13.3.18

«Μας έχουν ζώσει ολόγυρα οι εχθροί», αλλά ενωμένοι θα τους νικήσουμε!

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Αναιδέστατη και προκλητικότατη απέναντι στην Ελλάδα η ακατονόμαστη καγκελάριος. Υπεδέχθη στο Βερολίνο τον σκοπιανό Ζάεφ ως … Μεγαλέξανδρο. Τον εβάφτισε «Μακεδόνα» και τη χώρα του «Μακεδονία». Και για να το εμπεδώσει όλος ο πλανήτης επανέλαβε 10 φορές (αριθμός δέκα) στην προσλαλιά της τον όρο «Μακεδονία»!

Κατά τραγική ειρωνεία και κακή τύχη της γερμανίδας λίγο πριν αυτή υποδυθεί το ρόλο της νονάς ο ίδιος ο «αναδεκτός» της αυτοπροσδιορίζονταν ως εξής με δήλωσή του στο Τίκβες (19/2/18):

«Και εγώ είμαι Ορθόδοξος αλβανικής καταγωγής, τόσο από τη γιαγιά μου όσο και από τον παπού μου που ήταν Ιλλυριοί στη Στρώμνιτσα, που αποδέχτηκαν την Ορθόδοξη πίστη. Με την πάροδο του χρόνου, οι Σλάβοι, δια της βίας κυρίως, μας αφομοιώσανε και μας επέβαλαν τη σλαβική γλώσσα. Αλλά όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία» (Πηγή: fmimages.net) <<< https://www.echedoros-a.gr/2018/02/blog-post_813.html

Ο σκοπιανός ξεκαθάρισε ποιας εθνικότητας είναι και ποια η γλώσσα του. Επομένως ο … μακεδονικός διθύραμβος της Μέρκελ μόνο θυμηδία προκαλεί στους νουν έχοντας.

Στην ελλαδική πλευρά του μετώπου οι ημέτεροι, μέχρι στιγμής, προχωρούν απτόητοι και ακάθεκτοι στην παράδοση του ονόματος διαγράφοντας κατά την σχετική υπόδειξη του γερμανού υφυπουργού Ροθ και τα τελευταία προσχήματα (= κόκκινες γραμμές) που στην αρχή πιπίλιζαν. Δυστυχώς η κυβέρνηση υποκύπτει σε έναν προσβλητικό της αλήθειας και των συμφερόντων μας γερμανικό εκβιασμό. Προκαταβάλλει το αντίτιμο κάποιας ασήμαντης ελάφρυνσης του χρέους και ορισμένων διευθετήσεων για την θρυλούμενη έξοδο από το γ’ μνημόνιο. Πάντα ταύτα ίσως εκλογικώς χρήσιμα στον κ. Τσίπρα, αλλά εθνικώς απαξιωτικά.

Τέτοιες ώρες η προσφυγή μας στις ηρωϊκές συμπεριφορές των προγόνων μας σ’ ανάλογες περιπτώσεις μάς δείχνουν το δρόμο.

Η σκηνή από την φραγκοκρατούμενη Λευκάδα τού 1357. Ο Ελληνισμός πλήρωσε και αλλοίμονο, εξακολουθεί να πληρώνει διαρκή φόρο αίματος σε Φραγκοκρατία και Τουρκοκρατία. Ο παληός πολέμαρχος Φωτεινός πυροβολεί τα σκυλιά του φράγκου αυθέντη του Γκρατσιάνου Τζώρτζη επειδή του χαλάνε τα σπαρτά. Τον συλλαμβάνουν οι φύλακες του άρχοντα και τον δέρνουν αλύπητα. Το εθνικό φιλότιμο του γέρου πληγώνεται και αρνείται να ζητήσει συγνώμη. Ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης στο ποιητικό του αριστούργημα «Φωτεινός» παραθέτει:

Ο φράγκος αφέντης προς το θύμα του:

«Συμμάζωξε τη γλώσσα σου τη φιδινή, χωριάτη,/μη μου ξανάφτεις τη χολή. Γονάτισε μπροστά μου/και ζήτησε συγχώρεση για τα λαγωνικά μου…/Δε θες, αντάρτη, δεν ακούς; …»

Και η αντρίκεια απόκριση του Φωτεινού:

«Καλύτερα το βρόχο (=θηλιά)/παρά τα γόνατα στη γη …Άρα… κατάρα το’χω …/θα’ φηναν λάκκωμα βαθύ, και θα’ τουν μέγα κρίμα/τιμή να θάψω κι όνομα μέσα σ’ αυτό το μνήμα»!

Μετά το επεισόδιο αυτό και την τιμωρία του ο γεροΦωτεινός, καίτοι 70χρονος, ετοίμασε την επανάσταση…

Το γεγονός ότι συνήλθε άρον, άρον το ΚΥΣΕΑ μόλις επανέκαμψε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες είναι δείγμα ότι ο κ. Τσίπρας έλαβε και απ’ εκεί το μήνυμα ότι οι Τούρκοι δεν μπλοφάρουν, αλλά ετοιμάζονται να μας επιτεθούν.

Αυτό επιβάλλει ένα πανεθνικό συναγερμό πάντων και πασών.

Άμεσοι στόχοι:

α) Αναστήλωση Φρονήματος

Πολιτικές και πνευματικές ελίτ, Εθναρχούσα (ναι, Εθναρχούσα) Εκκλησία, γέροι, νέοι, παιδιά να αναστηλώσουμε πρωτίστως το εθνικό μας φρόνημα, που υπήρξε αείποτε ο πολλαπλασιαστής της ισχύος μας.

β) Επικαιροποίηση της αμυντικής θωράκισής μας με άμεσα και γρήγορα άλματα που πρέπει να ολοκληρωθούν ΧΘΕΣ! Στη τρέχουσα βαρβαρική 8ετία οι φτωχοί στηρίζουν τους φτωχότερους. Και στον κίνδυνο της πατρίδας θα συμβεί ασφαλώς το ίδιο. Αλλά υπάρχουν και οι έχοντες και κατέχοντες και συνήθως ελάχιστα, ή μηδέν καταβάλλοντες. Το έθνος έχει παράδοση μεγάλων Ευεργετών που σε κρίσιμες ώρες διέθεσαν το βιος τους ολόκληρο για τη σωτηρία της πατρίδας. Αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για μεγαλοεφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες και όλους τους τα πρώτα στην οικονομία φέροντας. Σε παρόμοιες κρίσιμες στιγμές οι δράσεις του μείζονος Ελληνισμού της Διασποράς υπήρξαν αξιοθαύμαστες. Οι Ομογενείς μας ιδίως των ΗΠΑ διαθέτουν χρήμα με το οποίο μπορεί να εκσυγχρονιστεί ο αεροναυτικός στόλος της χώρας και διαθέτουν πολιτικό κύρος στην Υπερδύναμη τόσο που μπορεί να δραστηριοποιήσει ακόμη και τον ιδιόρρυθμο Τραμπ.

Η Novartis είναι ένα όντως σοβαρότατο θέμα δημόσιας διαφθοράς. Αλλά δεν είναι της παρούσης ώρας. Και πάντως δεν είναι οι πολιτικοί αντίπαλοι που να «δικάσουν» τους αντιπάλους τους. Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση πάντως θυμίζει την διαμάχη των Ελλήνων στρατηγών πριν την Ναυμαχία της Σαλαμίνος όπως την περιγράφει ο Ηρόδοτος (Η, 78,79):

«Αλλά οι στρατηγοί που ήταν στη Σαλαμίνα άλλαζαν λόγια βαριά ανάμεσά τους. Κι ακόμα δεν αντιλήφθηκαν ότι τους περικύκλωναν με τα καράβια τους οι βάρβαροι (…). Την ώρα που λογόφερναν αυτοί πέρασε από την Αίγινα στη Σαλαμίνα ο Αριστείδης, (…) που το δημοκρατικό πλήθος τον είχε τιμωρήσει με εξοστρακισμό. Όμως εγώ, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τη συμπεριφορά του, σχημάτισα τη γνώμη πως αναδείχτηκε ο πρώτος στην αρετή και ο δικαιότατος ανάμεσα στους Αθηναίους. Αυτός ο άνδρας στάθηκε έξω απ’ τον χώρο όπου συνεδρίαζαν και έλεγε να του φωνάξουν τον Θεμιστοκλή. Δεν ήταν βέβαια φίλος του, κάθε άλλο. Ήταν ο πιο μεγάλος εχθρός του. Όμως καθώς οι συμφορές που τους βρήκαν τότε ήταν μεγάλες, έριξε στη λήθη τις διαφορές τους και τον καλούσε να βγει έξω θέλοντας να συναντηθούν (…) Μόλις βγήκε έξω ο Θεμιστοκλής ο Αριστείδης του μίλησε έτσι: ‘‘Ημέας στασιάζειν χρεών εστι εν τε τω άλλω καιρώ και δη και εν τώδε περί του οκότερος ημέων πλέω αγαθά την πατρίδα εργάσεται’’ (=Εμείς έχουμε χρέος να συγκρουόμαστε και σε κάθε άλλη κρίσιμη ώρα και προπάντων τώρα για το ποιος από τους δυο μας θα προσφέρει πολυτιμότερες υπηρεσίες στην πατρίδα). (..) Έχω λοιπόν να σου πω ότι είτε πολλά είτε λίγα έχετε να πείτε με τους Πελοππονησίους για την αποχώρηση του στόλου από δω, το ίδιο κάνει. Γιατί εγώ σου λέω ως αυτόπτης πως, όσο και αν το θέλουν οι Κορίνθιοι – ας είναι και ο ίδιος ο Ευρυβιάδης - , δεν θα μπορέσουν να φύγουν από εδώ με τα καράβια τους, γιατί μας έχουν ζώσει ολόγυρα οι εχθροί.Αλλά πήγαινε μέσα και δώσε τους αυτό το μήνυμα».

Κύριε Τσίπρα «μας έχουν ζώσει ολόγυρα οι εχθροί» πήγαινε μέσα και δώσε (στους συναδέλφους σου και σ’ όλους τους Έλληνες) αυτό το μήνυμα. Να αφυπνισθούν και να δράσουν όλοι ενωμένοι. Και θα νικήσουμε!

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: