13.3.18

Τυχόν ήττα της Ελλάδος από Σκόπια ανεπανόρθωτο εθνικό στραπάτσο

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Το «πανηγύρι» με το «δώσε» στους σκοπιανούς («πάρε» δεν υπάρχει βέβαια) θυμίζει τον ανατολίτικο μύθο του Νασρεντίν Χότζα. Πήγε ένας ταλαίπωρος που ασφυκτιούσε στη καλύβα του να τον συμβουλευτεί. Ο θυμόσοφος ανατολίτης τού συνέστησε να βάλει μέσα και την αγελάδα του. Το έκανε, αλλά επανήλθε περίλυπος και διαμαρτυρόμενος. Ατάραχος ο Χότζας τουυπέδειξε να βάλει και το άλογό του. Σε αλλεπάλληλες επανόδους του ο κακομοίρης εισέπραττε κάθε φορά και νέα υπόδειξη να βάλει και τα υπόλοιπα υποστατικά του. Έφτασε στα όρια της τρέλλας.Επανήλθε διαλυμένος και οργισμένος στον Χότζα. Τώρα η συμβουλή του θυμόσοφου ήταν να βγάλει την αγελάδα και μετά την κατσίκα. Ω! του θαύματος.Και ο δυστυχής επανήλθε ανακουφισμένος δηλώνοντας πως αισθάνονταν πια άνετα, αν και πολλά συνείσακτα ζώα συνωστίζοντανακόμα στη καλύβα...

Ο ταυτισμένος με τον αντίδικό μας «διαπραγματευτής» τού ΟΗΕ Νίμιτς παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος μας και μάς προτείνει να «αδράξουμε την ευκαιρία» προφανώς για να … αυτοκτονήσουμε. Συμπράττουν μαζί του οι ημέτεροι αρμόδιοι οι οποίοι θεωρούν επιτυχία τους ότι το «Μακεδονία» θα είναι σε σλαβική γραφήκαι τάχα αμετάφραστο. Ποιος θα εμποδίσει και γιατί τους Αμερικανο- Ευρωπαίους να το πουν και να το γράψουν στη δική τους γλώσσα;

Καθώς ξεκαθαρίζει το τοπίο, αποκαλύπτονται οι κατά συρροήν παγίδες-πεπονόφλουδες που πατά η κυβέρνησή μας. Αν και το σκοπιανό Σύνταγμα έχει υποστεί αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις τα τελευταία χρόνια, ο Ζάεφ δηλώνει ότι δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την τροποποίησή του και παραπέμπει στις καλένδες το ζήτημα. Ταυτότητα, έθνος, γλώσσα παραμένουν αδιαταράκτωςψευδο-μακεδονικά.

Ο ύποπτος «διαπραγματευτής» κατάπιε και το ergaomnes. Δεν υπάρχουν omnes, υπάρχει ergaOHE, ΝΑΤΟ, ΕΕ.Άραεπαναφέρει τον εφιάλτη της μητσοτακικής διπλής ονομασίας («από μέσα άνεση, από έξω εμφάνιση»). Γι’ αυτό κρατούσαν μυστικό το εύρος της χρήσης. Και επιχειρεί να σαλαμοποιήσειτη συμφωνία αφήνοντας για ευθετότερο χρόνο σοβαρές πτυχές του θέματος.

Ο Κρις Σπύρου, ελληνοαμερικανός πολιτικός και εξαιρετικός πατριώτης, απηύθυνε προ ημερών στον παλαιό του γνώριμο Μ. Νίμιτς επιστολή που τσακίζει κόκκαλα και κάνει φύλλο φτερό τη σκοπιανή παραφιλολογία.

«Ο όρος Σλαβο-Μακεδόνας είναι οξύμωρος. Ο όρος Αλβανο-Μακεδόνας είναι οξύμωρος. Ο όρος Βουλγαρο-Μακεδόνας είναι οξύμωρος. Ο όρος Σέρβο-Μακεδόνας είναι οξύμωρος. Οτιδήποτε άλλο πέρα από Έλληνας Μακεδόνας είναι ένα οξύμωρο σχήμα. Μια πρόχειρη εξέταση της αρχαίας παγκόσμιας ιστορίας θα επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό. Χιλιάδες ιστορικών εγγράφων θα πιστοποιήσουν ότι οι Μακεδόνες είναι μόνον Έλληνες».

Για να υπενθυμίσει εν κατακλείδι ως αμερικανός προς αμερικανό την πολιτική των ΗΠΑ από τα γεννοφάσκια τού ζητήματος. Είναι η Δήλωση Stettinius, ΥπΕξ του Ρούσβελτ (26/12/1944):

«Αυτή η κυβέρνηση θεωρεί τις συζητήσεις περί του μακεδονικού “έθνους”, της Μακεδονικής “Πατρίδας” ή της μακεδονικής “εθνικής συνείδησης” ως αδικαιολόγητη δημαγωγία χωρίς εθνική ή πολιτική υπόσταση και βλέπει την παρούσα αναβίωση ως πιθανό μανδύα για επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδος. Η εγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης αυτής είναι να αντιτάσσεται σε κάθε αναβίωση του μακεδονικού ζητήματος που σχετίζεται με την Ελλάδα».


Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα διερωτώνται αν ο κ. Κοτζιάς υιοθέτησε τις προτάσεις Νίμιτςή ο κ. Νίμιτς τις προτάσεις Κοτζιά. Όμως λόγω της ένθεν κακείθεν ταυτότητας θέσεων θα αντιπαρέλθουν «ασκαρδαμυκτί» το γεγονός…

Το αλαλούμ της επωαζόμενης «λύσης» γίνεται προκλητικότερο αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι ο ατάλαντος «διαπραγματευτής» επιμένει πως η χρήση του νέου ονόματος θα περιοριστεί μόνο στους διεθνείς οργανισμούς και fora.

Στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση οι πολιτικές μας ελίτ και οι ευφημιστές τους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα επικαλούνται την διαφορά μεγέθους των δύο αντιπαρατιθεμένων. Στα ελληνοσκοπιανάόπου τα μεγέθη είναι αντίστροφα τηρούν σιγήν ιχθύος. Όμως ήττα της Ελλάδος από τα Σκόπια, και δυστυχώς εκεί πηγαίνουν τα πράγματα, σημαίνει ανεπανόρθωτο εθνικό στραπάτσο.

Την Κυριακή ο Λαός, ο γίγας-Λαός, θα αποδείξει την μεγαλοσύνη του πλημμυρίζοντας την πρωτεύουσα. Και θα στείλει ένα τρανταχτό μήνυμα στο πολιτικό προσωπικό. Τσίπρας και Μητσοτάκης (και τα άλλα …παιδιά) είναι υποχρεωμένοι να ενωτισθούν αυτό το μήνυμα για να σωθούν από την οργή του Λαού και του …Θεού.

«Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», δήλωσε εν ανθηρώέλληνι λόγω ο Μεσογαίας Νικόλαος, «ήταν μία συγκλονιστική λαϊκή κραυγή, μια φωνή αναστεναγμού πανεθνικού διαμετρήματος, ό,τι καλύτερο είδε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος της αντίδρασης και της πολεμικής αυτών που το απορρίπτουν από μόνος του φανερώνει της σημασία και την αξία του. Ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι μαζί και στην Αθήνα και να διατρανώσουμε την αγάπη μας για την πατρίδα και την ανάγκη μας για εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Αρκετά έχουμε πληρώσει τα λάθη μας. Καιρός να ορθώσουμε ως λαός όλοι μαζί το ανάστημά μας και να αναστήσουμε την αξιοπρέπειά μας».

Αν ο πολιτικός κόσμος, ιδίως ο πρωθυπουργός, δεν έλαβαν το μήνυμα της Θεσσαλονίκης, ευελπιστούμε να λάβουν σήμερα άλκιμο, ρωμαλέο, σφριγηλό και στιβαρό το μήνυμα της Αθήνας:Όχι Μακεδονία ή παράγωγα σε Σκόπια!

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: