεσόγειο»! Καλά κρασιά! Τελικά πήγαμε για μαλλί και επιστρέφουμε κουρεμένοι…

Θυμόμαστε τον θαυμασμό του Προέδρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ για την αντοχή των Ελλήνων στη τετράχρονη τριπλή Κατοχή ’41-’44 : «Όταν πολλοί άνθρωποι είχαν απωλέσει σχεδόν κάθε ελπίδα για την Νίκη, ο Ελληνικός Λαός ετόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητον εις τους Γερμανούς, αντιτάσσων εναντίον των απανθρώπων μηχανημάτων του πολέμου μόνον το ιδικόν τουυπερήφανον πνεύμα της Ελευθερίας. Τέσσερα έτη δουλείας είναι χρόνος μακρός, όταν πρέπει κανείς να πεινά και να αποθνήσκη, να βλέπη γυναικόπαιδα να σφάζωνται, να βλέπη τα χωριά να μεταβάλλωνται σε ερείπια και στάχτη…».

Και κατέληγε:

«Αλλά ο χρόνος αυτός δεν εστάθη αρκετός διά να σβήση τη λαμπερή φλόγα της ελληνικής κληρονομίας, η οποία διά μέσου των αιώνων εδίδαξε την αξιοπρέπεια εις τον άνθρωπον».

Ένας από τους ασυγκράτητους υμνητές του ηρωισμού των Ελλήνων,στα χρόνια του μεγάλου πολέμου, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, λησμόνησε γρήγορα όσα διθυραμβικά έλεγε τότε:«Η Αγγλία οφείλει πολλά εις την Ελλάδα. Μέσα εις τα πλείστα παραδείγματα ηρωισμού, που εσημειώθησαν κατά την διάρκεια του τελευταίου πολέμου, σπανίως θα ανεύρη πράξεις ευγενέστερες από εκείνες που επετελέσθησαν εις την Ελλάδα προς υπεράσπισιν των αρχών της Ελευθερίας…». Τα ξέχασε εντελώς και έπραξε ό,τι χειρότερο για Ελλάδα-Κύπρο.

Το «’21», ο Μακεδονικός Αγώνας (1904-1908), το «’12», το «’40» με την Αντίσταση, ο αντιαποικιακός αγώνας των Κυπρίων(1955-59) ήταν οι μεγάλες στιγμές του νεότερου Ελληνισμού. Επιβεβαιώνουν την Μεγαλουργία της ελληνικής ιστορίας. Ενώ η αντοχή του Βόρειουακρίτα του, του Μακεδονικού Ελληνισμού, που πάλεψε διμέτωπο αγώνα και εναντίον του εξισλαμισμού – εκτουρκισμού του και εναντίον του εκσλαβισμού του και υπήρξε το αιώνιο πρόφραγμα του Ελληνισμού: «ότι γαρ αείποτ’ αν εν μεγάλοιςκινδύνοις κατά τους Έλληνας ει μη Μακεδόνας είχομενπρόφραγμα»(= στις κρίσιμες ώρες ο Ελληνισμός δεν θα σωζόταν εάν δεν είχε πρόφραγμα τους Μακεδόνες»(Πολύβιος).

Το προσκλητήριο εκείνο το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του ’40 από τον εθνικό μας ποιητή, Κωστή Παλαμά: «Αυτόν τον λόγο θα σας πω/δεν έχω άλλον κανένα/μεθύστε με τ’ αθάνατο/κρασί του ’21» αναρρίπισε τις καρδιές των παιδιών της Ελλάδος. Όπως τα συγκλόνιζεστη συνέχεια η τραγουδίστρια της Νίκης, η αξεπέραστη Σοφία Βέμπο:

«Ελληνίδες του Ζαλόγγου/και της πόλης και του λόγγου/και Πλακιώτισσες/όσο κι αν πικρά πονούμε/υπερήφανα ας πούμε/σαν Σουλιώτισσες./Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά,/που σκληρά πολεμάτε πάνω στα βουνά,/παιδιά στη γλυκιά Παναγιά/προσευχόμαστε όλες να ΄ρθετε ξανά»!

Εντυπωσιακή για τον μεγαλειώδη αγώνα των παιδιών μας η ομολογία του Αδόλφου Χίτλερ(4/5/41) στο Reichstag: «Η ιστορική δικαιοσύνη μάς υποχρεώνει, απ’ όλους τους αντιπάλους που αντιμετωπίσαμε, να αναγνωρίσουμε ότι ο Έλλην στρατιώτης ιδίως επολέμησε με ύψιστονηρωϊσμόν και αυτοθυσίαν. Εσυνθηκολόγησε μόνον όταν η εξακολούθηση της αντίστασης δεν ήταν πλέον δυνατή και δεν είχε κανέναν λόγον».

Ο επικυρίαρχοςεθνομηδενισμός, που ελέγχει ΜΜΕ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπουργεία, ηγεσίες κομμάτων ασχέτως αποχρώσεων, δεν μπορεί να συλλάβει την μαρτυρία του Ποιητή: «Μνήμη του λαού μου / σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω»(Ελύτης). Ο Άθως συνοψίζει τα ιερά και τα όσια της φυλής. Η Πίνδος τον ηρωισμό και το αδούλωτο φρόνημα του λαού μας.

Αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα τρελλαίνουν τα παιδιά μας με τις έμφυλες ταυτότητες και τις αλλαγές φύλου. Εκάς οι βέβηλοι!

Ο Τραμπ το ΄παιξε γενναιόδωρος στα λόγια, μοίρασε χαμόγελα και α(νεκ)πλήρωτες ευχές για ρύθμιση του χρέους (οι ΗΠΑ είναι ως γνωστόν το μέγα αφεντικό του ΔΝΤ και κάνουν ό,τι θέλουν) και έστρεψεαμέσως την κουβέντα στις μπίζνες (συνηθισμένη αμερικανική πρακτική) και κατ’ ευθείαν στο ψαχνό αναβάθμισης των F-16έναντι 2,4 δισ. ευρώ. Θα δουλέψουν οι αμερικανοί εργαζόμενοι ελληνικά λεφτά. Δενφαίνεται να πήραμε τίποτε. Το «αριστερό» πρωθυπουργό επι«δέξιες» συμφωνίες.

Τί έγινε αλήθεια με την ιδέα ενός σταθερού Μηχανισμού επηρεασμού των αμερικανικών Κέντρων; Τί έγινε με την συστράτευση στις ελληνικές θέσεις του αμερικανοεβραϊκού λόμπι; Τί έγινε για χίλια δυο μεγάλα θέματα;

Τελικά: «Μην ελπίζετε εις ξένους / και υιούς νενοθευμένους / αλλά μόνον στην ανδρείαν / των Ελλήνων την καρδίαν»(Ρήγας).

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: