13.3.18

Αλέξανδρος Α’ ο Μακεδών(479 π.Χ. ): « Έλλην γένος ειμίτωρχαίον»

Του Στέλιου Παπαθεμελή* 

Οι προχθεσινές δηλώσεις του σκοπιανού Υπ.Εξ. αποκαλύπτουν τη βάση των συζητήσεων που ξεκίνησαν οι ενδιαφερόμενες πλευρές. Ύφος και λόγος του Νικολά Ντιμιτρόφ θυμίζουν τον κλέφτη, σφετεριστή, αλλοτριοφάγο, κατακτητή, καταχραστή, άρπαγα, συλητή, αγιογδύτη, τυμβωρύχο, ληστή, λωποδύτη, ο οποίος, προκειμένου να νομιμοποιήσει το προϊόν του εγκλήματός του, καλεί το θύμα να αποδεχθεί ως νόμιμη την αδικοπραγία του με αντίτιμο την αναγνώριση – στα χαρτιά βεβαίως – ότι είναι συνιδιοκτήτες! 

Η δήλωση του σκοπιανού δείχνει πώς έχουν μεθοδεύσει οι γείτονες (στην ουσία οι «προστάτες» τους) να αξιοποιήσουν την σχεδιαζόμενη ελληνική γαλαντομία («σύνθετη») οποία θα τους λύνει εφεξής εις το διηνεκές τα χέρια, ώστε με ελληνική βούλα να περιφέρουν την ψευδοϊστορία τους στα διεθνή fora ως αναγνωρισμένοι κληρονόμοι της Μακεδονίας, της ιστορίας, του πολιτισμού της και φυσικά (μη κρυβόμαστε και ντρεπόμαστε να το ομολογήσουμε) των εδαφών της! 

Ο Ελληνισμός της Διασποράς, με πρωτοστάτες τούς Αποδήμους Μακεδόνες, ξεσηκώθηκε και ξεσηκώνει. Οι Μακεδόνες δικαιώνουν τον Πολύβιο, ο οποίος τους πιστώνει ότι τον περισσότερο χρόνο τους τον διαθέτουν αείποτε αγωνιζόμενοι κατά βαρβάρων «υπέρ της των Ελλήνων ασφαλείας». 

Ο σκοπιανός μεγαθύμως μάς αναγνωρίζει δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τον όρο και τα παράγωγά του αλλά «σε διαφορετικό πλαίσιο». Οπότε κατά το επιμύθιο «θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»! 

Ευελπιστούμε ότι στην Κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο δεν απέλειπαν σκεπτόμενοι, ώστε να εκτιμήσουν ορθά τις ανεπανόρθωτες συνέπειες ενός συμβιβασμού ήττας. 

Ανοικονόμητος και παντελώς ακατάλληλος ως διαπραγματευτής ο πολύς Νίμιτς. Ισχυρίζεται ποικίλα «άρρητ’ αθέμιτα». 

Ποδοπάτησε ανέκαθεν, και στην συνέντευξή του στον Αnt1 και στην εναρκτήρια συνάντηση των αντιπροσώπων στην Νέα Υόρκη (17/1/18), την αλήθεια και ακύρωσε τον ρόλο του ως διαπραγματευτή ο οποίος διεθνοπολιτικάσημαίνειαπόλυτη ουδετερότητα. Ψεύδεται δε όταν ισχυρίζεται ότι η Ελλάς από το 1992 έχει αποδεχθεί ως Μακεδονία τα Σκόπια στον ΟΗΕ. Προφανώς αναφέρεται στο όντως ασύγνωστο λάθος της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη να υιοθετήσει όνομα πολύλεξο «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τη φύση του καθ’ ολοκληρίαν αδόκιμο για ονομασία χώρας.Ήτανβέβαιο ότι από τις 5 λέξεις του θα επιλέγονταν το Μακεδονία ως ισχυρότερο και μονόλεξο. Δυστυχώς αυτό συνοδεύτηκε από την μοιραία απόφαση μεταφοράς της αντιδικίας από την ΕΟΚ όπου διαθέταμε αδιαμφισβήτητο και πανίσχυρο veto, στον ΟΗΕ όπου επικρατεί χάος και είμαστε πολλοστημόριο. Εκείθεν φορτωθήκαμε και τον απίθανο κ. Νίμιτς ο οποίος μας δουλεύει ψιλό γαζί ταυτιζόμενος με τον αντίδικό μας και διαστρέφοντας τα δεδομένα. Πάντως σ’ αυτό που δέχθηκε τότε ο Κ. Μητσοτάκης, προτάσσονταν ένα «πρώην»(=former), το οποίο ξέχασε ο «διαπραγματευτής»… 

Διαρρέεται ότι ενώ η γερμανική κυβέρνηση, βεβαρημένη από το υπαρξιακό της πρόβλημα σιωπά, η γραφειοκρατία του Βερολίνου μάχεται υπέρ της «σύνθετης». Οι Άγγλοι που γνωρίζουν το δικό τους πρόβλημα με τη γαλλική Βρεττάνη και τον πειθαναγκασμό τους από τον Ντε Γκώλνα μετονομαστούν σε «Ηνωμένο Βασίλειο» δεν παρασύρονται από τα συμβαίνοντα, εκτιμώντας ότι η όλη σκοπιανή αναστάτωση οφείλεται στα πλεονάζοντα εκεί,δημόσια διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα. Ο Μακρόν είναι τιμιότερος μαζί μας,επειδή το στρατηγικό ενδιαφέρον της Γαλλίας για ταΣκόπια είναι μηδενικό, καιδεν της κάνει ούτε ζεστό ούτε κρύο, αν μπαίνουν ή όχι στο ΝΑΤΟ. 

Γιατί τώρα κόπτεται ο Τραμπ να βάλει τους γείτονες στο ΝΑΤΟ, λες και αν είναι «εκτός» δεν θα είναι «επί τ’ αυτά»; Του έθεσε κανείς τα δύο μεγέθη (Σκόπια από την μια και από την άλλη Ελλάδα, αβύθιστο αεροπλανοφόρο Σούδα, Κρήτη, Κύπρος) για να αισθανθεί τη διαφορά; 

Εντάξει, όπως παραδέχθηκε ο Κίσσινγκερ, οι Αμερικανοί δεν ξέρουν ιστορία, αλλά οι σοβαροί δεν αρνούνται και να μάθουν. Δεν μπορούν να αναγνωρίζουν την ψευδομακεδονική των σκοπιανών ως μακεδονική, δηλαδή γλώσσα που δήθεν μιλούσαν οι Μακεδόνες. Οι Μακεδόνες μιλούσαν ελληνικά όπως σύμπας ο Ελληνισμός, τα σκοπιανά δεν τα μιλούσε ούτε ο … Βουκεφάλας του Μ. Αλεξάνδρου! 

Κάθετος επ’ αυτού ο πατέρας της Ιστορίας, ο Ηρόδοτος(ΙΧ-Καλλιόπη, 44-45) περιγράφει το περιστατικό με τον Αλέξανδρο τον Α’ ο οποίος «στρατηγός τε εών και βασιλεύς Μακεδόνων», παραμονή της καθοριστικής για τη νίκη των Ελλήνων μάχης των Πλαταιών (479 π.Χ.) διολισθαίνει από το στρατόπεδο του Μαρδονίου (η Μακεδονία τελούσε τότε υπό περσική κατοχή), πλησιάζει τις προφυλακές των Αθηναίων, καιμιλάει στους στρατηγούς τους, στους οποίους αποκαλύπτει την επικείμενη το πρωί εκείνο επίθεση των Περσών.Τους δηλώνει ότι το κάνει αυτό, γιατί είναι «Έλληνας από παληά γενιά και δεν θα ήθελε να βλέπει την Ελλάδα να χάνει την ελευθερία της και να γίνεται σκλάβα»(=Ου γαρ αν έλεγον, ει μη μεγάλωςεκηδόμηνσυναπάσης της Ελλάδος. Αυτός τε γαρ Έλλην γένοςειμίτωρχαίον και αντ’ ελευθέρηςδεδουλωμένην ουκ αν εθέλοιμιοράν την Ελλάδα». 

Οι Έλληνες πρέπει και τώρα να τιμήσουμε την παρακαταθήκη του Σωκράτη: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον η πατρίς εστί και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και ανθρώποις τοις νουν έχουσι»(Πλάτωνος Κρίτων, 12). 

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: