28.5.18

«Ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε μονάχοι»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Έχουν παραδώσειτο όνομα Μακεδονία και ψάχνουν ένα κάποιο «φυλλαράκι συκής» για να καλύψουν το σημείο της «ντροπής». Τα Σκόπια στο μεταξύ ποδοπατούν και εξαφανίζουν τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές μας. Ξανά το βουλγαροσκοπιανό «Ήλιντεν» που προκάλεσε το μακελειό σε βάρος του βορείου μακεδονικού Ελληνισμού στα 1903 και σηματοδότησε ευτυχώς και την βίαιη αφύπνισή μας τότε. 

Επειδή όπως γνωμάτευε ο εθνικός μας ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος «το πειστικώτερον των εθνικών μας δικαίων επιχείρημα είναι η δύναμις» είναι ώρα να επιδείξει και να αποδείξει προς τους συνομιλητές τουο κ. Τσίπρας την δύναμη του Ελληνισμού. Αν κιοτέψει και δεν το πράξει συνεχίζοντας να διαπραγματεύεται τα αδιαπραγμάτευτα, οι Έλληνες με τα παλλαϊκά Συλλαλητήρια που ετοιμάζουν για τις επόμενες μέρες θα αποδείξουν την δύναμή τους σ’ εκείνον και στους ξένους.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη πλεονάζουσα ανομία στα ελληνικά ΑΕΙ σοκάρει κυριολεκτικά. Εκφοβισμοί, βανδαλισμοί, σωματική και λεκτική βία, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, 358 κρούσματα+ 2 νεκροί σε 19 ΑΕΙ την παρελθούσα επταετία είναι ο θλιβερός απολογισμός. Αν οι αρμόδιοι αντιληφθούν ότι άσυλο δεν σημαίνει ασύδοτο καταφύγιο εγκληματιών, αλλά εγγύηση της ελευθερίας του λόγου, θα το καταφέρουν, ασφαλώς με υπεράνθρωπες προσπάθειες ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα η επίθεση κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, όσο κι αν «άρρητ’ αθέμιτα» είναι τα κατά καιρούς επιμόνως επαναλαμβανόμενα από τον θεσμικά πρώτο πολίτη της Συμβασιλεύουσας. 

Εκ Βερολίνου αλήθειες δια στόματος του πρώην αντικαγκελαρίουΓιόσκα Φίσερ: «Με το να θέλεις να μετατρέψεις τους Έλληνες σε Πρώσους προτεστάντες, με το να τους δείχνεις με το δάχτυλο και να στέλνεις γραφειοκράτες από την Βαυαρία για να αναμορφώσουν την διοίκηση, δεν επιτυγχάνεις τίποτα. Είναι ένα τεράστιο λάθος και ισχύει για όλη την Ευρώπη»!

Αυτά και άλλα δεινά έχει συσσωρεύσει ο μερκελικός ηγεμονισμός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη,HerrDr. Fisser!

Ο βρετανός δημοσιογράφος DouglasMurray, στο βιβλίο του «Η περίεργη αυτοκτονία της Ευρώπης» θυμάται αυτό το ανέκδοτο: «Είμαστε στο 2015 και η Γερμανίδα καγκελάριος ΆνγκελαΜέρκελ προσπαθεί να καταπνίξει τις συζητήσεις που προκύπτουν από την τρελλή ιδέα της να καλωσορίσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν περιφερειακές συγκρούσεις ή ενδημική δυστυχία. Ο Murray λέει: «Η Μέρκελ ζήτησε από τον ιδρυτή τού FecebookMarkZuckerbergαν μπορούσε να εμποδίσει τους ευρωπαίους πολίτες να επικρίνουν τη μεταναστευτική πολιτική της στο Fecebook, θα το δεις;», ρώτησε. Τη διαβεβαίωσε ότι ναι (…)». Και ο Murrayκαταλήγει: «Είναι συναρπαστικό να δούμε πόσο λογοκριθήκαμε, ενώ ανοίγαμε τα σύνορά μας»(Figaro 7/5/18, μτφρ. Ε. Νιάνιος).

Τα 50χρονα του Γαλλικού Μάη του ’68 αναρρίπισαν αναμνήσεις. γράφηκαν ύμνοι και διθύραμβοι για τα περίφημα «απαγορεύεται το απαγορεύεται», «απολαύστε χωρίς όρια» κ.τ.τ. Αλλά ασκήθηκε και σοβαρή κριτική όπως αυτή του Ρενέ Ντε Καστελνώ: «Τους ήξερα όλους, τους Κον-Μπεντίτ, τους Γκουπίλ, τους Γλύκσμαν, τους Κεσλέρ, τους Ζεσμάρ, τους Ζουλύ, τους Πλενέλ, και πολλούς άλλους [τουλάχιστον δύο, οι Ζουλύ και Πλενέλ στελέχωσαν μέσα ενημέρωσης παγκόσμιας αναφοράς και είναι και σήμερα διαμορφωτές της κοινής γνώμης]. Τουςάκουσα όλους αυτούς που κοκορεύονται σήμερα, κακόμοιροι υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού, μαχητικοί νεοσυντηρητικοί, τυφλοί υποστηρικτές της αμερικανικής πειρατείας στη Μέση Ανατολή… Και μη μου πείτε ότι έχουν αλλάξει. Τέτοιοι ήταν πάντα, με τον ισχυρό, ασκώντας το δοκιμασμένο δίπορτο: πρώτα προβοκάτσια και μετά προδοσία (με εξαίρεση των ΑλαίνΚριβίν). Το χειρότερο είναι ότι όλοι τους είναι φιλοπόλεμοικαι συνήθως ζητούν με μεγαλόστομες κραυγές το βομβαρδισμό και την σφαγή πολιτών [Κάτι ξέρουμε και στην Ελλάδα για το ποιοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, υποστήριζαν τους βομβαρδισμούς τού ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, πριν λίγα χρόνια]. Πολλές εικόνες των διαδηλώσεων του ’68 επανεμφανίζονται σήμερα και σας καλώ να κάνετε ένα μικρό διασκεδαστικό παιχνίδι. Προσπαθείστε να αναγνωρίσετε ανάμεσα σε αυτούς που βροντοφώναζαν, ποιοι λιβάνιζαν την «Πολιτιστική επανάσταση», ποιοι σας έδιναν καθημερινά μαθήματα Μαρξισμού-Λενινισμού, και ποιοι στη συνέχεια τα “κονόμησαν”(ReneDeCastelneau, vududroit.com,12-4-18, μτφρ. Ε. Νιάνιος).

Στα καθ’ ημάς, σφαγή συντάξεων, αύξηση ΕΝΦΙΑ, δραστική απομείωση αφορολόγητου, νέα μέτρα λιτότητας, νέο μεσοπρόθεσμο και φυσικά ασφυκτική Εποπτεία (λογοτεχνικό ψευδώνυμο των Μνημονίων) είναι η συνέχεια της τραγωδίας μας. και ασφαλώς καμία και ουδαμόθεν δέσμευση για το χρέος.

Όπως γράφει φωτισμένος φίλος Δάσκαλος ο Δημήτρης Νατσιός: «Ξεβαφτιστήκαμε και ξεμυρωθήκαμε για να γίνουμε…Ευρωπαίοι και…να οι προκοπές μας!!»

Ο Κολοκοτρώνης μάς προσγειώνει: “ Ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε μονάχοι και δεν έχουμε καμίαν ελπίδα από τους ξένους”[Τσίπρα, Κοτζιά τ’ ακούτε;].

Και μια υπόμνηση ουσίας δια χειρός Γιάννη Ρίτσου:

«Και πάντα απ’ τον Θεό μας / 
μια κλωστή μονάχα μας χωρίζει /
και τύφλωση και θάνατο /
σημαίνει αν θα την κόψεις». Μην την κόψουμε!


Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: