8.1.18

Εθνικό μας ζητούμενο η αναγέννηση της Ελλάδος

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ούτε οι Γερμανοί δεν κατάφεραν τελικά να ομονοήσουν. Κατέρρευσαν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά την δήλωση απροθυμίας του Κρίστιαν Λίντνερ του FDP. Η Μέρκελ προσανατολίζεται σε νέες εκλογές. Στην ΕΕ επικρατεί ανησυχία και αβεβαιότητα. Τίτλοι όπως «η κρίση στη Γερμανία παραλύει ΕΕ και Ελλάδα» είναι ενδεικτικοί του κλίματος που κυριαρχεί ήδη.

Άσχετα με τα συμβαίνοντα, το βιβλίο του Γάλλου πολιτικού Ζαν – Πιέρ Σεβενεμάν «1914-2014», φέρει τον εύγλωττο προκλητικό υπότιτλο: «Η Ευρώπη βγήκε από την ιστορία». Αυτό είναι πια ορατό δια γυμνού οφθαλμού και στη χώρα μας βγάζει μάτι. Ειδικά για την Γερμανία ο Σεβενεμάν επισημαίνει: «Η Γερμανία είναι πάρα πολύ μεγάλη για να μην θέλει να κυριαρχήσει στην Ευρώπη, αλλά πάρα πολύ μικρή για να το καταφέρει». Για πολλούς λόγους, ευτυχώς!

Μια ακόμη αναφορά του Σεβενεμάν επίκαιρη για τις ελλαδικές ελίτ που βολοδέρνουν στους λειμώνες του εθνομηδενισμού: «Η δημοκρατία είναι δημιούργημα του έθνους. Αν καταργηθεί το έθνος, καταργείται και η Δημοκρατία» (ενθ’. αν.).

Εθνικό μας ζητούμενο σήμερα η αναγέννηση της Ελλάδος, η έξοδός μας από τον λάκκο των λεόντων.

Σε απείρως δυσκολότερα χρόνια, αυτά του Μακεδονικού Αγώνα, ο μεγαλοεμπνευστής και εμψυχωτής εκείνης της εποποιίας Ίων Δραγούμης έγραφε:

« Τίποτε δεν είναι αδύνατο. Τα δυνατά από τα αδύνατα τα ξεχωρίζει μια ψιλή ψιλή γραμμή. Μα είμαστε τόσο κολλημένοι κάτω στα εύκολα, τόσο μουδιασμένοι, που δεν μπορούμε να πηδήξουμε από πάνω από την ψιλή γραμμή. Λίγο χρειάζεται περισσότερη δύναμη για να πηδήξουμε. Εκείνο το λίγο μάς λείπει των περισσοτέρων. Από την ιδέα ως την πράξη δεν είναι παρά λίγη δύναμη, ένα μούδιασμα τα ξεχωρίζει» («Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα»).

Αληθινά τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Οι Θεσσαλονικείς που κατά δεκάδες χιλιάδες επισκέφθηκαν αυτές τις ημέρες το Θωρηκτό «Αβέρωφ» ένιωσαν περηφάνια και θαυμασμό για τα παλικάρια που με τις νικηφόρες ναυμαχίες της «Έλλης» και της Λήμνου κατετρόπωσαν και τελικά «κλείδωσαν» τον τουρκικό στόλο μέσα από τα Στενά, έξω από το Αιγαίο.

Αντιμετωπίζουμε μια σταθερή και κλιμακούμενη στρατηγική απειλή. Γνωρίζουμε ότι είμαστε εξ αιτίας πολλαπλών ευθυνών σε στρατηγική ασυμμετρία με τον εχθρό. Πρέπει να σπεύσουμε και όχι βραδέως αλλά τάχιστα, για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.

Στόχος άμεσος η αποκατάσταση της εθνικοαμυντικής ισορροπίας μας μ’ αυτόν. Οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν, αφού τους έχουμε χαρίσει ό,τι άριστον γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά ζήτησαν, οφείλουν να εγγυηθούν την ασφάλεια Ελλάδος-Κύπρου. Αυτή η υποχρέωση δεν επιδέχεται την παραμικρή αναβολή. Από τον Αμερικάνο, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση πρέπει να αξιώσουν: «Ο ποιείς, ποίησον τάχιον»!

Τα οικονομικά μας χάλια παραμένουν δυστυχώς απερίγραπτα. Δειγματοληπτικά:

- Λογαριασμός μέτρων Γ’ Μνημονίου = 13,5 δισ. ευρώ.

- Απώλειες συνταξιούχων έως το 2025 4,5 δισ. ευρώ.

- Το 2019 ένα εκ. συνταξιούχοι θα χάσουν 14% των αποδοχών τους.

- Φόροι και πρόστιμα σε πλουσίους 2015-2017 5,736 δισ., όμως εισπράχτηκαν μόνο 835 εκ.

- 4.500.000 Έλληνες χρωστούν στην Εφορία.

Η Κυβέρνηση διανέμει «κοινωνικό μέρισμα» 1,4 δισ. ευρώ. Πού τα βρήκε; Σίγουρα όχι στην αύξηση της εθνικής παραγωγής, την βελτίωση της παραγωγικότητας, ή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Τα άρπαξε από α) τις υπέρμετρες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών β) τις περικοπές των δημοσίων επενδύσεων κατά 1 δισ. ευρώ.

Τίμιο κράτος σημαίνει κυρίως δικαιοσύνη στην κατανομή των φορολογικών βαρών. Η πραγματικότητα όμως είναι κραυγαλέα διαφορετική:

Το 19,2% των πολιτών πληρώνει το 83,2% των φόρων. Από 8,8 εκ. φυσικά πρόσωπα το 7,1 εκ. πληρώνουν από μηδέν έως 100 ευρώ το μήνα (Πηγή: «Κ» 19/11/17).

Ο (τουρκ)αλβανός με την προφανή κάλυψη του τούρκου εξακολουθεί να μας προκαλεί. Τώρα βάζει εισιτήριο για την είσοδο στους Ορθόδοξους Ναούς! Εμείς εξακολουθούμε να τον θωπεύουμε…

Η de facto κατάργηση τής Σέγκεν για τους εξ Ελλάδος προερχομένους σε πλείστες ευρωπαϊκές χώρες, προεξάρχουσας της Γερμανίας, και η υπαγωγή τους σε τριτοκοσμικό καθεστώς ελέγχου αποτελεί προσβολή στο ελληνικό φιλότιμο.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αξιώσει την άμεση ακύρωση αυτής της πρακτικής και αν αυτό δεν γίνει παραχρήμα σεβαστό, να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο για τους πολίτες όποιων χωρών επιμένουν στην προσβολή.

Οι πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κλήθηκαν από το Ίδρυμα να υιοθετήσουν μια δέσμευση αξιών ζωής:

- νοοτροπία αριστείας μέσα από τη μελέτη και την έρευνα.

- αξιοπρέπεια και ήθος εντός και εκτός Πανεπιστημίου.

- διατήρηση περιβάλλοντος ποιότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας και αξιοκρατίας.


Πώς αντέδρασε το υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας;

Με ανακοίνωσή του, μνημείο απαιδείας, χαρακτήρισε το απάνθισμα αυτών των αξιών «αρλουμπολογίες» (sic!). Αρλουμπολογίες σίγουρα, αλλά όχι του ΠαΜακ, αλλά του ΥπΠ…Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: