13.3.18

Όπου και να σας βρίσκει το κακό, μνημονεύετε Σολωμό και Παπαδιαμάντη

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

«Βαρειά» ελλαδικά και διεθνή ονόματα στο πολυδιαφημισμένο Forum των Δελφών. Συμπέρασμα: δυστυχώς μηδέν εις το πηλίκον! Ή όπως το απέδωσε με λόγο ελληνικό , χαριτωμένο και δηκτικό ο Στάθης (πρασσεινάλογα 6/3/18): «ένα γκαλά δημοσίων σχέσεων, κοινοτοπιών, στερεοτύπων, κενολογιών, ακκισμών, ντιλς, λόμπινγκ από ανθρώπους που γέμιζαν τα κουστούμια τους. Το είναι και το φαίνεσθαι μιας παραζαλισμένης χώρας, σε καθεστώς εντολής, χωρίς στόχους και στρατηγική (…) Κυριλέ μεγαλοστομίες και ψαγμένες ρηχότητες»!

Αφότου ο μυθικός Φοίβος έπαψε να έχει στους Δελφούς «παγάν λαλέουσαν» και «απέσβετο το λάλον ύδωρ» τον υποκαθιστούν, φαντάζονται, διάφοροι εντολοδόχοι του διεθνούς συστήματος. Εκ μέρους των δυναστών μας οι Ρέγκλιγκ και Κοστέλλο συσκότισαν τον επιμόνως διαδιδόμενο μύθο της «Εξόδου» μας από τα Μνημόνια με την δηλητηριώδη δήλωσή τους ότι «τα διαδέχεται η Εποπτεία». Προφανώς…καλλιτεχνικό ψευδώνυμο των Μνημονίων!

Είμαστε στη δίνη μιας ασταμάτητης πολλαπλής κρίσης. Αλλά οι πολιτικές μας ελίτ - Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση - δεν μαζεύονται επί το αυτό να συσκεφτούν περί του πρακτέου. Να επιστρατεύσουν σοφούς συμπατριώτες μας που κοσμούν ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και έχουν διεθνώς ανεγνωρισμένη ειδίκευση στο αντικείμενο της διαχείρισης κρίσεων. Η λεγόμενη οικονομική κρίση με τις παραφυάδες της θα αφήσει τα σημεία της, αλλά θα περάσει. Η έξαλλη όμως επιθετικότητα του τούρκου είναι διαφορετικών διαστάσεων. Αυτός είναι ο διαχρονικός εχθρός του Ελληνισμού και εμπνέεται από ένα αβυσσαλέο μίσος κατά παντός ελληνικού. Για να μην τρέφουμε αυταπάτες μάς προσγειώνει ο εθνικός μας ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος επισημαίνοντάς μας ότι «Το πειστικότερον των εθνικών μας δικαίων επιχείρημα είναι η δύναμις». Ο εχθρός σε υπολογίζει, όχι επειδή έχεις δίκαιο, αλλά αν και εφόσον έχεις δύναμη και δείχνεις αποφασισμένος να την χρησιμοποιήσεις.

Έγινε γνωστή η παρουσία αυξημένης αμερικανικής ναυτικής δύναμης στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, ανάμεσα Ισραήλ και Ν. Κύπρου. Αυτό στα πλαίσια άσκησης εκκένωσης πληθυσμού που θα διαρκέσει ως τις 18/3. Η γεώτρηση στο κυπριακό οικόπεδο 10 από την αμερικανική EXXON MOBIL είναι από 11/3 – 20/4. Ελπίζουμε η ναυτική κάλυψη της αμερικανικών συμφερόντων ΕΧΧΟΝ θα είναι ως το τέλος της γεώτρησης και όχι μόνον. Αυτό επιβεβαιώνει πάντως για άλλη μια φορά τον λόρδο Πάλμερστον που αποφαινόταν ήδη το 1854 ότι «στις διακρατικές σχέσεις δεν υπάρχουν διαρκείς φιλίες, αλλά μόνον διαρκή συμφέροντα»! 

Οι Ιταλοί, ακυβέρνητοι, δεν τόλμησαν να προστατεύσουν προ εβδομάδων την ΕΝΙ. Οι Αμερικανοί αποφασιστικότεροι, επί του παρόντος τουλάχιστον, προστατεύουν την ΕΧΧΟΝ. Ίδωμεν…

Σοβαρά, ψύχραιμα και χωρίς απώλεια χρόνου επιβάλλεται μία διεθνής κινητοποίησή μας η οποία να σπάσει τον τσαμπουκά του σουλτάνου. Ο τούρκος προκαλεί και προσβάλλει πολλούς και πολλάκις. Υπάρχουν χώρες που έχουν προκληθεί από τον βάρβαρο όσο, ή περίπου όσο και εμείς. Αυτές είναι έτοιμοι σύμμαχοί μας. Υπάρχουν άλλες που, αν και δεν υπέστησαν οι ίδιες την βαναυσότητά του, αισθάνονται αποστροφή για την συμπεριφορά του και αυτές είναι δυνάμει σύμμαχοί μας. Αλλά πρέπει οι κάθε λογής αρμόδιοι να το «τρέξουν».

Όσοι στοιχειωδώς παρακολουθούν την «επίσημη» Ελλάδα να διαχειρίζεται αυτά τα θέματα ψηλαφούν με αγωνία τις μακροχρόνιες ασθένειες του θεσμικού της μηχανισμού στα κεφάλαια: στρατηγικός σχεδιασμός, διαχείριση κρίσεων, πολιτική ασφάλειας με παράκαμψη των επαγγελματιών, τις εμφανείς ανεπάρκειες «εξωτικών φυτεμένων» και κατά συρροήν λάθη και κενά.

Είναι διάχυτη η αίσθηση στους γνωρίζοντες την περιοχή ότι τα παιδιά μας στον Έβρο έπεσαν σε τουρκική ενέδρα. Τώρα ο ισλαμιστής «εργαλειοποιεί» κατά τις συνήθειές του το περιστατικό.

Εδώ οι πανάθλιοι έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι τα Ίμια είναι… τουρκικά, ενώ σε επίσημο Χάρτη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας, τους ήδη το 1969 αναγνωρίζουν ότι τα Ίμια είναι ελληνικά! Στον ίδιο χάρτη τους αποτυπώνονται τίμια και τα όρια ανάμεσα στα χωρικά ύδατα Ελλάδος και Τουρκίας (Map 7: Turkish Geographic Service, Map No 18, 1969)

Και ενώ μας ζώνουν ολούθε οι εχθροί το ΥπΕσ προωθεί σχέδιο-express για απονομή ιθαγένειας σε 800.000 αλλοεθνείς και εν πολλοίς αλλοθρήσκους, δηλαδή μηδεμίαν σχέση έχοντες με τον ελληνικό πολιτισμό!

Δεν κοιτάμε τα χάλια μας. Το 2017 οι αποποιήσεις κληρονομίας από 65.000 που ήταν το 2016 εκτινάχτηκαν στις 150.000. Γιατί; Γιατί αδυνατούν οι άμεσοι κληρονόμοι να επωμιστούν τα πάσης φύσεως ογκώδη φορολογικά βάρη. 

Μας εξάπτει το «Άξιον εστί» του Ελύτη: 

«Δεν αντέχω

και τα σταυροδρόμια που ήξερα έγιναν αδιέξοδα.

Σελδζούκοι ροπαλοφόροι καραδοκούν.

Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.

Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς

κοπροκρατούν το μέλλον.

Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί

όπου και να θολώνει ο νους σας

μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό

και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Η λαλιά που δεν ξέρει από ψέμα»(Ποίηση, Ίκαρος σ.157)


Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: