26.4.18

«Καθαρίστε από την πνευματική πανούκλα την Ελλάδα»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Δεν αποκλείεται οι σκοπιανοί να μας σώσουν από την προγραμματισμένη αυτοκτονία μας στο σκοπιανό. Ενδεικτική της εξέλιξης η προχθεσινή δήλωση Ζάεφ με την οποία απέρριψε το “erga omnes” της ονομασίας που θα συμφωνηθεί. Θα χρησιμοποιείται, είπε, μόνο σε διεθνές επίπεδο – προφανώς εννοεί μόνο στον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ! Και ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει το σύνταγμά τους!

Η ψυχρολουσία των δικών μας και πρωτίστως του μεγαλορρήμονος ΥπΕξ δεν έχει προηγούμενο. Ελπίζουμε μετά από αυτό το φιάσκο να βάλουν οι ημέτεροι τελεία και παύλα στις δυσώνυμες «διαπραγματεύσεις» με το βορεινό αλβανοσλαβικό μόρφωμα.

Και στο άλλο βορεινό μέτωπο πάμε από θρίαμβο σε …θρίαμβο. Δεν πρόλαβε ο αλβανός ΥπΕξ Μπουσάτι να επικαλεσθεί ως δείγμα σεβασμού της βορειοηπειρωτικής κοινότητας την μετάδοση του δελτίου ειδήσεων στην ελληνική και αυτή κατηργήθη από τον σταθμό της Κορυτσάς!

Προπετής και «αβερνίκωτος» ο Γεν. Γραμ. του ΝΑΤΟ Stoltenberg πηγαίνοντας στην Άγκυρα παρέστησε τον Πόντιο Πιλάτο. Οι ελληνοτουρκικές «διενέξεις» όπως ψευδονόμασε την αδίστακτη τουρκική επιθετικότητα εναντίον μας δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ και πρέπει να διευθετηθούν ανάμεσα στη Τουρκία και την Ελλάδα. Και ο απίστευτος νατοϊκός εκθείασε το τηλεφώνημα Γιλντιρίμ προς Τσίπρα, εξ αφορμής του θλιβερού περιστατικού του θανάτου του αεροπόρου μας στο Αιγαίο, όπου οι πανάθλιοι μας υποχρεώνουν σε αδιάκοπες άκρως επικίνδυνες αναχαιτίσεις με τις διαρκείς παραβιάσεις τους. Άρα είναι τουλάχιστον ηθικοί αυτουργοί του συμβάντος. Αλλά ο ο αθεόφοβος Στόλτενμπεργκ ζήτησε από τους νατοϊκούς συμμάχους να παράσχουν «μεγαλύτερη στήριξη στην Τουρκία»!

Πώς μπορεί με τέτοιες ηγεσίες ο κόσμος να πάει μπροστά, να γίνει καλύτερος; Κάποιοι μιλούν για σχετική αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο τις τελευταίες μέρες. Και ενώ ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ευκαίρως, ακαίρως επαναλαμβάνει ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο, ο ρώσος συνάδελφός του στην Αθήνα Αντρέι Μάσλωφ «δεν βλέπει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο». Μήπως όμως ήταν ολότελα συμπτωματική η όποια ύφεση της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς νέα ρητορική έξαρση από Γιλντιρίμ και παρατρεχάμενούς του προέκυψε εξ αφορμής αδιευκρίνητου περιστατικού για την σημαία στη νησίδα «Ανθρωποφάς;

Αυτό πάντως που όφειλαν να πράξουν οι αμερικανοί και οι νατοϊκοί σύμμαχοι το έκανε ίσως ο «εχθρός» τους. Άξιος ο μισθός του!

Διαβάζουμε τις ακατάσχετες φλυαρίες ξένων διπλωματών που μας ψέγουν διότι κατ’ αυτούς μία δυτική χώρα όπως η Ελλάδα που διεκδικεί περιφερειακό ρόλο και συμμετοχή στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων δεν μπορεί, λένε, να αλληθωρίζει ταυτόχρονα προς τη Ρωσία. Απάντηση η Ελλάδα είναι αείποτε ο πιστότερος σύμμαχος της Δύσεως και αυτό είναι αυταπόδεικτο από τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο λαός της για το «χατήρι» της Δύσεως. Αν όμως η Δύση φαντάζεται ότι θα κατευνάσει τον τούρκο αναλώμασι της Ελλάδος και της Κύπρου, αυτό είναι παράλογο να της ζητηθεί και ηλίθιο να το δεχθεί. Είμαστε στο επίκεντρο γεωπολιτικών ανακατατάξεων που συντελούνται ραγδαία γύρω μας. Και όπως τα προηγούμενα χρόνια μείναμε έξω από τη σύγκρουση των υπερδυνάμεων, πρέπει να περιφρουρήσουμε ως κόρην οφθαλμού αυτή τη σχετική αυτονομία μας όσο και αν αυτό είναι δύσκολο. Να επικαιροποιήσουμε και συστηματοποιήσουμε τις συμμαχίες μας και να αναβαθμίσουμε την εθνικοαμυντική μας ικανότητα. Το πολιτικό προσωπικό ασχέτως ατομικών του αδυναμιών πρέπει να αναζητήσει τους αρίστους και τους γενναίους στους οποίους πρέπει να εμπιστευθεί τομείς επειγουσών και απαραιτήτων δράσεων.

Αυτή η επινόηση των χημικών της Συρίας μάς εμβάλλει σε πολλές υποψίες. Η επίκληση χημικών που κατείχε δήθεν ο Σαντάμ Χουσεϊν, κατηγορία καθ’ ολοκληρίαν ψευδής, χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα της αμερικανοβρεττανικής επέμβασης στο Ιράκ.

Αργότερα το ίδιο παραμύθι στήθηκε για την Λιβύη και τον Καντάφι. Ο Καντάφι εκτελέστηκε και η Λιβύη παραδόθηκε στο χάος όπου εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι βυθισμένη.

Στην αρχή της κρίσης στη Συρία, όταν πρωταγωνιστούσαν Σαουδάραβες, Καταριανοί και Τούρκοι για να σύρουν τις ΗΠΑ στο παιχνίδι, κατήγγειλαν τον Άσσαντ ότι διαθέτει χημικά. Αυτά, όποια μάλλον ασήμαντα ο Σύρος πρόεδρος τα παρέδωσε και απεσοβήθη προσώρας τότε η νατοϊκή επέμβαση. Τα πράγματα περιεπλάκησαν ξανά με τους νέους συσχετισμούς. Ο τούρκος το παίζει «ενδιάμεσος», είναι και με τον Πούτιν (Ιράν + Χεζμπολάχ) και με τους Αμερικανούς (οι οποίοι όμως ενισχύουν τους Κούρδους). Εδώ ξαναγυρίσαμε στο πρόβλημα των χημικών, ως αιτία, ή αφορμή, της αμερικανονατοϊκής επίθεσης, τα οποία ωστόσο δεν αποδεικνύονται.

Είθε να πρυτανεύσει η εναπομένουσα (;) κοινή λογική. Ο Πλάτων έλεγε: «Εις φρονών μυρίων μη φρονούντων κρείττων εστίν» (=Ένας φρόνιμος είναι ανώτερος από μυρίους άφρονες) «Και τούτον άρχειν δει, τους δ’ άρχεσθαι» (=Και αυτός πρέπει να κυβερνά, ενώ εκείνοι να άρχονται).

Τίμιος με την αλήθεια ο Στάθης (13.4.2018) ξεσπαθώνει:

« Οι δύο κρίσεις που βυσσοδομούν, η μία μέσα στη χώρα και η άλλη γύρω απ’ τη χώρα, μάλιστα διττή, αποδεικνύουν (και υποδεικνύουν) ότι η Ελλάδα χρειάζεται διαφορετικά μεγέθη στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, μεγέθη πολύ σημαντικότερα από τιςκλίκες των ανδρεικέλων που εναλλάσσονται ως γκαουλάιτερ άλλων στο Πραιτόριο του προτεκτοράτου».

Καθαρός, που δεν χάριζε κανενός κάστανα, ο Φώτης Κόντογλου, τον δανείζομαι από τον φίλο Δημήτρη Νατσιό:

«Καθαρίστε από την πνευματική πανούκλα την δυστυχισμένη την Ελλάδα, για να μπορέσουνε να δουλέψουνε οι άξιοι δουλευταράδες. Τα σκουλήκια, για να σώσουνε την τιποτένια ύπαρξή τους, δεν αφήνουνε καμμιά ψυχή άξια να ορθοποδήσει, από συμφέρον κι από φθόνο. Όλοι οι πνευματικοί σαλταδόροι έχουνε πιάσει τα πόστα. Και είναι δεμένοι μεταξύ τους, όπως είναι οι κάμπιες κολλημένες η μια πάνω στην άλλη. Μόλις τις χωρίσει κανένας ψοφάνε. Έτσι πρέπει να γίνει και με τις ανθρωποκάμπιες που μαραζώνουνε το ολόδροσο πνευματικό δέντρο της φυλής μας».

Από το στόμα του και στου Θεού τ’ αυτί…

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: