12.10.17

Γεννηθήτω κράτος!

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές είναι άγνωστα, αλλά οπωσδήποτε σε βαθμό βεβαιότητας, προβλέψιμα τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών. Η Μέρκελ μετά από 3 τετραετίες κερδίζει και την τέταρτη. Νίκη – ρεκόρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού Κοινοβουλευτισμού. Δύο βασικές επιλογές της έπληξαν και εξακολουθούν να πλήττουν καίρια την Ελλάδα, η ακραία λιτότητα με εμπνευστή και εκτελεστή τον Σόιμπλε και η πολιτική των ανοικτών συνόρων. Η γερμανική πάντως Ευρώπη δεν είναι στα «πάνω» της. Βρίσκεται σε πολλαπλά αδιέξοδα. Χρειάζεται ηράκλεια προσπάθεια για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να απαγκιστρωθεί από βλαπτικές επιλογές του προσφάτου παρελθόντος.

Εύστοχο το σχετικό σχόλιο τής Monde (20/9/17):

«Είναι πραγματικά έτοιμη η Γερμανία να αναλάβει το ρόλο της σε διεθνείς υποθέσεις; Κρίνοντας από την προεκλογική εκστρατεία, δικαιούται κανείς να αμφιβάλλει. Πέρα από το μέλλον του αυτοκινήτου και τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, μάταια θα αναζητήσει κανείς ένα θέμα που ξεσηκώνει πραγματική αντιπαράθεση στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για τον πυρηνικό ακτιβισμό της Βόρειας Κορέας, τις ιδιοτροπίες Τραμπ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τα γερμανικά πολιτικά κόμματα παρουσιάζουν στη χώρα τους μια επαρχιώτικη όψη».

Έχει άμεση σχέση με τα «ανοιχτά σύνορα» τής καγκελαρίου (εννοείται τα δικά μας και όχι τα γερμανικά) η διαπίστωση ότι στη Σάμο όσοι κάτοικοι τόσοι και οι μετανάστες και στο εκεί Ηot spotβρέθηκαν 11 σιδηρόβεργες, 5 μαχαίρια διαφόρων τύπων, 4 καδρόνια, 2 λοστοί, 2 κατσαβίδια, μία αυτοσχέδια λάμα, 1 κοπίδι, 1 φτυάρι, 1 σκαλιστήρι και ένα τμήμα σχοινιού. Αγωνιώδη έκκληση στην Κυβέρνηση απευθύνει ο Μητροπολίτης Ευσέβιος.

Ο ισλαμιστής από απέναντι ξεφορτώνει και εκβιάζει, εμάς πρωτίστως, διότι το αυτί της Μέρκελ δεν νομίζουμε ότι θα ιδρώσει από τα συμβαίνοντα στο Αιγαίο.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου είναι αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης καταγόμενος από την Ελληνική Θράκη. Καθυβρίζει χύδην τον Ελληνισμό. Καλλιεργεί τον αλυτρωτισμό, ενεργεί υπονομευτικά κατά της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν αποκλείεται (αυτό να το ερευνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες) να διατηρεί ακόμη την ελληνική ιθαγένεια. Επ’ ευκαιρία για όλον αυτό τον συρφερτό των τουρκοπρακτόρων η πρώτη κίνηση που όφειλε να κάνει η Ελλάδα χθες, είναι η αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας.

Ο τούρκος μηχανεύεται πάσης φύσεως επεμβάσεις στα εσωτερικά μας. Τώρα θέλει να υπαγάγει τους μουσουλμάνους της Θράκης (που θα δηλώνουν στο τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής ότι είναι «ομογενείς» = τούρκοι) στο τουρκικό σύστημα υγείας, με διακόμισή τους με ελικόπτερα στα τουρκικά νοσοκομεία!

Δεν γνωρίζουμε καμία ως τώρα αποφασιστική αντίδρασή μας. Τί περιμένουμε;

Επειδή βαλλόμεθα πανταχόθεν, παρακολουθούμε επαρκώς τις έκνομες δραστηριότητες των αυτοσχέδιων τζαμιών και αυτόκλητων ιμάμηδων που κινούνται σε κλίμα χαλιφάτου;

Ο σκοπιανός ΥπΕξ Ν. Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung (20/9/17) αποδοκιμάζει τα αγάλματα και την ονοματομανία Γκρουέφσκι, αλλά όταν φτάνει στην ουσία του προβλήματος, το όνομα Μακεδονία, εκεί τα «μασσάει» και οπισθοδρομεί δηλώνοντας ότι: «είμαστε Μακεδόνες ως συνέπεια μιας ιστορικής διαδικασίας η οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμη»!

Για ποιαν «ιστορική διαδικασία» μιλάτε κύριε; Την ανιστόρητη σταλινοτιτοϊκή επιλογή; Στη συνέχεια ο Ντιμιτρόφ προσπαθεί να τα μπουρδουκλώσει λέγοντας: «Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι αποκλειστικοί Μακεδόνες. Αισθάνομαι Μακεδόνας, αλλά δεν έχω τίποτα αντίθετο και με έναν Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη που αισθάνεται το ίδιο Μακεδόνας, είτε με τη γεωγραφική είτε με τη πολιτισμική σημασία»!!!

Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούν εδώ κάποιοι πολιτικά αφελείς που θα αισθανθούν ικανοποίηση για την γενναιοδωρία του σκοπιανού να τους επιτρέψει να λέγονται και αυτοί Μακεδόνες!

Άλλη παράμετρος που παραβλέπεται επιδεικτικά από τις ελληνικές αρχές είναι τα καζίνα των Σκοπίων. Οι Έλληνες αποφέρουν στα Σκόπια δια των καζίνων 60 εκ. ευρώ ετησίως με επισκέψεις 550.000 Βορειοελλαδιτών. Τώρα επεκτείνουν τη δράση τους και στην Αθήνα (κίνητρο μετακίνηση με λεωφορείο από την Αθήνα + διαμονή 4 νύχτες μόνο με 75 ευρώ). Εμείς εξακολουθούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα…

Με το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του αμαρτωλού κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων. Π.χ. το «Lassea» χρησιμοποιήθηκε για την απορρύπανση, αλλά βρέθηκε το ίδιο «ρυπωμένο» με παράνομες ποσότητες 45 τόννων πετρελαίου στις δεξαμενές του και λήξαντα τα πιστοποιητικά αξιοπλοϊας του.

Η πρόσληψη τού «Lassea» για την απάντληση του μαζούτ τής «Αγίας Ζώνης ΙΙ» θυμίζει το λύκο που τον έβαλαν να φυλάει τα πρόβατα. Πλοίαρχος και α’ μηχανικός του παραπέμφθηκαν μόνο για απλό πλημμέλημα. Στο μεταξύ το λαθρεμπόριο των υγρών καυσίμων «ανθεί και φέρει κι άλλο», αφού η πολιτεία δεν σοβαρεύτηκε ποτέ να καταγράψει τους αποθηκευτικούς χώρους μέσω των οποίων πραγματοποιείται η παράνομη διακίνηση. Μόνο από αυτή την παράλειψη το κράτος ζημιώνεται 300 εκ. ευρώ, ποσό ίσο με την περικοπή του ΕΚΑΣ απ’ την φτωχολογιά.

Το ναυάγιο μας προκαλεί να διερευνήσουμε σε βάθος το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων, το οποίο ασυδοτεί καλυπτόμενο από την θερμή φροντίδα της διαπλοκής.

Το κράτος απεδείχθη για άλλη μία φορά «λίγο» έως ανύπαρκτο. Γεννηθήτω κράτος!

Πρόεδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: