28.5.18

Οι 300της Βουλής χρεώνονται την ανατροπή τυχόν υπογραφής

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Η Κυβέρνηση φτάνει – έφτασε σε συμφωνία με τα Σκόπια. Ως μη όφειλε. Έφτασε ποδοπατώντας όλες τις διακηρυγμένες ως τώρα γραμμές της, κόκκινες, κίτρινες και ολόκληρης της ίριδας. Στην αρχή διέρρευσε ότι θ υπογράψουν «διεθνή συμφωνία – πλαίσιο» με εγγύηση ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ (νάχαμε να λέγαμε…). Οι γείτονες όμως θα λάβουν προένταξη σε ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Στα δύο χρόνια που θα ακολουθήσουν υποτίθεται ότι θα ικανοποιήσουν την ελληνική πλευρά με την νέα ονομασία, άγνωστο ποια και πόσο νέα, στην οποία πάντοτε θα μένει κορώνα το «Μακεδονία» μαζί και ένα ψιλολόϊ με το πολυθρύλητο, άνευ αντικρίσματος,ergaomnes. Μην ψάχνετε τώρα για αλυτρωτισμούς, επεκτατισμούς κ.τ.τ.

Δια τους ειδότας (στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται ορισμένοι συνταγματολόγοι) αυτή η διεθνής συμφωνία είναι leximperfecta (ατελής νόμος, δηλ. η παραβίασή του δεν συνεπάγεται καμία κύρωση). Εφ’ ω και επιφωνεί κανείς μαζί με το Κικέρωνα“otemporaomores” (ώ καιροίώ ήθη). 

Επίκειται μία Σύνοδος Λονδίνου (9-10/7). Πρόκειται για το νόθο κατασκεύασμα της Μέρκελ (2014) για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου εκλήθησαν άσχετες με την περιοχή χώρες, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, αλλά η καγκελάριος «ξέχασε» να καλέσει την Ελλάδα, ηγέτιδα φύσει και θέσει των Βαλκανίων. Η νέα «λύση» τώρα ονομάζεται «Ενδιάμεση Συμφωνία». Άπαγε της βλασφημίας, γιατί η δυστυχώς ισχύουσα ακόμη λόγω ελλαδικής εξηλιθίωσης προηγούμενη,είναι κουρελού εξ αιτίας των συνεχών σκοπιανικών παραβιάσεών της. Πρόκειται για μια εξαπάτηση της Ελλάδος αν δεχθεί την υποταγή της αυτή και είναι ισοδύναμη με ήττα της σε πόλεμο. Ποιά; Η Ελλάδα που πολέμησε και κατανίκησε τον Μουσολίνι και αντιστάθηκε ηρωικά στον Χίτλερ. Ευελπιστούμε ότι την ύστατη στιγμή «εις εαυτόν ερχόμενος» ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει τα άσματα των φιλοσκοπιανών Σειρήνων και δεν θα υπογράψει.

Αν ωστόσο υποκύψει, την ανατροπή του γεγονότος χρεώνονται οι 300 της Βουλής. Όλων των κομμάτων οι οποίοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι «την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν, αλλά τον προδότην ουδείς». Φυσικά, αν ο μη γένοιτο πάνε σε υπογραφή πρέπει να βρουν τουλάχιστον ένα απόθεμα εντιμότητας και να παραπέμψουν το ζήτημα στο Λαό με Δημοψήφισμα.

Δυστυχώς στην ελληνική αγορά, όπως εύστοχα σημειώνει ο Στάθης (12.5.18) «οι χαρακτηρισμοί είναι περισσότεροι από τους πολίτες. Αντισημίτης, ισλαμοφοβικός,λαϊκιστής, ρατσιστής, ομοφοβικός, φονταμενταλιστής, μπορεί να ανακηρυχθεί ο κάθε ενοχλητικός από οποιουσδήποτε γελοίους».

Στην Κύπρο ο αγώνας και η αγωνία του Ελληνισμού είναι να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο διέλευσης (παράλληλης ή αποκλειστικής) του αγωγού αερίου από Τουρκία και να γίνει πραγματικότητα μια ώρα αρχήτερα ο EastMed.Αλλά ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κάνοντας πλάτες του Ακιντζίκαι του Ερντογάν αξιώνει να περάσει ο αγωγός απ’ την Τουρκία! Μωραίνει Κύριος…

Οι ανά τον κόσμο εραστές της περιλάλητης πολιτικής ορθότητας (που συνιστά κατά συνθήκην ψεύδος) κατατάσσουν τον πρόεδρο της Ουγγαρίας Όρμπαν στους «ακραίους». Πέστε μου τίμια τι ακραίο εντοπίζετε στο παρακάτω απόσπασμα δημόσιας ομιλίας του ανδρός: (15/3/18):«Οι Βρυξέλλες δεν υπερασπίζονται την Ευρώπη. Θέλουν σε μερικές δεκαετίες, με δική μας ελεύθερη βούληση, να δώσουμε τη χώρα μας σε άλλους: αλλοδαπούς από άλλα μέρη του κόσμου που δεν μιλούν τη γλώσσα μας, δεν σέβονται τον πολιτισμό μας, τους νόμους μας και τους τρόπους ζωής μας και θέλουν να αντικαταστήσουν τους δικούς μας με τους δικούς τους. Εκείνοι που δεν σταματούν τη μετανάστευση στα σύνορά τους εξαφανίζονται (…). Διώξαμε τον σουλτάνο και τους γενιτσάρους του, διώξαμε τον αυτοκράτορα των Αψβούργων και τους στρατιώτες του, τους Σοβιετικούς και τους συντρόφους τους, και τώρα θα διώξουμε και τον Soros και τα δίκτυά του και του ζητούμε να επιστρέψει στην Αμερική»! [ Τά μάζεψε κι έφυγε άρον, άρον για Βερολίνο].

Συγκρίνετε τώρα τη διαφορά θέσεων από τον μετανεωτερικόΕμ. Μακρόν ο οποίος σε ομιλία του, μάλιστα σε καθολικούς επισκόπους (10/4/18) είπε τα εξής αλλόκοτα: «ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΡΙΖΕΣ, γιατί αυτές μπορεί να έχουν πεθάνει για τα καλά» (cenesontpaslesracinessquiimportent, carellespeuventaussibienetremortes). Και ολοκλήρωσε: «Aυτό που ενδιαφέρει είναι η ικμάδα και είμαι πεπεισμένος ότι η καθολική ικμάδα θα συνεχίσει σήμερα και πάντα να ζωογονεί το έθνος μας».

Πιθανόν από τακτ προς το αξίωμά του οι καθολικοί επίσκοποι συνομιλητές του δεν τον αποστόμωσαν με την Παραβολή του Σπορέως: Και οι σπόροι που έπεσαν «επί τα πετρώδη, όπου ουκ είχε γηνπολλήν (…) και διά το μη έχειν ρίζανεξηράνθη»(Ματθ. 13,6). Χωρίς ρίζες ξεραίνονται τα πάντα κύριε Μακρόν!

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: