28.5.18

Αξίζει όντως καλύτερη μοίρα στους Έλληνες.

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Το ξέσπασμα του τιμημένου Νίκου Γκάλη τσακίζει κόκκαλα:«…είμαι αθλητής και κάποιοι δεν είναι δημοσιογράφοι.Δεν είμαι πολιτικός και κάποιοι δεν θα έπρεπε να είναι πολιτικοί. Δεν θα βρίσκομαι σε κανένα ψηφοδέλτιο κανενός κόμματος και κάποιοι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται (…). Στους Έλληνες αξίζει μια καλύτερη μοίρα».
Αξίζει όντως καλύτερη μοίρα στους Έλληνες.
Αμείλικτοι αριθμοί, θλιβερός απολογισμός: Φορτωθήκαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια 856.723 (λαθρο)μετανάστες που μάς τους έφεραν αδρά πληρωμένοι τούρκοι διακινητές. Ελάχιστοι από αυτούς προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και είναι πρόσφυγες. Ο σουλτάνος έχει βρει τον Έβρο ανοιχτό δρόμο για να καθιστά άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα το πρόβλημα της Ελλάδος άλυτο.
Ηλιθίως, παλαιότερα λόγω αβελτηρίας και αργότερο λόγω ιδεοληψίας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ο Φράχτης του Έβρου.
Αυτοί μάς ήρθαν - και θα μάς έρχονται – σωρηδόν και άλλοι και άλλοι. Αλλά οι δικοί μας παίρνουν των ομματιών τους και φεύγουν, φεύγουν. Ξενιτεύτηκαν στα  οκτάχρονα της κρίσης με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ 762.609. Το 57% στις παραγωγικότερες ηλικίες των 20 - 39 ετών. Και απ’ αυτούς η  πολυπληθέστερη ομάδα, αυτή των 25 – 29 ετών,  150.000. Ανησυχεί κανείς; Πονά κανείς; Θα λογοδοτήσει κανείς;
Οι κρατούντες πανηγυρίζουν για κάποιους απίθανους αριθμούς που τους υποβάλλουν μάλιστα σε ανάποδη ανάγνωση. Π.χ. το περιλάλητο υπερπλεόνασμα. Μας ζητούσαν 1,75% και τους προσφέραμε με το αίμα της ψυχής μας 4,2% ! Δεν ακούσαμε βεβαίως ευχαριστώ γι’ αυτό.
Εφαρμόζουν επί του λαού την πολιτική του Νασρεντίν Χότζα. Τον «μαθαίνουν» να μην τρώει, όπως ανατολίτης το υποζύγιό του. Ο Χότζας ελάττωνε κάθε μέρα το σιτηρέσιο του ζώου του και ήταν ενθουσιασμένος γιατί το τετράποδο άντεχε τις απανωτές περικοπές της τροφής. Ώσπου το γαϊδουράκι δεν άντεξε και τα τίναξε.
Και ο ανατολίτης θυμόσοφος στους γνωστούς του που πήγαν να τον παρηγορήσουν αναφώνησε το σπαραξικάρδιο: «Τί ατυχία! Πάνω που έμαθα τον γάιδαρο να μην τρώει, ψόφησε»!
Αυτό ήταν το υπερπλεόνασμα του Χότζα. Της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ίδωμεν!
Παρόμοια περίοδο κρίσης, αυτήν του 1878-98, ο Σουρής με το ασύγκριτο χιούμορ του τη σχολίασε:
«Επειδή καιρούς το Έθνος δυστυχίας διατρέχει,
επειδή ελπίς καμία δεν υπάρχει κατ’ αυτάς,
επειδή και το Ταμείον εις δαπάνας δεν αντέχει
καταργούμεν τας πρεσβείας και αυτούς τους πρεσβευτάς»(…).
Επειδή στας θέσεις όλας απαιτούνται και προσόντα,
καταργούμεν και τας θέσεις τας μικράς και ανωτέρας,
και προστάζομεν καθέναν βουλευτήν αποτυχόντα,
να εργάζεται δι’ όλης της νυκτός και της ημέρας,
δίχως καν λεπτό να παίρνει…καταργούμε δε προσέτι
και το δίκαιον ακόμη και το…άδικον ρουσφέτι.(…)
Κι επιτρέπομεν μονάχα εις το Κράτος ένα σπίτι,
το λαμπρόνφρενοκομείον του ΖωρζήΔρομοκαϊτη».

Στο μεταξύ λιγοστεύουμε επικινδύνως μέχρις εξαφανίσεως. Το 2017 είχαμε γεννήσεις 38.000 λιγότερες από τους θανάτους. Οι ειδικοί μάς προειδοποιούν ότι με αυτούς τους δημογραφικούς ρυθμούς το 2050 θα συρρικνωθούμε στα 6,5 εκατ. Εφιαλτική εκδοχή τού finisGreciae. Μιλάμε για μια χώρα που απάθεια, αδράνεια και αυτοσχεδιασμοί των διοικούντων την έχουν καταντήσει ελευθέρας εισόδου και ελευθέρας «βοσκής». Στα σύνορά μας δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Όποιος θέλει μπαίνει ανεξέλεγκτα. Το Λιμενικό λειτουργεί ως ναυαγοσώστης για κάθε πλεούμενο που θέλει να αποβιβάσει αγνώστους «εισβολείς».Οι καταφεύγοντες είναι δασκαλεμένοι.Ξέρουνκαλά το μάθημα: «Αιτούνται άσυλο». Τα υπόλοιπα είναι της κακόφημης Ευρωπαϊκής Οδηγίας η οποία είχε κύρος όσο οι  Ευρωενωσιακοί αποδέχονταν  την μετεγκατάσταση.
Εμείς ανοήτως, αντί τότε να αναστείλουμε την εφαρμογή της Οδηγίας, την φορτωθήκαμε αναλαμβάνοντας την μόνιμη εγκατάσταση των ξένων, υποτίθεται δαπάναις τής Ε.Ε. Τα Κοινοτικά χρήματα δεν τα παίρνει το ελληνικό κράτος.Δεν το εμπιστεύονται.Αλλάοι δυσώνυμες ΜΚΟ. Μύλος…
Εποικιζόμαστε από αλλοεθνείς, αλλοθρήσκους, αλλογλώσσους. Το πρόβλημα σε λίγο, αν δεν αλλάξει αμέσως αυτή η στάση μας, θα είναι γιγαντιαίο και όχι απλώς δυσεπίλυτο.
Οι δικοί μας σύμφωνα με τους σκοπιανούς συνομιλητές τους «τα έχουν βρει». Τάτσι, μίτσι, κότσι! Πώς; Με την μέθοδο πού δίδαξε Αντίγονος ο Δώσων, εκ των ελασσόνων επιγόνων τού Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο εν λόγω όταν υποχωρούσε «ουκ έλεγε φεύγειν», δεν ομολογούσε ότι το βάζει στα πόδια, «αλλά το συμφέρον διώκειν οπίσω κείμενον». Αλλά ότι κυνηγούσε το συμφέρον που βρισκόταν προς τα πίσω…
Εκεί «πίσω» το ψάχνει προφανώς και η Κυβέρνήση μας, αφού έπαψε να μιλάει για έθνος, γλώσσα, ταυτότητα, ενιαία σλαβική εκφορά, επεκτατισμόergaomnesκ.λ.π.
Και ενώ ο Ζάεφ προαναγγέλλει δημοψήφισμα, αν δεν παίζει παιχνίδι γιατί δείχνει παιχνιδιάρης, οι ημέτεροι σιωπούν αιδημόνως. Τρέμουν το δημοψήφισμα, την κρίση του Λαού. Έχουν ένα δρόμο να γλυτώσουν την οργή του, να μην υπογράψουν την παράδοση τού ιερού ονόματος της Μακεδονίας.
Θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Και «οι λίθοι κεκράξονται» (Λουκ. 19,40).Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: