8.1.18

«Μόνο ένας Έλληνας να μείνει θα πολεμούμε»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις εξομαλύνθηκαν επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και Τεοντόρ Ζίφκωφ. Έκτοτε δεν υπήρξαν διαταράξεις μέχρι την πρόσφατη προκλητική κίνηση βουλγαρικού αλυτρωτισμού με την κατασκευή και τοποθέτηση του λεγομένου «Λέοντος του Αγίου Στεφάνου», ο οποίος στήθηκε ενόψει της βουλγαρικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στη πλατεία προ του Μεγάρου Πολιτισμού στη Σόφια, όπου θα διεξάγονται κατά το α’ εξάμηνο 2018 οι ευρωενωσιακές συνεδριάσεις και συναντήσεις. Ο «Λέων» συνοδεύεται από τον χάρτη της «Μεγάλης Βουλγαρίας» του Αγίου Στεφάνου (19 Φεβρουαρίου /3-3-1878). Άγιος Στέφανος είναι, ως γνωστόν, προάστιο της Κωνσταντινουπόλεως, όπου υπεγράφη η Ρωσοοθωμανική συνθήκη με την οποία δημιουργούνταν η «Μεγάλη Βουλγαρία», στην οποία προσαρτώνταν όλες οι περιοχές μεταξύ Δουνάβεως και Ροδόπης, το μεγαλύτερο κομμάτι της Μακεδονίας και της Θράκης και ολόκληρη η κοιλάδα του Αξιού. Αυτό σήμαινε ότι απαλλοτριώνονταν περιοχές με συμπαγείς ελληνικούς πληθυσμούς, ενώ ορθώνονταν απροσπέλαστο εδαφικό εμπόδιο για την μελλοντική επέκταση του Ελληνισμού. Με τη συνθήκη του Αγίου Στεφάνου πραγματώνονταν τα πανσλαβιστικά σχέδια της Πετρουπόλεως.Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Βερολίνου (1878) ακύρωσε, ευτυχώς, την εγκληματική κατά του Ελληνισμού συνθήκη. Διάφορα μπερδεμένα και οπωσδήποτε ανθελληνικά ψέλλισε προχθές ο βούλγαρος Υπ.Εθ.Α. Καρακατσάνωφ, γνωστός για ακραίες εθνικιστικές θέσεις.

Το άγαλμα και ο χάρτης προκαλούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τους άλλους βαλκάνιους. Είναι κρίμα γιατί η σημερινή βουλγαρική κυβέρνηση για ακατανόητους λόγους επέλεξε να αναβιώσει με την ενέργειά της αυτή τις χειρότερες στιγμές του παρελθόντος. Δεν θα την ακολουθήσουμε σ’αυτήν την παιδαριώδη κίνηση, αλλά οφείλει να σπεύσει στην άμεση αποξήλωση του εκτρώματος

· Ρεπορτάζ του CNN, που έκανε το γύρο της οικουμένης, ξεσκέπασε μια από τις πιο φρικαλέες όψεις του σύγχρονου κόσμου. Οι «δημοκράτες» Ευρωπαίοι, φαρισαίοι αισχίστου είδους, που ανέτρεψαν το δικτατορικό καθεστώς του Καντάφι στη Λιβύη για να εγκαθιδρύσουν, υποτίθεται, την ελευθερία και τη δημοκρατία εγκατέστησαν εκεί ένα φαυλεπίφαυλο βάρβαρο καθεστώς βίας που προκαλεί τον παγκόσμιο αποτροπιασμό. Καθεστώς μεταμοντέρνας δουλείας όπου 46.000.000 συνάνθρωποί μας υπό κτηνώδεις συνθήκες πωλούνται και αγοράζονται σε σκλαβοπάζαρα. Αφρικανοί έρμαια στις δαγκάνες αδίστακτων διακινητών υπόκεινται σε ποικίλες θηριωδίες στα κολαστήρια κέντρα κράτησης.

Το σοκαριστικό περιστατικό: «Διακινητές σε ένα άγνωστο μέρος έξω από την Τρίπολη «στήνουν» μια δημοπρασία για μετανάστες από την Υποσαχάρια Αφρική. Η κάμερα καταγράφει τη συναλλαγή και 12 άνδρες πωλούνται για κάπου 400 ευρώ, μέσα σε λίγα λεπτά. Οι περισσότεροι προορίζονται για σκληρή και απλήρωτη εργασία σε χωράφια και οικοδομές, θα δουλέψουν ώσπου να εξαντληθούν σωματικά και, αν δεν δολοφονηθούν από τους διακινητές, θα αφεθούν ελεύθεροι, καθώς το σύστημα χρειάζεται νέο αίμα να δουλέψει σκληρά».

Και αυτό είναι από τα ηπιότερα. Οι γυναίκες υφίστανται κτηνώδεις ομαδικούς βιασμούς από διακινητές και φύλακες:

«Τις νύχτες, λένε οι μετανάστες, ακούνε κοριτσίστικες κραυγές, γυναίκες που τις βιάζουν ακόμα και μπροστά στα μάτια των ανδρών, των αδελφών ή των γιών τους. Στις έφηβες χορηγούν ενέσιμα αντισυλληπτικά, πολλές τις προορίζουν για τις ευρωπαϊκές «αγορές» πορνείας, άλλες τις κλείνουν σε οίκους ανοχής στη Λιβύη» (Τα εντός «» από το «Βήμα» 26/11/2017).

Η Λιβύη δεν είναι η μοναδική με σκλαβοπάζαρα. Σουδάν, Νιγηρία, Μαυριτανία, Σομαλία, Γκάνα και Αιθιοπία συμπληρώνουν το νούμερο των 46.000.000 πωλούμενων συνανθρώπων μας. Υποτίθεται ότι οι «πολιτισμένοι» και μεγαλόσχημοι κυβερνήτες εγγυητές της νέας τάξης πραγμάτων εγγυώνται την ελευθερία και την ευημερία τους. Σύγχρονοι Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, για τους οποίους αρμόζουν τα «ουαί» του Κυρίου (Ματθ. 23, 13-35).

o Η ρωσική Rosatom είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα στο σεισμογενές Ακούγιου στην νότια Μικρασία. Ωστόσο το ινστιτούτο Gatestone της Νέας Υόρκης, αρμόδιο για τα πυρηνικά, προειδοποίησε: «Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στα χέρια ενός καταπιεστικού, αυταρχικού ισλαμιστή, όπως ο Ερντογάν, μπορούν να μετατραπούν σε εργοστάσια εξοπλισμών, με λίγη μόνο προσπάθεια»!

Ο Πούτιν, αν και έξυπνος –το έξυπνο πουλί όμως από τη μύτη του πιάνεται- τα έχει δώσει όλα στον τούρκο, υπολογίζοντας προφανώς ότι τον κατέστησε του χεριού του. Μάλλον τρέφει φρούδες ελπίδες. Ο τούρκος θα τον «πουλήσει» εις πρώτην αμερικανικήν ζήτηση. Εδώ είμαστε και θα το δούμε…

Υπάρχουν και καλές ειδήσεις: Η Τριμερής Ελλάδος-Κύπρου- Αιγύπτου στη Λευκωσία. Οι αποφάσεις της: α) Υποθαλάσσιος αγωγός για την μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη της Κύπρου για υγροποίηση στα αιγυπτιακά κέντρα υγροποίησης. β) Ηλεκτρική διασύνδεση Ασίας, Αφρικής, Ευρώπης μέσω Κύπρου.

Η Αίγυπτος του στρατάρχη Αλ Σίσι έχει σταθερό αντιτουρκικό προσανατολισμό. Το ίδιο και το Ισραήλ. Ο «σουλτάνος», ενώ προσδένεται –για την ώρα- στο άρμα της Ρωσίας, τηλεφωνείται και με τον Τράμπ. Εκεί φαίνεται, άλλα είπαν και άλλα δήλωσαν, ότι είπαν. Δεν μπορεί πάντως ο τούρκος να το παίζει εσαεί «επιτήδειος ουδέτερος». Κάποτε τον παίρνουν χαμπάρι…

Μεσολάβησε και μια συνάντηση Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν. Η συνάντηση αυτή όμως, ευτυχώς, αποστασιοποιεί ακόμα περισσότερο το Ισραήλ από την Άγκυρα, αλλά και τις Η.Π.Α. εξίσου.

Ο ανεπιθύμητος στον ελληνικό λαό επίδοξος επισκέπτης μας δήλωσε προχθές με έπαρση εκατό σουλτάνων: «Εμείς την πυρηνική ενέργεια θα την αποκτήσουμε, ασχέτως αν ενοχλείστε ή όχι». Νομίζουμε του αξίζει η απάντηση του Γέρου του Μοριά στον Ιμπραήμ:

«Αυτό οπού μας φοβερίζεις, να μας κόψεις και κάψεις τα καρποφόρα δέντρα μας, δεν είναι της πολεμικής έργον, (…) όχι τα κλαριά να μας κόψεις, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνον πέτρα απάνω στην πέτρα να μη μείνει, ημείς δεν προσκυνούμε. Τι, τα δένδρα μας αν τα κόψεις και τα κάψεις, την γην δεν θέλει την σηκώσεις και η ίδια η γης που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνον ένας Έλληνας να μείνει θα πολεμούμε και να μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάμεις δική σου, βγάλτο από το νου σου» (Απομνημονεύματα Α’ σ.189).

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: