28.5.18

Η Γερμανία, χωρίς τύψεις, δίνει πολεμικά υποβρύχια στον τούρκο δικτάτορα

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Η πρόσφατη σύνοδος Κορυφής Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ επιβεβαίωσε την θέληση των τριών να συσφίξουν περαιτέρω την αρξάμενη συνεργασία τους, στον ενεργειακό οπωσδήποτε, αλλά και σε άλλες δράσεις.

Έχει σημασία ότι αποκλείσθηκε και αύθις ο εναλλακτικός αγωγός προς Τουρκία, χωρίς ωστόσο να καταστεί αμετάκλητος ο EastMed.

Παρότι ο Ερντογάν τους έχει «φτύσει», οι Ισραηλινοί ως διεθνείς παίκτες ευελπιστούν να τα «ξαναβρούν». Αμ δε…

Στο μεταξύ οι ιστορικά άφιλοι απέναντι στον Ελληνισμό Γερμανοί (άλλο ο θαυμασμός προηγούμενων γενιών τους στα ελληνοκλασικά γράμματα. [Πού είσαι Γκαίτε να τους δεις εσύ που τους δίδασκες: α) «Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τους ανθρώπους είναι η Ελλάς για την ανθρωπότητα». β) «Μισώ κάθε αγυρτεία σαν την αμαρτία, αλλά περισσότερο την πολιτική αγυρτεία, που οδηγεί στην αθλιότητα και την καταστροφή εκατομμυρίων λαού»]).

Από την μνημονιακή συμφορά που φροντίδι και ενεργεία κατ’ εξοχήν της Γερμανίας επλήγη ο ελληνικός λαός, το Βερολίνο κέρδισε τουλάχιστον 50 δισ. €. Οι Φαρισαίοι υποκριταί αδηφάγοι δεν ικανοποιήθηκαν μ’ αυτό και μολονότι η καγκελάριος έχει, προφανώς για τα μάτια του κόσμου, καταγγείλει ως δικτάτορα τον ισλαμιστή της Άγκυρας, χωρίς καμία τύψη τον εφοδιάζει τώρα με 6 υποβρύχια τουρκογερμανικής συμπαραγωγής. Όπως μετέδωσε (8/5/18) το γερμανικό πρακτορείο ARD «σε αυτή την περιοχή της έντασης παραδίδει η γερμανική επιχείρηση ΤΚΜSυποβρύχια στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Έξι υποβρύχια συμπαραγωγής με τουρκική επιχείρηση».

Η εκπρόσωπος του αριστερού Linkeκατήγγειλε (υπάρχει και ορθοτομούσα τόνλόγον της αληθείας αριστερά…) «τα υποβρύχια που εξάγονται από την Γερμανία (…) είναι σχεδόν τέλεια επιθετικά όπλα για την τουρκική πολιτική στη Μεσόγειο». Εμάς μάς «φέσωσαν» παλαιότερα τα περιβόητα «υποβρύχια που γέρνουν».

Η παρ’ ημίν κυβερνώσα αριστερά έχει αμέριστη την εμπιστοσύνη των αλλοεθνών πατρώνων της Αμερικανών, Γερμανών και πάντων των υπολοίπων.

Οι ξένες πρωτεύουσες δεν ενοχλούνται από την εσωτερική κακοδιαχείριση του κράτους εφόσον εξυπηρετούνται όλα τα χατίρια τους. Επομένως δεν πρόκειται να συγκινηθούν από τους αθρόους κομματικούς διορισμούς, τις συστηματικές ακυρώσεις προστίμων και εν γένει απ’ ό,τι ονομάζεται κομματικό κράτος. Εφ’ ω και αυτό λαμβάνει εσχάτως τρομακτικές διαστάσεις.

ΜετοκόλποτούGoldenVisaProgrammeτούρκοι επιχειρηματίες αγόρασαν το τελευταίο 18μηνο διακόσια πενήντα ακίνητα εξασφαλίζοντας έτσι άδεια παραμονής και ελευθερίες Σέγκεν!

Η αντιεγκληματική πολιτική μιας χώρας προσδιορίζεται από το επίπεδο πολιτισμού της και τις αξίες που υπηρετεί. 

Ο Πλάτων στον Γοργία του (28,475Ε) αποφαίνεται ότι είναι δυστυχής ο εγκληματίας, αυτός που κάνει την αδικία, ή είναι άδικος από την φύση του («ο αδικών τε και ο άδικος πάντως μεν άθλιος»), δυστυχέστερος όμως είναι όταν διαφεύγει τη δικαιοσύνη και γλιτώνει απ’ την τιμωρία («αθλιότεροςμέντοι εάν μη διδώ δίκην, μηδέτυγχάνη τιμωρίας αδικών»). 

Με τον νόμο 4322/2015 και με το αφελές, αντιεπιστημονικό και εξωπραγματικό ιδεολόγημα αποσυμφόρησης των φυλακών απελύθησαν κρατούμενοι που εξέτισαν το 1/10 για ποινές μέχρι 3 ετών, το 1/5 για ποινές μέχρι 5 ετών, τα 2/5 για ποινές μέχρι 10 ετών και ποινές άνω των 10 ετών με τη συμπλήρωση του 1/3. Με τις χαριστικές αυτές ρυθμίσεις απελύθηκαν από τις φυλακές στα τρία χρόνια ισχύος του νόμου 12.593 και το 2017 4.027, όπου συναριθμούνται 41 κατάδικοι για ανθρωποκτονίες, 320 για ληστείες και 630 για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Με την έξοδο από τις φυλακές κακοποιών αδιακρίτως επικινδυνότητας, το οργανωμένο έγκλημα έμεινε και εξακολουθεί να μένει ατιμώρητον.

Τελικά οι δικαστές δεν έχουν λόγο να δικάζουν, αφού η πολιτεία δεν σέβεται τις αποφάσεις τους, οι διωκτικές αρχές δεν έχουν λόγο να μάχονται το έγκλημα, αφού πολιτεία ακυρώνει defacto τις διώξεις και από την άλλη αντί να προαγάγει την επανένταξη των κρατουμένων τους ξαναστέλνει να συνεχίσουν την κακοποιό τους δράση και αυτό τελικώς κάνουν, αφού περάσουν και το προχωρημένο σεμινάριο των φυλακών.

Χρέος της πολιτείας δεν είναι να καταστρέψει τον εγκληματία, αλλά να τον επαναφέρει «εις επίγνωσιν αληθείας» (Α’ Τιμόθ. 2,4). Δυστυχώς όμως οι φυλακές κατάντησαν φροντιστήρια ανώτατης εκπαίδευσης του εγκλήματος. Και αυτό είναι το μείζον έγκλημα.

Είναι έκδηλες οι κραυγές αγωνίας σοβαρών στελεχών της Δικαιοσύνης, οι οποίοι επισημαίνουν με πόνον ψυχής ότι ο νομοθετικός εκμηδενισμός των ποινών που επιβάλλουν τα δικαστήρια, εκτός του άκρως προβληματικού της συνταγματικής συμβατότητας, συνιστά κραυγαλέα ατιμωρησία. Ατιμωρησία που πρωτίστως γνωρίζουν και αξιοποιούν οι κακοποιοί (Γρ. Πεπόνης, Εισαγ. Εφετών, Καθημερινή 6/5/18).

Στους 4.077 αποφυλακισθέντες του ν. Παρασκευόπουλου το 2017, 41 αφορούν ανθρωποκτονίες και 320 ληστείες. Και εδώ λειτουργεί ο νόμος ανακύκλωσης των εγκληματιών. Συμφέροντα διαπλεκομένων και ιδεοληψίες ιθυνόντων μετατρέπουν τους ποινικούς νόμους σε legesimperfectae, ατελείς νόμους που η παραβίασή τους δεν συνεπάγεται καμία κύρωση, τελικά μη νόμους..!

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: