28.5.18

Βρυξέλλες – Βερολίνο δεν υπερασπίζονται την ΕυρώπηΤου Στέλιου Παπαθεμελή*Επίμονο ζητούμενο, κατ’ εξοχήν σε περιόδους κρίσης όπως η παρούσα, είναι η διακομματική συνεννόηση στα μείζονα θέματα. Διακομματική συναίνεση για ό,τι είναι αληθινό, άρα εθνικό κατά τον Σολωμό.

Διακομματική συναίνεση για ό,τι κακό, άσχημο, άπρεπο, ευτελές, αρνητικό είναι έκπτωση, κατάπτωση, οπισθοδρόμηση.

Με την ψήφο ηχηρών ονομάτων της αντιπολίτευσης, επί το ποιητικότερον «κυμβάλων αλαλαζόντων», υπερψηφίστηκε το νομοθετικό εξάμβλωμα περί της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι μεταμοντέρνοι του παγκοσμιοκρατικού συστήματος παλεύουν με νύχια και με δόντια χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο για να διαλύσουν το ανθεκτικότερο κύτταρο των κοινωνιών, την οικογένεια. Δεν θα τα καταφέρουν, όσο και αν λιγοστεύουν οι αντιστάσεις της κοινωνίας. Η Εκκλησία η οποία σε ηθικά εμπόλεμες καταστάσεις τάσσεται στην πρώτη γραμμή μάχης είπε μεν τον πρέποντα λόγον αποστρεφόμενη την «επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα της ανάπτυξής τους μέσα σε φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας» αλλά οι ιεράρχες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το πλήρωμα της Εκκλησίας, βάλλεται πανταχόθεν. Εκτροχιάστηκαν τα πάντα και οι πνευματικοί ταγοί δεν έχουν την πολυτέλεια για έναν «ήρεμον και ησύχιον βίον». Οφείλουν να δράσουν «πολεμικά». Οι απόλεμες ανακοινώσεις, όσο σωστές και αν είναι, δεν ωφελούν σε τίποτε αν οι ταγοί δεν ζωσθούν τα πνευματικά τους άρματα.

Το κοινό Συνέδριο που οργάνωσαν πρόσφατα στην Ουάσιγκτον το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή με αντικείμενο την Τριμερή Διακρατική Συνεργασία Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ είναι μια σημαντική πρόοδος για τον ουσιαστικό επηρεασμό των αμερικανικών κέντρων αποφάσεων.

Το αμερικανοεβραϊκό λόμπυ είχε μέχρι πρότινος και επί έτη μακρά εργασθεί αόκνως υπέρ των τουρκικών συμφερόντων από τα οποία ασφαλώς και έχει αποστασιοποιηθεί λόγω των εξελίξεων των τουρκοισραηλινών σχέσεων. Είναι ώρα να αξιοποιήσουμε όλη την τεχνογνωσία του και την συνδρομή του προς κοινόν όφελος.

Οι ανά τον κόσμο εραστές της περιλάλητης πολιτικής ορθότητας (που συνιστά κατά συνθήκην ψεύδος) κατατάσσουν τον πρόεδρο της Ουγγαρίας Όρμπαν στους «ακραίους». Πέστε μου τίμια τι ακραίο εντοπίζετε στο παρακάτω απόσπασμα δημόσιας ομιλίας του ανδρός: (15/3/18):

«Οι Βρυξέλλες δεν υπερασπίζονται την Ευρώπη. Θέλουν σε μερικές δεκαετίες, με δική μας ελεύθερη βούληση, να δώσουμε τη χώρα μας σε άλλους: αλλοδαπούς από άλλα μέρη του κόσμου που δεν μιλούν τη γλώσσα μας, δεν σέβονται τον πολιτισμό μας, τους νόμους μας και τους τρόπους ζωής μας και θέλουν να αντικαταστήσουν τους δικούς μας με τους δικούς τους. Εκείνοι που δεν σταματούν τη μετανάστευση στα σύνορά τους εξαφανίζονται (…). Διώξαμε τον σουλτάνο και τους γενιτσάρους του, διώξαμε τον αυτοκράτορα των Αψβούργων και τους στρατιώτες του, τους Σοβιετικούς και τους συντρόφους τους, και τώρα θα διώξουμε και τον Σόρος και τα δίκτυά του και τον ζητούμε να επιστρέψει στην Αμερική»!

Και συγκρίνετε τη διαφορά θέσεων από τον μετανεωτερικό Εμ. Μακρόν ο οποίος σε ομιλία του, μάλιστα σε καθολικούς επισκόπους (10/4/18) είπε τα εξής αλλόκοτα: «ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΡΙΖΕΣ, γιατί αυτές μπορεί να έχουν πεθάνει για τα καλά» (ce ne sont pas les raciness qui importent,car elles peuvent aussi bien etre mortes). Και συνέχισε: «Aυτό που ενδιαφέρει είναι η ικμάδα και είμαι πεπεισμένος ότι η καθολική ικμάδα θα συνεχίσει σήμερα και πάντα να ζωογονεί το έθνος μας».

Κάποιος να τον νουθετήσει ότι χωρίς ρίζες καμία ικμάδα δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε καθολική, ούτε ορθόδοξη, ούτε ουδέτερη.

Τα 50 χρόνια του Μάη του ‘68 αναθυμήθηκαν αυτές τις μέρες πολιτικολογούντες λογογράφοι. Ειπώθηκαν διθύραμβοι για τα περίφημα «απαγορεύεται το απαγορεύεται», «απολαύστε χωρίς όρια» κ.τ.τ. Αλλά ασκήθηκε και σοβαρή κριτική όπως αυτή του Ρενέ ντε Καστελνώ:

«… Τους ήξερα όλους, τους Κον-Μπεντίτ, τους Γκουπίλ, τους Γλυκσμάν, τους Κεσλέρ, τους Ζεσμάρ, τους Ζουλύ, τους Πλενέλ, και πολλούς άλλους [τουλάχιστον δύο, οι Ζουλύ και Πλενέλ στελέχωσαν μέσα ενημέρωσης παγκόσμιας αναφοράς και είναι και σήμερα διαμορφωτές της κοινής γνώμης]. Τους άκουσα όλους αυτούς που κοκορεύονται σήμερα, κακόμοιροι υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού, μαχητικοί νεοσυντηρητικοί, τυφλοί υποστηρικτές της αμερικανικής πειρατείας στη Μέση Ανατολή… Και μη μου πείτε ότι έχουν αλλάξει. Τέτοιοι ήταν πάντα, με τον ισχυρό, ασκώντας το δοκιμασμένο δίπορτο: πρώτα προβοκάτσια και μετά προδοσία (με εξαίρεση των Αλαίν Κριβίν). Το χειρότερο είναι ότι όλοι τους είναι φιλοπόλεμοι και συνήθως ζητούν με μεγαλόστομες κραυγές το βομβαρδισμό και τη σφαγή πολιτών [Κάτι ξέρουμε και στην Ελλάδα για το ποιοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, υποστήριζαν τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, πριν λίγα χρόνια ]. Πολλές εικόνες των διαδηλώσεων του 68 επανεμφανίζονται σήμερα και σας καλώ να κάνετε ένα μικρό διασκεδαστικό παιχνίδι. Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε ανάμεσα σε αυτούς που βροντοφώναζαν, ποιοι λιβάνιζαν την «Πολιτιστική Επανάσταση», ποιοι σας έδιναν καθημερινά μαθήματα Μαρξισμού-Λενινισμού, και ποιοί στη συνέχεια τα ‘’κονόμησαν’’. (Ρενέ ντε Καστελνώ, vududroit.com, 12-4-18) [Τα παραθέματα, μεταφ. Ε. Νιάνιος]. 

Τα νεαρά Βελγόπουλα της Γάνδης επαναστάτησαν στο άκουσμα της απόφασης ότι καταργείται το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Η Κυβέρνησή τους αναγκάσθηκε να πάρει πίσω την επίμαχη απόφαση. Έτσι οι Βέλγοι μαθητές θα συνεχίσουν να σπουδάζουν τους Κλασσικούς μας, ενώ εμείς από καιρό τους έχουμε κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Από τη Γάνδη μάθημα και κόλαφος κατά των ιθυνόντων της Παιδείας μας.

Οι ειδήσεις λένε ότι επίκειται συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ για να στέψουν από κοινού τη «λύση» του σκοπιανού. Αν αυτό αληθεύει θα πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κατά κράτος ήττα του Ελληνισμού, χωρίς πόλεμο και από ένα ποσοτικά και ποιοτικά ασύντακτο μόρφωμα το οποίο θα λάβει έτσι αβρόχοις ποσί με μόνη τη συνδρομή των πρεσβειών ΗΠΑ – Γερμανίας τον αδιαπραγμάτευτο ελληνικό τίτλο Μακεδονία – Μακεδόνες.

Θα θυμίσουμε ότι όλος ο κόσμος να τους βαφτίσει Μακεδονία δεν θα γίνουν ποτέ Μακεδονία – Μακεδόνες παρά αν μπει ελληνική υπογραφή.

Δικαιολογημένο το προχθεσινό ξέσπασμα των Παμμακεδονικών Ενώσεων του Εξωτερικού που απευθυνόμενες στον έλληνα ΥπΕξ τον καλούν με εκ βαθέων κραυγή: «Σταματήστε να μας εξευτελίζετε». Και του υποδεικνύουν σοφά ότι: «Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις σ’ αυτό το σημείο και να σταματήσετε να εξευτελίζετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, με την υποχωρητικότητα και την εμμονή σας να χαρίσετε το όνομα “Μακεδονία” στους σλάβους των Σκοπίων».

Να γνωρίζουν πάντως όλοι ότι ο Λαός δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια…

Και μια υπόμνηση ουσίας διά χειρός Γιάννη Ρίτσου:

«Και πάντα απ’ τον Θεό μας /
μια κλωστή μονάχα μας χωρίζει /
και τύφλωση και θάνατο /
σημαίνει αν θα την κόψεις». Θα την κόψουν;


Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: