13.3.18

Καμία κυβέρνησηδεν έβαλε υπογραφή για σύνθετη.Γιατί η παρούσα;

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας στην κοινοβουλευτική του ομάδα το ανήκουστον, ούτε λίγο ούτε πολύ πως είναι τάχα «εκτός πλαισίου πραγματικότητας» να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία, «γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε κάθε άλλη κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το δίλημμα να δώσει το όνομα αφού η Ελλάδα καλώς ή κακώς το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια»!

Όχι κ. Τσίπρα, η Ελλάδα ουδέποτε το αποδέχθηκε. Οι κυβερνήσεις της ως μη όφειλαν το ανέχθηκαν, αλλά καμία δεν υπέγραψε ότι το δέχεται. Χωρίς υπογραφή δεν ισχύει τίποτε. Αν είχε συμβεί το ανήκουστον, τώρα εσείς δεν θα διαπραγματευόσασταν.

Προς τί το πράττετε, αφού κατά τη γνώμη σας είχαν προηγηθεί άλλες κυβερνήσεις; Όμως καμία κυβέρνηση δεν υπέγραψε έως τώρα παράδοση του ονόματος, ούτε η πιο ενδοτική. Αλλά σεις δηλώνετε αποφασισμένος να το κάνετε…όμως δεν νομιμοποιείσθε, νομιμοποίηση μπορεί να σας δώσει μόνον το δημοψήφισμα. Προσφύγετε λοιπόν στον λαό!

Ο κ.Τσίπρας καθύβρισε ως «ετερόκλητους όχλους» τις εκατοντάδες χιλιάδες των πολιτών που με αντίθετο το κράτος, το παρακράτος και τους κομματικούς μηχανισμούς κατέκλυσαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη αξιώνοντας να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία στους σκοπιανούς. 

Η εθνική γραμμή της Ελλάδος είναι μία αυτή που αποφασίστηκε στη Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 13/4/1992: «Στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία».

Παρεκκλίσεις από την γραμμή αυτή που επιχειρήθηκαν από διάφορες κυβερνήσεις εν όψει κλεισίματος του θέματος (Κων. Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής) απορρίφθηκαν μετά μανίας από τους σκοπιανούς και θεωρούνται, πρέπει επιτέλους να θεωρούνται ως μηδέποτε γενόμενες. Εθνική γραμμή επομένως παραμένει ακεραία η απόφαση της 13/4/92. 

Τοπερισσόν εκ του πονηρού.

Καλοπροαίρετοι ελπίζουμε, συνοδοιπόροι του κυρίαρχου εθνομηδενισμούθεωρούν ότι το σκοπιανό μόρφωμα «αποτελεί για μας ιδανικό βόρειο γείτονα (μικρό, φτωχό, περίκλειστο κράτος, χωρίς στρατό, πραγματικό πολυεθνικό μωσαϊκό δυνητικά οικονομική επαρχία της χώρας μας, κ.λ.π.»(ενδεικτικά Θ. Διαμαντόπουλος, Βήμα, 11/2/18). Η προσέγγιση αυτή υποτιμά το γεγονός ότι τα Σκόπια δεν είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν ποτέ «κανονικό κράτος». Είναι προτεκτοράτο και στην παρούσα δομή του υπό προθεσμίαν. Στα επόμενα 20 χρόνια η δημογραφική έκρηξη του αλβανομουσουλμανικού στοιχείου θα μετατρέψει τη σημερινή σλαβική πλειοψηφία σε μειονότητα. Αλλά αν κερδίσουν με ελληνική υπογραφή, όπως επιθυμεί η Κυβέρνησή μας το όνομα Μακεδονία, θα διατηρηθεί εσαεί ένα καντόνιο με το ελληνικό όνομα Μακεδονία, εργαλείο για τον σφετερισμό της ιστορίας μας και την διεκδίκηση των εδαφών μας. Σεκάθε περίπτωση γιατί να παραδώσουνε και ποιος τους εξουσιοδοτεί γι’ αυτό σε δυνητικούς εχθρούς κάτι το οποίο αποτελεί αποκλειστική ελληνική, εθνική και πολιτιστική κληρονομιά;

Καθώς το πρόβλημα δεν είναι ούτε κατά διάνοια δικό μας - αφούοι σκοπιανοί έχουν το πρόβλημα - γιατί να σπεύσουμε, χωρίς μάλιστα κανένα αντάλλαγμα να το παραχωρήσουμε σ’ αυτούς νομιμοποιώντας τηνυπεξαίρεση( σύνταγμά, εκπαιδευτικό σύστημα τα σχολικάβιβλία,τελικά ησύνοληδημόσια και ιδιωτική ζωή τους είναι όλαδιαποτισμέναμε έναν ανθελληνικό επεκτατισμό. Η άρνηση της Ελλάδος να υπογράψει ονομασία με Μακεδονία, αχρηστεύει ένα εργαλείο – όπλο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας. Μη ξεχνούμε άλλωστε ότι τα προτεκτοράτα δεν έχουν ιδίαν βούληση, αλλά εκείνη του «προστάτη» τους. Το απίστευτο είναι ότι βρίσκουν εδώ αυτόκλητους συνηγόρους. [Εντελώς ενδεικτικά πρβλ. την πλειονότητα των άρθρων στο ΒΗΜΑ – Νέες εποχές (11/2/18).Επίσης και την επιστολή τουεπ.αρεοπαγίτη Ε. Ανδριανού όπου καταχεριάζει δικαίως ένα προς ένα τους συντάκτες τής «Καθημερινής» για όσα άρρητ’ αθέμιτα έγγραψαν για το Συλλαλητήριο («Κ»,8/2/18)].

Και μία «αιρετική» σκέψη: Αφού τόση λαχτάρα και αδημονία να αναγνωρίσουν τους σκοπιανούς ως Μακεδόνες, έχουν ορισμένοι εκ των τα πρώτα φερόντων συμπατριωτών μας, πολιτικών αναλυτών, δημοσιογράφων και πολιτικών, γιατί δεν αναλαμβάνουν μιαν εκστρατεία να ενημερώσουν τους επιδόξους Μακεδόνες ότι οι εμμονές τους προδίδουν κρυφήν ελληνικότητα.ΟιΜακεδόνες πάλαι τε και επ’ εσχάτων είναι μόνον Έλληνες και η μακεδονική μόνον ελληνική. Ιδού στάδιονλαμπρόν!!!

Η περίπτωση του Σέλντον Άντελσον, του ζάπλουτου αμερικανοεβραίου που βρίσκεται πίσω, ή μάλλον «μπροστά» από την απόφαση Τραμπ για την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας, και κατ’ ακολουθίαν της πρωτεύουσας του Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ασχέτως προς το αψυχολόγητο και πολιτικά το γε νυν ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο εγχείρημα για την ειρήνη της περιοχής, παραδίδει δύο μαθήματα υψηλής στρατηγικής στις περί άλλα μεριμνώσες και συνήθως “πρόθυμες” σε έξωθεν πιέσεις ηγεσίες μας. Ιδίως οσάκις η πίεση προέρχεται από την Ουάσιγκτον. 

Το κινούν αίτιον της απόφασης Τραμπ είναι ένας οικονομικά ισχυρός πολίτης των ΗΠΑ. Υπεραγαπά προφανώς το εβραϊκό έθνος του και χρησιμοποιεί στα πλαίσια τού αμερικανικού συστήματος το πολιτικό του χρήμα για να προωθήσει τα στρατηγικά συμφέροντα τής πρώτης πατρίδας του.

Συμπέρασμα πρώτον: Αυτό που κάνει το Ισραήλ καθοδηγώντας τούς ομογενείς του να χρησιμοποιούν τον πολιτικοοικονομικό δυναμισμό τους υπέρ των συμφερόντων της πρώτης πατρίδας τους, μπορεί και οφείλει αφυπνιζόμενη επιτέλους κάποτε να το πράξει και η Ελλάς. Το εθνικό κέντρο έχει καθήκον να παραγάγει μεγάλη πολιτική, υπεράνω κομμάτων και πολιτικών ιδεολογιών.

Συμπέρασμα δεύτερον: Υπάρχουν ελληνοαμερικανικά βαλλάντια τα οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, έστω και αν δεν φτάνουν να διαθέτουν 5+25 εκ. δολ. που διέθεσε ο Άντελσον για την υποψηφιότητα και την προεκλογική καμπάνια τού Τραμπ. Η διαφορά μεταξύ Άντελσον και Ομογενών μας είναι ότι αυτός «έδεσε» τον Τραμπ. Οι δικοί μας, ακαθοδήγητοι πάντοτε, δίνουν τα εκατομμύριά τους στους επίδοξους προέδρους, αλλά δεν τους «δένουν», διότι κανείς προφανώς δεν τους συμβουλεύει εξ Ελλάδος.

Έτσι «αφήσαμε» προχθές τον ελληνοαμερικανό ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη να διακηρύσσει από το Bloomberg ότι «Η ΗΠΑ δεν πρέπει να χάσουν την Τουρκία»(!). Αν τον είχε καταλλήλως «δασκαλέψει» ένα εθνικό κέντρο παραγωγής μεγάλης πολιτικής, δεν θα το έλεγε ποτέ αυτό, αφού κάθε στήριξη της Τουρκίας υπονομεύει την ασφάλεια της Ελλάδος.

*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: