8.1.18

«Μόνον δε το Ελληνικόν αυτό βοηθεί εαυτώ»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο Γιγκίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του Ερντογάν, μας οικτίρει για το μνημονιακό κατάντημά μας (πηγή: Σ. Καλεντερίδης, «Δ» 10/11/17) αλλά και μας προτρέπει: «να ξαναέρθουν οι 300 του Λεωνίδα στην Ελλάδα, γιατί δεν έμεινε τίποτε όρθιο. Η καταλήστευση της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη, που ο ελληνικός λαός δεν το αντιλαμβάνεται». Γίναμε τελικά η χλεύη των εχθρών μας, αφού στα σχολεία μας δεν μαθαίνουμε πια για το «Μολών λαβέ» ας το μάθουμε από τους… Τούρκους!

Κυνικότερος ο πολύς Ντάισελμπλουμ που μας «τηγάνισε» επί 8 χρόνια στο περιβόητο Eurogroup ομολόγησε αδιάντροπα στην Ευρωβουλή (9/11/17) ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε «ήταν εσφαλμένη και απέβλεπε στη διάσωση των Τραπεζών και μόνο». Και πρόσθεσε: «Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά τη γνώμη μου, για να σώσουμε τις Τράπεζες.. Ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις Τράπεζες έχει κάποιο δίκαιο». Και την ύστατη στιγμή της αποχώρησής του ο Ολλανδός δεν τολμά να βροντοφωνάξει την αλήθεια. Την βγάζει με το σταγονόμετρο…

Ο Ντράγκι αναγνωρίζει ότι οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης συσσώρευσαν κέρδη ύψους 7,8 δισ. ευρώ από τους ελληνικούς τίτλους που η ΕΚΤ αγόρασε 2010-2012 (πρόγραμμα SMP). Άλλα που δεν μνημόνευσε ο Ντράγκι και απεκόμισε η ΕΚΤ από τις κεντρικές τράπεζες είναι αυτά της αγοράς NAFA.

Ο Ερίκ Τουσέν της «Επιτροπής για την κατάργηση των αδικαιολογήτων χρεών» επιμένει ότι «το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί επειδή είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο».

Μετά την α’ Άλωση (1204 στους Φράγκους της Δ’ Σταυροφορίας) το ελεύθερο τμήμα που συγκρότησε την αυτοκρατορία της Νικαίας («ελληνίδα επικράτειαν» την ονομάζει ο λόγιος Νικηφόρος Βλεμμύδης, δάσκαλος του αυτοκράτορα Θεοδώρου Β’ Λασκάρεως), όλοι οι «περίοικοι» θέλουν να αρπάξουν από το «Ελληνικόν». Και ο Αυτοκράτωρ γράφει στο δάσκαλό του: Η έχθρα κινείται ανάμεσα στο πλήθος και τα έθνη μάχονται εναντίον μας, «και τις ο βοηθήσων ημίν»; Ο Πέρσης πώς θα βοηθήσει τον Έλληνα, ο Ιταλός μαίνεται εναντίον μας, ο Βούλγαρος προφανέστατα. Ο Σέρβος αναγκάζεται με τη βία, ενώ ο δικός μας δεν είναι στα αλήθεια δικός μας. Και καταλήγει: «Μόνον δε το Ελληνικόν αυτό βοηθεί εαυτώ, οίκοθεν λαμβάνων τας αφορμάς» (Festa, Theodori Dukae,, σ. 58 και Α. Βακαλόπουλος, Ιστορία του Νέου Ελληνισμού Α, σ. 77).

Η πολιτική της Αλβανίας απέναντι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού είναι ακριβές αντίγραφον της τουρκικής πολιτικής απέναντι του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως. Ο (τουρκ)αλβανός πρωθυπουργός αντιγράφει κατά γράμμα τα εγκλήματα της κεμαλικής και μετακεμαλικής Τουρκίας που οδήγησαν στον εξανδραποδισμό και τον απροκάλυπτο εξαφανισμό της Ομογένειάς μας που είχε απομείνει εκεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Οι δημεύσεις των βορειηπειρωτικών περιουσιών γίνονται τώρα, σε μοντέλο μεταμοντέρνου «βαρλίκ».

Αμφιβάλλουμε αν προσέχτηκε και πόσο μια οργίλη αποστροφή του Σαλί Μπερίσα προς τον Έντι Ράμα: «Μη με αναγκάζετε να αποκαλύψω τι δεσμεύσεις που αναλάβατε από την Τουρκία για να δημιουργήσουμε προβλήματα στην Ελλάδα»!

Στην Αλβανία ο τούρκος είναι ο καθοδηγητής, ο εμπνευστής και ουσιαστικά το «μεγάλο αφεντικό». Οι διμερείς στρατιωτικές τους συμφωνίες στρέφονται ευθέως κατά της εθνικής μας υποστάσεως: Ναύσταθμοι, αεροδρόμια, τούρκοι εκπαιδευτές, συν πακτωλός προπαγανδιστικού χρήματος καθιστούν την Άγκυρα επικυρίαρχη στα βόρεια σύνορά μας. Δυστυχώς η Αλβανία ελέω Ελλάδος βρίσκεται στο ΝΑΤΟ και στο προαύλιο της ΕΕ. Πολιτικές αφέλειες ελλαδικών ηγεσιών οι οποίες, αφού έσωσαν τις κρίσιμες δεκαετίες την γείτονα από τον λιμό, και τον οριστικό αφανισμό, την παρέδωσαν αμαχητί στον εξ ανατολών εχθρό μας για να απειλεί τώρα και τα νώτα μας.

Επίκειται η επίσκεψη του αλβανού ΥπΕξ. Αντί να φιλολογούμε περί ΜΟΕ, να προτάξουμε άμεση αξίωση εκπλήρωσης των δύο ανοιχτών υποχρεώσεων της γείτονος για τις οποίες είναι και υπερήμερη και κακόπιστη. Μιλάμε ασφαλώς για τη ρύθμιση των θαλασσίων συνόρων και την κατασκευή των δύο Στρατιωτικών Κοιμητηρίων για τα Ελληνόπουλα που κείτονται άταφα εκεί από τον πόλεμο 1940-1941.

Πρέπει οι αλβανοί να παύσουν να μας βλέπουν με τους παραμορφωτικούς φακούς των τούρκων νεοπροστατών τους, να συνειδητοποιήσουν ότι η επιβίωσή τους στη μετακομμουνιστική περίοδο οφείλεται καθ’ ολοκληρία σ’ εμάς. Και αν δεν το αντιλαμβάνονται, να λάβουμε τα ενδεδειγμένα αντίμετρα. Ενδεδειγμένα = αυτά που πονούν!

Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος είναι μοναδική και αναντικατάστατη, και γι’ αυτό ανεκτίμητη. Ενώ τα ανεξερεύνητα δυστυχώς ακόμη αποθέματα υδρογονανθράκων, αν κρίνει κανείς από τα ανάλογα της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου (Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος) και όσες ασυστηματοποίητες επισημάνσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα εδώ, πρέπει να είναι τεράστια.

Επιπολάζει ωστόσο στις ελληνικές ηγεσίες ένα αυτοάνοσο νόσημα, το εγγενές φοβικό σύνδρομο. Η καταπολέμηση αυτού του αυτοκτονικού συνδρόμου είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση.

Εν ονόματι των σχέσεων καλής γειτονίας μας επισκέπτεται στις 7 Δεκεμβρίου ο κάκιστος γείτων. Ενόψει του ερχομού του πάντως μας υπενθύμισε προχθές με νόημα που μόνον ηλίθιοι δεν το καταλαβαίνουν, τη ρήση του μεγάλου βεζύρη Μεχμέτ Πασά (1573):

«Εμείς με την κατάκτηση της Κύπρου, σας κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς στον πόλεμο του 1571, μας ξυρίσατε απλά τα γένια. Το χέρι που κόβεται δεν ξαναφυτρώνει, αλλά το μούσι που ξυρίζεται ξαναβγαίνει πιο δυνατό».

Στη συνέχεια ο αθεόφοβος επαίρεται ότι «το αίμα ενός ήρωα» (προφανώς εννοεί οπαδού του) δεν συγκρίνεται με το αίμα χιλίων τρομακρατών. (Στη γλώσσα του τρομοκράτες είναι όσοι δεν συμφωνούν μαζί του). Διπλωματικά με εξαίρεση τους Ρώσους (προς το παρόν) τα έχει κάνει γυαλιά καρφιά με όλους, Αμερικανούς, Γερμανούς, Ισραηλινούς κλπ κλπ. Μέχρι στιγμής ο μόνος που βγήκε δημόσια να χαιρετίσει την εδώ επίσκεψη Ερντογάν είναι ο αποχωρών Γερμανός Υφ ΥπΕξ Μίχαελ Ροτ (SPD): «Είναι καλό που έρχεται ο Ερντογάν στην Αθήνα» («Κ» 7/11/17). Καλό για τον Ερντογάν ασφαλώς! Για μας περιττό έως επιζήμιο.

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: