13.3.18

Κυρίαρχα τα Συλλαλητήρια, παυσίπονο η Novartis

Patria o Muerte = Πατρίδα ή Θάνατος
Τσε Γκεβάρα

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Και ξαφνικά στον βροντερό απόηχο των δύο Συλλαλητηρίων, όπου με την πάνδημη συμμετοχή του ο λαός αξίωσε να μην εκχωρηθεί στο αλβανοσκοπιανό μόρφωμα των Σκοπίων το ιερό όνομα της Μακεδονίας, φύτρωσε, μάλλον φυτεύτηκε το πάρτι του φαρμάκου. Μέγα βέβαια σκάνδαλο, αλλά σίγουρα γνωστό από καιρό σ’ αυτούς που για δικούς τους λόγους επέλεξαν τούτη την στιγμή για να το δημοσιοποιήσουν. 

Επειδή τρίζει το έδαφος κάτω από τα πόδια της Εξουσίας, η οποία έχει παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας με ένα μιας χρήσεως φύλλον συκής, στάχτη στα μάτια των Ελλήνων, πυροδοτήθηκε η έκρηξη του σκανδάλου τής Novartis. 

Προσανατολισμένη η ελληνική κοινή γνώμη στο μέγα θέμα της Μακεδονίας, πρέπει να της αποσπάσουν την προσοχή και να της δώσουν διατροφικό υποκατάστατο το όντως μέγα αλλά άλλης κλίμακας και άλλης προτεραιότητας σκάνδαλο του φαρμάκου. Οι αριθμοί του προκαλούν σοκ και δέος. Μας φόρτωσαν, μετά το 2000 ιδίως, διπλάσιο έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου κόστος φαρμάκου απώλεια ασφαλιστικών ταμείων 23 δισ. €. Μίζες εκατομμυρίων. 

Προμήθειες του Δημοσίου και Εξοπλιστικά Προγράμματα υπήρξαν αείποτε θερμοκήπια διαφθοράς. Άβατα για τους πολίτες τα δρώμενα των κρατικών προμηθειών. Εύλογη η απαίτησή τους να χυθεί άπλετο φως στους σκοτεινούς διαδρόμους τους. Αλλά εξ ίσου δικαιολογημένη η δυσπιστία τους στην μεθόδευση (καλυμμένοι μάρτυρες και προ παντός άκρως ύποπτη χρονική στιγμή).

Η δικονομική διαφοροποίηση των πολιτικών από τους πολίτες είναι απότοκος πολλαπλών προβλημάτων πολλά από τα οποία οδηγούν στο ακαταδίωκτο των εγκλημάτων των πολιτικών.

Ο γράφων στις κατά καιρούς αναθεωρήσεις του Συντάγματος δεν έπαυσε να επαναλαμβάνει την πρότασή του για δικονομική εξομοίωση των πολιτικών με τους πολίτες, αλλά συνάντησε πάντοτε αδιαπέραστο τείχος. Τελικά μόνο το ξέπλυμα μαύρου χρήματος υπόκειται στην συνήθη μακρά παραγραφή. Είναι γεγονός ότι έχει συσσωρευθεί πολλαπλή κόπρος Αυγείου. Από καιρό «κάτι σάπιο υπάρχει» στο πρώην βασίλειο της Ελλάδος, όπως κατά τον Άμλετ του Σαίξπηρ στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Χρειάζονται όμως Ηρακλείς για να την καθαρίσουν και οι νυν φιλοδοξούντες δεν πείθουν για την αποφασιστικότητα και την αμεροληψία τους.

Για την ώρα άλλωστε είναι απησχολημένοι με το κλείσιμο του σκοπιανού και αισθάνονται βαθιά ικανοποίηση γιατί ο Ζάεφ ξαναβάφτισε το αεροδρόμιο των Σκοπίων και ονόμασε «λεωφόρο Φιλίας» τον δρόμο τους για τη Θεσσαλονίκη (την οποία για να μην ξεχνιόμαστε, στα σχολικά τους βιβλία ονομάζουν, και θα εξακολουθήσουν να το κάνουν, πρωτεύουσά τους, ενώ ολόκληρο τον βορειοελλαδικό χώρο περιλαμβάνουν στην επικράτειά τους).

Οι Συριζαίοι τού 4%, τα «παιδιά» δεν θα θυμούνται από το σχολείο το «Ελευθερία ή θάνατος» των αγωνιστών της Επανάστασης του ’21, λόγω απορρόφησής τους στις καταλήψεις και άλλα συναφή αγωνίσματα, αλλά πρέπει να θυμούνται οπωσδήποτε το ταυτόσημο του ινδάλματός τους Ερνέστο Τσε Γκεβάρα «Patria o Muerte»=Πατρίδα ή θάνατος!

Οι εθνομηδενιστές μπερδεύουν κατά σύστημα τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό και ονομάζουν επιμόνως τον πατριωτισμό εθνικισμό για να τον σπιλώσουν.

Οι πολιτικές ελίτ, που παρακολουθούν «εκ του μακρόθεν τα γιγνόμενα» των Συλλαλητηρίων, ασφαλώς και ανησύχησαν και για το πλήθος και κυρίως για το πάθος των πολιτών, τους οποίους δεν τους έλεγχαν, δεν τους καθοδήγησαν και ασφαλώς δεν τους οδήγησαν εκεί. Οι πολίτες ήταν αυτόκλητοι. Τους πήγε εκεί η πατριωτική τους συνείδηση. Και πείσμωσαν. Και δεν πρόκειται να τους ηρεμήσει η …Novartis. Τα Συλλαλητήρια συγκροτήθηκαν ερήμην και σιωπηρώς εναντίον των πολιτικών και το εδώλιο, όπως και η κατηγορούσα αρχή, τους αφήνει μάλλον αδιάφορους. Τους καίει μόνον το ενδεχόμενο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Αυτό πασχίζουν να ματαιώσουν!

Ο Μίκης χάλασε τη σούπα των ανθρώπων της Εξουσίας. Γι’ αυτό συγκέντρωσε την «μήνιν» τους. Χωρίς αιδώ επιδόθηκαν σε μία παράφορη, αχαλίνωτη κατασυκοφάντηση του μεγάλου Έλληνα και διεθνούς εκτοπίσματος μουσουργού.

Τα κρατικά ΜΜΕ, που πληρώνονται ασφαλώς από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν εκεί, απέσχαν επιδεικτικά. Τα συστημικά ιδιωτικά επανέλαβαν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, την ίδια ατιμία που είχαν διαπράξει προηγουμένως στη Θεσσαλονίκη. Λαμπρή τιμητική εξαίρεση και πάλι το εκκλησιαστικό 4Ε που έφτασε την εικόνα του γεγονότος στα 4 σημεία του ορίζοντος και την φωνή των Ελλήνων που απαιτούν σεβασμό στην Αλήθεια, την Ιστορία, τη Μακεδονία, στα «ώτα Κυρίου Σαβαώθ».

Η Novartis μπορεί να αποτελέσει πρόσκαιρο παυσίπονο για την Κυβέρνηση, αλλά δεν πρόκειται να την σώσει από την οργή του Λαού.

Το νούμερο που διετάχθη να ανακοινώσει η Αστυνομία (140.000!!!) ενέπνευσε στους γελοιογράφους μας σπαρταριστά σκίτσα και προκαλεί θυμηδία σε όσους καταφέραμε πατείς με – πατώ σε να παραστούμε. Γελά μ’ αυτό και το … παρδαλό κατσίκι.

Έχει δίκιο ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης όταν γράφει: «Προχθές ο κόσμος μίλησε. Όχι οι βουλευτές, όχι οι πολιτικοί, όχι οι μιντιάρχες, όχι οι τραπεζίτες, αλλά ο κυρίαρχος λαός (…). Κυρίαρχος είναι μόνον ο λαός (…). Οι υπηρετούντες το λαό πρέπει όχι να ακούουν, αλλά καί να υπακούουν». 

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: