8.1.18

Επιβάλλεται εθνική συνεννόηση των πολιτικών και συσπείρωση του λαού

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Η πατρίδα βάλλεται πανταχόθεν και μπορεί να απαντήσει αξιόπιστα μόνο με εθνική συνεννόηση του πολιτικού της κόσμου και συσπείρωση του λαού. Η εικόνα που έδωσε πάντως η Βουλή στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής ήταν επιεικώς θλιβερή, πρωτοστατούντων των Πρωθυπουργού και Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο εχθρός «εν όψει». Ενώ έχει ζητήσει να μας επισκεφθεί σε μερικές εβδομάδες τάχα ως φίλος. Είναι τοις πάσι γνωστόν ότι κανένας όρος αποστρατικοποίησης της Δωδεκανήσου δεν περιλαμβάνεται στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947 με την οποία το σύμπλεγμα μας παραχωρήθηκε ως νικητές. Η Τουρκία δεν υπήρξε συμβαλλόμενη στη Συνθήκη αυτή και δεν αντλεί κανένα δικαίωμα από αυτήν. Η Τουρκία δεν πολέμησε στο πλευρό των Συμμάχων, αλλά εναντίον τους. Το έπαιξε «επιτήδειος ουδέτερος». Ο Τσαβούσογλου (επινόησε μάλιστα και νέον όρο για τους Πομάκους και Ρομά: «τουρκομουσουλμάνοι») και όχι μόνον αυτός αλωνίζουν στην ελληνική Θράκη ωσάν να είναι τσιφλίκι τους. Το ελληνικό κρατικό imperium υποχωρεί συνεχώς στους 3 κρίσιμους νομούς, ενώ οι προσβολές της κυριαρχίας μας κλιμακώνονται στο Αιγαίο.

Θρυλείται ότι ο επισκέπτης θα προσευχηθεί στο νέο τζαμί των Αθηνών για να σηματοδοτήσει ότι αυτός είναι ο χαλίφης του παγκόσμιου Ισλάμ. Για το πώς εξακολουθεί ο «σειχουλισλάμης» να συμπεριφέρεται απέναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου επιμένοντας να κρατάει από το 1971 κλειστή τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης χιλιοειπωμένη ιστορία. Κατά διαρροές ωστόσο φέρεται διατεθειμένος να την ανοίξει αλλά ως «τουρκική σχολή»!

Ούτως ή άλλως ουδείς σοβαρός παρατηρητής αναμένει κάτι θετικό από την επίσκεψη. Άρα η αναβολή της είναι το ηπιότερο μήνυμα αντίδρασης που οφείλουμε να κάνουμε αυτή την ώρα.

Γιλντιρίμ, Τσαβούσογλου, Ερντογάν μπαινοβγαίνουν στην ελληνική Θράκη σαν στο σπίτι τους. Αυτοχειρίαση της κρατικής μας εξουσίας και επιπολαιότητα εσχάτης αφέλειας εκ μέρους μας να επιτρέψουμε την σταδιακή μετατροπή της περιοχής σε «τουρκικό καντόνιο». Η Ziraat Bank, το άφθονο χρήμα που εξαγοράζει μουσουλμάνους, οι τούρκοι μυστικοί και φανεροί πράκτορες και η εκτός πάσης νομιμότητας διπλωματικής αποστολής λειτουργία του Προξενείου ως κράτους εν κράτει κραυγάζουν την υποχώρησή μας στα σχέδια του αντιπάλου.

Μη ξεχνούμε ωστόσο ότι «Άνδρες γαρ πόλις και ου τείχη ουδέ νήες ανδρών κεναί = (Η δύναμη του κράτους είναι οι άνδρες του και δεν είναι τα καράβια του» (Θουκυδίδης VII, 77, 7)

Οι Τούρκοι έχουν μία πολλή εύγλωττη παροιμία: «Την πρώτη γνώμη του Ρωμιού να την έχει το άλογό μας, την δεύτερη τα παιδιά μας». Αν επιχειρήσουμε να την «εξελληνίσουμε» θα την τροποποιούσαμε περίπου ως εξής: «την πρώτη και τη δεύτερη γνώμη του τούρκου να την έχουμε εμείς και τα παιδιά μας».

Αυτό εξ αφορμής της νωπής ανακοίνωσης του «σουλτάνου» να προχωρήσει και σε αυτοκινητοβιομηχανία το 2021. Εμείς τί κάνουμε;

Στο μεταξύ, για να μη ξεχνιόμαστε, οι μεταναστευτικές ροές από Τουρκία σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκαν 200%. Καμία αποσυμφόρηση δεν γίνεται μήτε από Τουρκία μήτε από Ευρώπη. Έρχονται στα νησιά μας για να μείνουν. Η Ε.Ε. «αγρόν αγοράζει…».

Διεθνώς η λεγόμενη μεσαία τάξη αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας. Η ελληνική έχει κυριολεκτικά αποδεκατισθεί. Και οι καταστροφείς της είναι υπερήφανοι για το κατόρθωμά τους. Ιδού τι λένε:

Γ. Χουλιαράκης: «Η αλήθεια είναι ότι η φορολογική επιβάρυνση για το 2017 και το 2018 είναι μεγάλη για τους έντιμους και συνεπείς φορολογουμένους, τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Και η βροντώδης πρόφαση: « Είναι συνειδητή επιλογή που πήρε η κυβέρνηση για να στηρίξει τα πιο ευάλωτα στρώματα…»!.

Και το μαύρο χιούμορ του ομοδόξου του Ε. Τσακαλώτου: « Ως αριστερός που θέλω να τα πηγαίνω καλά, σας ευχαριστώ για την καταστροφολογία. Βάλατε τόσο χαμηλά τον πήχη που ακόμα και μια φυματική σαραντα ποδαρούσα με μηνίσκο στα 25 πόδια και κρατώντας σακούλες από ψώνια θα περνά από πάνω».

Αυτό που έγινε εδώ είναι η βιαιότερη επίθεση αναδιανομής εισοδήματος στη νεώτερη ιστορία της χώρας με την αδίστακτη υπερφορολόγιση των συνήθων υποζυγίων μισθωτών, συνταξιούχων και επαγγελματιών. Αποτέλεσμα της εξαφάνισης της μεσαίας τάξης ο μηδενισμός της κατανάλωσης, η τελειωτική αφυδάτωση της οικονομίας και η τερατώδης διόγκωση της ανεργίας.

Όσο για «τα πιο ευάλωτα στρώματα» υπέρ των οποίων υποτίθεται στήθηκε όλος αυτός ο χαλασμός έλαβαν, ή θα λάβουν κάποια προπαγανδιστικά ψιχία…

Οι «σοφοί» της εξουσίας δεν κατάλαβαν ότι εξ αιτίας της υπερφορολόγησης 58000 επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους το 2016 και συρρικνώθηκαν αντίστοιχα κατά 2,5 δισ. ευρώ τα δηλωθέντα εισοδήματα. Μόνο αμαθείς οικονομολόγοι πιστεύουν ότι αυξάνοντας τους φόρους συναυξάνουν τα δημόσια έσοδα. Αμ, δε! Ακόμη και στην κατηγορία μισθωτών και συνταξιούχων που δεν μπορεί να φοροδιαφύγει είχαμε μείωση 890 εκ. ευρώ!

Μείωση της ανεργίας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2027 με τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας θα οδηγούσε σε αύξηση των εσόδων κοινωνικής ασφάλειας κατά 800 εκ. ευρώ κατά μ.ο.. Αυτό καθιστά εφικτή την αποτροπή των νέων μειώσεων των συντάξεων (τεκμηρίωση: Σ. Ρομπόλης – Β. Μπέτσης).

Είναι σωστή η δήλωση Κοτζιά περί Σκοπίων: «Πρέπει να κοπεί ο αλυτρωτισμός». Αλλά επειδή δεν μας λέει και πώς να θυμίσουμε, έστω και αν γινόμαστε βαρετοί επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει ένας και μόνον τρόπος, αυτός που δίδαξε ο Μέγας Αλέξανδρος με τον Γόρδιο Δεσμό: κόβεται με το σπαθί = αποκλείεται ο όρος Μακεδονία ή παράγωγα. Οι Βούλγαροι ουσιαστικά έχουν συμφωνήσει και οι Αλβανοί δεν έχουν λόγο να μην το δεχτούν. Μένουν οι ελληνογενείς γενίτσαροι. Αλλά αυτοί πρέπει να επιλέξουν αν επιμείνουν να ονομάζονται Μακεδόνες είναι Έλληνες, αλλοιώς…

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: